Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

KISACA TEMSA

Kendi internet sitesine göre, Temsa.

1968 yılında kurulan Temsa, otomotiv sektöründeki faaliyetlerine 1984 yılında Japon Mitsubishi Motors Corporation ile imzaladığı teknik lisans ve distribütörlük anlaşmaları ile başlamıştır.
1987 yılında başladığı üretim faaliyetleri ile Adana'daki tesislerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretimini sürdüren Temsa, Türkiye pazarına yönelik olarak Temsa Diamond, Temsa Safir, Temsa Safari şehirlerarası yolcu otobüsü, yeni gerçek küçük otobüs Temsa Powerbus, Temsa Prestij Midibüs ve Mitsubishi Fuso Canter hafif kamyon üretimini gerçekleştirmektedir.


Temsa üretimi otobüs ve midibüsler bugün Batı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 40'ı aşkın ülkede tercih edilmektedir. Diamond, Safari, Tourmalin, Opalin gibi özgün tasarımla, kendi geliştirdiği yeni modelleri ile son yıllarda Avrupa pazarına yönelik değişik marka/tipte motor ve yürüyen aksamla esnek üretim anlayışı doğrultusunda şehirlerarası otobüs ve midibüs üreterek ihracat yapan Temsa, dış pazarlara yönelik planlı çalışmalarını arttırarak devam ettirmektedir. Temsa yıllık otobüs üretiminin %75'ini ihraç etmektedir.
Temsa Adana üretim tesisleri yılda 1000 adet otobüs, 2000 adet midibüs üretim kapasitesine sahiptir.

Temsa Adapazarı üretim tesisleri yılda 7500 adet hafif kamyon üretim kapasitesine sahiptir.
Temsa, üretim faaliyetlerinde yan sanayicileri ile işbirliğini daha ileri noktalara taşımak amacı ile Adana'da atıl duran eski bir fabrika alanını "Adana Yan Sanayi Merkezi (AYM)" adında bir tedarikçi üretim merkezine dönüştürmüştür. Adana Yan Sanayi Merkezi 31.000m2 kapalı alan olmak üzere toplam 67.000 m2 alana sahiptir. 1 Nisan 2004 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan AYM'de, 9 yan sanayici firmanın yer aldığı bu işletmede yaklaşık 400 kişiye iş olanağı yaratılmıştır.

Temsa , Mitsubishi ile arasında olan distribütörlük anlaşması çerçevesinde, Mitsubishi binek araçları, Mitsubishi pick-up, Mitsubishi panel ve camlı van hafif ticari araçları ve Mitsubishi Fuso Canter hafif kamyonları için satış, servis ve yedek parça operasyonlarını yurt çapındaki 36 yetkili satıcısı ile yürütmektedir.

Temsa, Komatsu iş makinalarının distribütörü olarak 22 senedir iş makinaları sektörüne ve yine Temsa ayrıca, Komatsu forkliftler ile Türk sanayi sektörüne hizmet vermektedir.

Temsa üretim ve satış faaliyetlerini ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde sürdürmektedir. Bununla birlikte TS 18001 OHSAS İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi'ni, otomotiv sektöründe TSE (Türk Standartları Enstitüsü)'nden alan ilk firma olmaya hak kazanmıştır. Ayrıca TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazanmıştır.

TEMSA, kendi geliştirdiği otobüs ve midibüsler ile Avrupa pazarında bağımsız bir Türk otomotiv firması olarak segmentinde %10 pazar payını hedeflemektedir. Yurt içinde de Mitsubishi markası ile binek otomobiller, ticari araçlar alanlarında ve Komatsu markası ile iş makineleri alanında başarılı distribütörlük faaliyetlerini büyüterek sürdürmektedir.

VİZYONUMUZ
Dünya Standartlarında Global Bir Marka Olmak.
MİSYONUMUZ
Ticari Araç Üreticisi Olarak Müşterilerimiz İçin Yenilikçi Çözümler Üretmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..