Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC DOBLO (!) ve, OTOKAR, İKARUS, FİAT, HYUNDAİ

Otomobil, otomotiv konularında bilmediğimiz ayrıntılar zaman zaman su yüzüne çıkıyor.Bazı haberler şaşırtıcı, keşke olsaymış diyoruz.Tabii ki iş yerli araç imalatı ve kullanımına geliyor.Teşvik, destekleme..Avrupa Birliği, Çin , diğer ülkeler ve Amerika Birleşik Devletleri bile bunu zaten uyguluyor.
Arama motorlarında, basında biraz arasanız bu konuda bir çok bilgiye ve dokümana ulaşabilirsiniz.


Ayrıntılara geçelim..
BMC, ticari araçların tüm sınıfında imalat yapan az sayıdaki firmalardan biri.Dünya ülkelerine satış yapıyor, en başta İngiltere'ye..

Zaman zaman forumlarda otomotiv konularında yazarken yerli firmalarımızın mesela BMC'nin, Temsa'nın, Otokar'ın fırsat çıktığında zor durumdaki firmaları alması gerektiğini çok yazmışızdır; Romanya'nın Aro'su çok zaman önce alınabilirdi.

1987 yılında; yıllardan beri Fiat ve Ford'la işbirliği içindeki Koç grubu firmalarından Otokar ünlü Macar otobüs firması İkarus'u almak için anlaşma olmasına rağmen Fiat'ın baskısı yüzünden vazgeçtiğini Akşam Gazetesi'nden öğrendik.


BMC'nin ticari araç yanında Doblo, Transit Connect, Partner tipi bir araç veya cip imalatı yapması gerektiğini düşünenlerdeniz.Ancak bu konuda hiç bir girişim olmadığını düşünürken aslında olduğunu öğreniyoruz;

1989 yılında dizayn yapılmasına rağmen yeterli sayıda imalat yapılamayacağı ve karlı bir durum olamayabileceği yüzünden hafif ticari araç projesinden vazgeçilmiş. Bunu Gözlem Gazetesi'nde BMC'nin en üst yöneticisi ifade ediyor.



Yine önceki yıllarda Hyundai Assan (Hyundai Türkiye)
Doblo tarzı bir araç projesi geliştirmiş, imalata hazır olunduğu ancak Güney Kore'den haber beklendiği gazetelerde yer almıştı.Ancak bu konuda bir gelişme olmadı.Unutuldu gitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..