Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SAMSUN, İSTANBUL, BANDIRMA

Samsun; tarihi, coğrafyası , turizmi ve bir çok yönüyle farklı bir şehirimiz.
İstanbul'un tarihi yerlerinden Haliç kıyısında yer alan Feshane'de ki Tanıtım Günleri'nde sıra Samsun'daydı.Her yönüyle bir kez daha gündeme geldi, Samsun.
Bandırma Vapuru yeniden yapılarak müze haline getirilmiş.
1878 yılında İngiltere'nin Glaskow kentinde279 grostonluk yolcu ve yük gemisi olarak inşa edilen vapur, 5 yıl kadar çalıştıktan sonra Yunanistan'a ait bir firma tarafından alınıyor.

Bir takım el değiştirmelerden sonra Osmanlı Seyrüsefain İdaresi tarafından posta vapuru oluyor.Ve en son olarakta 1919 yılında büyük bir görevi yerine getirerek Samsun'a geliyor.1924 yılında hizmet dışı kalan gemi 1925 yılında satılarak sökülüyor.


Hikayesi bir diğer tarihi gemi olan Nusret Mayın Gemisi'ni andırıyor.

Tarihi değerlerimize ne kadar sahip çıkıyoruz?

İlginç ve üstünde düşünülmesi gereken bir konu.










Metrolanacak şehirlerimizden biride Samsun.
Çok yakında, izlemeye devam edin..







Aynı gün Haliç'ten bir görünüm; Koç Müzesi ve 
Eyüp Üsküdar Hattı'nda çalışan yeni gemilerden biri..





Unutmadan, etkinliklere bir kaç yüzyıl farklada olsa katılan önemli kişiliklerde vardı!!!

1 yorum:

  1. Günaydinlar,,, Haftanin bu ilk gününde, sabahin bu erken saatlerinde, yollamis oldugunuz yorumla güne nasil jet hiziyla ve moralle basladim, anlatamam.... Cok tesekkür ederim... Ben bu pastalari amatörce yapiyorum, tabii cevremden gelen talepler dogrultusunda... Dediginiz gibi isin icine biraz da el becerim giriyor, (ince detaylara bayilirim) eger sonuctan memnun kalirsam yayinliyorum.... Bu arabada da benim bilebildigim birkac kücük hata var... Calismaya devam... Birkac arkadasimin da israriyla, araba firmasina bir mail olarak pastanin fotografini göndermeyi düsünüyorum.... Bu arada sayenizde her iki blogunuzu da inceleme firsati buldum... Son derece faydali ve daima yararlanabiliecegimiz bilgilerle dolu buldum... Sizi takibime aliyorum.... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..