Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

GÜLERYÜZ, BURSASPOR, İTALYA

Güleryüz, alçak tabanlı modelleriyle de artık gündemde.Geçtiğimiz aylarda Busworld otobüs Fuarı'nda da araçlarını sergileyen Güleryüz, sağdan direksiyonlu modellerini Kıbrıs'a sattı.Avrupa'da da beğenilen firma, Man markalı motorlarıyla beraber altenatif olarak Deutz seçeneğini de kullanabiliyor.



Alçak tabanlı otobüsün arka koltuklarının yerleşimi ilginç olmuş. Bir önceki koltuklar yani motorun önündeki koltuklar üçlü olarak yer almış.Motor dik olup fazla yer kaplamasına rağmen güzel bir çalışmayla koltuk sayısından bir şey kaybedilmemiş..







Magazin Ulaşım'dan aldığımız bilgiye göre futbolda Beşinci Büyüğümüz olan son şampiyon Bursaspor'un kutlamalarında yer alan Euro 5 Daf motorlu Güleryüz otobüs, İtalya'ya satıldı..




.


4 yorum:

  1. Türk malı otobüsleri, İstanbul'da ÖHO olarak değil de, İETT kıyafetiyle görememek ne kadar üzücü. İETT inat ve ısrarla otobüs ithal (Bilhassa Mercedes-Benz, şimdi de Solaris) ediyor. Bu bizde hastalık olarak kalmış olan kendi ürünümüzü kötülemekten mi geliyor? BMC'nin, Otokar'ın, Güleryüz'ün, TEMSA'nın alçak tabanlı, körüklü otobüsü yok mu? Var. Eee, o zaman niye halen otobüs ithal ediyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgisi yok. İETT şu an Solaris marka otobüs kullanmıyor. Teknik şartnamede belirtilen kriterleri yerine getirebilen çok az firma var. Örneğin basamaksız koltuk sayısının mininum 6 olması gibi. Ayrıca fabrikaların yıllık belirli bir miktar araç üretme kapasitesine sahip olması gerekiyor. Tezeller battı. Bmc kazandığı ihalenin araçlarını teslim etmedi. Güleryüz ise hem teknik şartnameye uygun değil, hem de yıllık üretim kapasitesi ihaleyi karşılayamıyor. Üstelik Güleryüz şu an ÖHO talepleriyle meşgul yani ihale aracı üretecek vakti yok. Bilmeden yazmayınız lütfen.

      Sil
    2. İlk yorumun yazıldığı tarihte sanırım Solaris, deneme aracı ya getridi yada getirecek gibi haberler vardı.Diğer taraftan 100 otobüslük ihale açılıp fabrika kapasitesi sınırlaması esnetilemez mi. Diğerinden 200 veya 150 alacağına Güleryüz den de 100 veya 75 alınsın Misal. Çoğu firma otobüs sattı İETT ye. Breda Menarini otobüslerin motor kısmıda İETT nin kullandığı otobüslerden çok farklı.Kalın bir duvar gibi. O nasıl oldu diyebiliriz.
      Sonuç olrak tabii ki bilmeden yazılmamalı ama ayrıntılarda önemli..

      Sil
  2. Phileas markalı metrobüsleri zaten gördük.Vatandaşın alınteri boşa gitti. İstenen araçları yerli imalatçılara anlatırsınız, istediklerinizi belirtirsiniz.Avrupa'nın otobüsünü yerli imal eden firmalar bunu yapamayacak mı?Üstelik Solarisler allandıra pullandıra anlatıldığı gibi elektrikli değil hibrid araçlar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..