Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

KISACA ASKAM

Kendi internet sitesinden; Askam.
ASKAM Kamyon İmalat ve Tic. A. Ş. , 1962 yılında % 60 Chrysler International S.A. ve % 40 Türk sermayesi ile kurulmuş ve 1964'te üretime başlamıştır. 1978 yılında Chrysler International S.A. hissesini yerli ortaklara - Tatko, Çiftçiler, Ruşensad - devretmiş ve firma Chrysler International ile olan İmalat, Patent , Lisans ve Satış Anlaşması çerçevesinde üretimine devam etmiştir. 1991 yılında, Chrysler lisanslı araçlara ilave olarak, Japon Hino Motors, Ltd. ile lisans anlaşması yaparak Hino küçük kamyonlarının üretimine başlamıştır. Askam Kamyon, Amerikan Chrysler ile Japon Hino Motors'un yanısıra konusunda uzman Eaton, ZF, Dana Spicer, Perkins Engines, Deutz AG, MAN Steyr ve Jellinghaus Gmbh gibi dünyaca ünlü üretici firmalar ile teknik işbirliğini sürdürerek ürün ve imalat mühendisliği alanlarında bilgi birikimini bağımsız bir firma olarak gelişmiş bir düzeye yükseltmiştir. 


1996 yılında yaptığı lisans ve teknik işbirliği anlaşması çerçevesinde Mısır'da kamyon montajı için CKD parça, teknik bilgi ve eğitim desteği sağlayarak teknoloji satışı aşamasına ulaşmıştır. Daimler-Benz ile Chrysler birleşmesinin ardından, 2002 yılında 'Askam Kamyon İmalat ve Tic. A. Ş.' adını kullanmaya başlayan şirket, ürünlerinin pazara Desoto ve Fargo markaları ile sunumunu sürdürmektedir.İstanbul'a 40 km. uzaklıkta, 40.000 m2 si kapalı olmak üzere 109 dönümlük bir alanda yer alan üretim tesisleri, presleme ve imalat atölyeleri, gövde kaynak, boyama, motor ve ana montaj hatlarından oluşmaktadır. Yıllık üretim kapasitesi tek vardiyada 9.000 araçtır. Ürün yelpazesi, 3.5 - 40 ton azami yüklü ağırlık aralığında kamyon ve kamyonetlerden oluşmaktadır. Askam Kamyon üretimi 160.000'e yakın araç inşaat sektöründen taşımacılığa geniş bir alanda hizmet vermektedir.Askam Kamyon 'TS-EN-ISO 9001:2000 Kalite Güvence Belgesi' sahibidir. Kalibrasyon Laboratuarı ise TSE tarafından akredite edilerek 'Laboratuar Yeterlilik Belgesi' almıştır.Askam Kamyon kırk yıllık tecrübesi, ellinin üstünde yetkili satıcı, yetmiş bir servisi ve yüzlerce yedek parça bayii ile ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.Askam Kamyon'un üçte bir oranında ortağı olan Çiftçiler Grubu Mayıs, 2003'te Tatko ve Ruşensad hisselerini devralarak şirket hisselerinin tamamının sahibi olmuştur. Çiftçiler Grubu 70 yıllık otomotiv geçmişine sahip bir şirketler topluluğudur. Fargo ve Desoto markalarıyla pazara sunulan firma ürünlerinin yurtiçi ve yurtdışı pazarlama, satış ve satış sonrası servis faaliyetleri Askam Otomotiv San. ve Tic A.Ş. tarafından yürütülmektedir.
http://www.askam.com.tr/v2/kurumsal_tarihce.aspx


İlk Türk kamyon üreticisi olan şirketimiz, 2002 yılında yapılan unvan değişikliği (eski unvanı Chrysler Kamyon), 2003 yılında gerçekleştirdiği organizasyonal değişimler ve 2004 yılında Fargo Hi-Ex serisi ile yaptığı yeni nesil ağır ticari araç atağının ardından, şimdi de işlerinde en iyiyi hedefleyen profesyoneller için Türk - İngiliz işbirliği ile üretilen FARGO FORA ile hafif ticari araç pazarında yerini alarak ürün yelpazesini genişletiyor.http://www.askam.com.tr/v2/kurumsal_hakkimizda.aspx

Askam, artık  üretim yapmıyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..