Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

KISACA PANCAR MOTOR

Kendi internet sitesine göre, Pancar Motor.
Pancar motor Türkiye'de dizel motor üretmek üzere, 23 Ocak 1956 yılında ülkenin küçük motor gereksinimini karşılamak amacıyla kurulmuştur.

1964 yılında yapılan sermaye reorganizasiyonundan sonra hisselerin % 60.8'lik bölümü Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., Pancar Ekicileri Birliği A.Ş., Şeker Sigorta A.Ş. ve Pancar Ekicileri İstihsal Kooperatiflerine dağıtılmıştır. Pancar Ekici Kooperatiflerinin esas hissedarı olduğu bir firmadır.

1965 yılında Alman HATZ firması ile lisans anlaşması yapmış ve etkinliğini, bu patent altında ortakları olan Türk çiftçisinin sulama gereksinimini karşılamak amacıyla çeşitli tipteki motopomp üretiminde yoğunlaştırmıştır.

1996 yılında İtalyan Ruggerini firması ile yapılan anlaşma sonucu 4 tip motor daha Pancar Motor'da üretilmeye başlanmış ve Ruggerini motorlarının da Türkiye'deki distribütörlük hakları Pancar Motor'un olmuştur ve halen bu ticari ilişki devam ettirilmektedir.

Firmamız BVQI-UKAS tarafından verilmiş ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahiptir.

Pancar Motor 1,2,3 ve 4 silindirli hava soğutmalı dizel motorları, bünyesinde üretmekte olup bu motorlar ile salma ve yağmurlama sulama tipi motopomplar ve 2 ila 100 kVA arası jeneratörlerin üretimini yapmaktadır. Dizel veya benzinli olmak üzere 140 BG'e kadar motor serileri mevcuttur. Türkiye genelinde yaklaşık 500,000 adet Pancar Motor mamülü halihazırda kullanılmaktadır.

Benzinli motor serileri ile hizmet verilmektedir. Dizel motorlarımızın jeneratör, kompresör vb. uygulamalar için tercih edilen Elektronik Governorlü çeşitleri ve patlayıcı gaz ortamında emniyetle kullanılabilen kıvılcım önleyici modelleri de bulunmaktadır.

Motorlarımız sanayide çapa makinası, jeneratör, motopomp, beton mikseri, asfalt kesme makinası, helezon tipi yükleyici, kompresör, inşaat asansörü, balıkçı tekneleri, marine sektöründe vb. alanlarda kullanılmakta ve uzun ömürü, yakıt tasarrufu ile tercih edilmektedir.Tek yetkili satıcısı olduğumuz İtalyan Ruggerini firmasından ithal edilen 1,2 ve 3 silindirli alüminyum gövdeli hafif motorlar özellikle askeri ihalelerde büyük avantaj sağlamaktadır.

2005'de yeni ürün yelpazesine eklenen çapa makinaları ve bahçe traktörleri ürünlerimiz ile çiftçimize daha iyi hizmet edebilme amacındayız.

Kendi üretimimiz olan çapa makinalarımız arkadan çapalı önden ekipmanlı el traktörü ve alttan çapalama makinası çeşitlerimiz çapalama ve ot işlerinde bağ, bahçe, sebze alanlarında kullanılmaktadır.

İthal Barbieri Hydrotrac ve Teratrac tek ve çift çeker bahçe traktörümüz, park ve bahçeler için ideal bir makinadır. Otların kesilmesi ve toplanması, fidan çukuru açma, ilaçlama, gübre serpme, yol ve kaldırımların temizlenmesi, kar küremesi, sondaj, toprağın tavsiyesi vb. işlemlerinde kullanılır. İlerde yerlileşecek olan bahçe traktörlerini müşterilerimizin hizmetine sunmayı hedeflemekteyiz.

Pancar Motorda özellikle son yıllarda ihracat büyük ağırlık kazanmıştır. Kuzey Afrika başta olmak üzere Afrika, Orta Doğu, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Amerika'daki ülkelere motor, komple motopomp veya jeneratör ve yedek parça pazarlama ve satışı yapılmaktadır. Yurt genelinde ise 32 Pancar Kooperatifi ve bunlara bağlı 264 Satış Mağazası ile 61 bayi kanalıyla ürünlerimiz pazarlanmaktadır. Beli periyotlarla düzenlenen eğitim programlarına katılarak belgelendirilen 172 yetkili servisimiz yurt çapında müşterilere hizmet sağlamaktadır. 25 trilyon ciro hedefimiz ile satışlarımızı yurt içi ve yurt dışı olarak arttırmayı ve ileride olabilecek daha çok yeni ürünleri müşterilerimizin hizmetine sunmayı hedeflemekteyiz.
http://www.pancarmotor.com.tr/tr/hakkimizda.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..