Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Fabrika çıkışlı LPG motoru

Tümosan, özelleştirildikten sonra hızla çalışmaya başlayarak yeni modellerini ortaya çıkarıyor..Araçlarını geliştirmeye devam eden marka, teknik işbirliklerini de ihmal etmiyor.


TÜBİTAK, İTÜ, OTAM ve TÜMOSAN ortak çalışmasıyla Türkiye'nin ilk yerli LPG motoru ve bu motorla çalışan traktörü imal edildi.
Motor; Dizel, LPG ve CNG yakıtlarıyla çift döngülü yeni bir yanma odasının geliştirilmesi esasına dayanıyor. LPG'li traktörlerle dizel traktörlerin fiyatlarının aynı olacağı ve ihracat açısından LPG'li traktörlerin avantajlı olacağı yönünde bilgiler var.


LPG yakıtlı TÜMOSAN motora ilişkin teknik veriler;
DIN Azami gücü, BG/d/dak: 80/2500
Azami Moment, Nm/d/dak: 275/1500
Azami devri (yüksüz), d/dak: 2700
Asgari devri (yüksüz), d/dak: 600
Özgül Yakıt Tüketimi, g/BGh: 145
Yanma Odası:MR-II
Emisyon Standardı: Stage III A
Silindir Adedi: 4
Silindir Çapı x Strok, mm: 104 x 115
Toplam Silindir Hacmi, cm³: 3908
Sıkıştırma Oranı: 17:1
Optimizasyon ve seri üretim çalışmaları devam eden LPG yakıtlı TÜMOSAN motorda elde edilen ilk hesaplamalar doğrultusunda aynı yakıt tüketiminde motor performansı bakımından %15 daha fazla verimlilik elde edilmektedir. LPG yakıtının motorine oranla %28 daha ucuz olması LPG yakıtlı motoru dizel motora oranla hesaplı bir konuma getirmektedir.
Söz konusu geliştirilen LPG motor teknik ve idari çalışmaların sonuçlandırılması sonrasında 2011 model TÜMOSAN traktörlerinde yer alması planlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..