Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YERLİ TREN, ÖNCÜLER, TÜRKARGE

Ulaşımın her sınıfında yerlilik önemli.
Birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülke böyle yapıyor..
Birkaç yıl önce basında ve nette, bir çok sorun içeren haber içinde bir tanede yüzümüzü güldüren bir haber vardı;
Bir girişimci grup sürücüsüz gidebilen modern ve yerli bir tren imal etti.





Haber olarak yer aldı. Gündemden kalktı.Bu arada dışarıdan yabancı tren setleri alınıyorken yeni hatlar içinde alınması gündemde...Tülomsaş var, bu haberin konusu olan Öncü ve

TürkArge var.Belki başka yerli firmalarımızda vardır.Öbür taraftan İstanbul Ulaşım A.Ş. yerli tramvay üretiyor.Büyük paralara.Ancak üretilen bir şey pek görünmüyor.Parçaların biraraya getirilmesiyle oluşmuş ürünler var. Hangi parçası nerde yerli üretilmiş, bilmiyoruz.

Sonuç olarak bu yerli firmamız bir çok özelliği bu yeni trende toplamış.Üstelik savunma gibi diğer alanlarda da çalışmaları var.Argeyse, arge, yerli üretimse yerli üretim desteklememek için ne sebeb var?Kişisel olara, firma olarak, devlet olarak ne duruyoruz..






Kendi sitelerinden iki firmanın tarihçesi...


Öncüler Ulaşım Teknolojileri A.Ş.
Ocak 2007 de 7 kurucu ortak tarafından Ankara’da kuruldu. 2 yıl içerisinde ortak sayısı 180’i aşmıştır.
Daha önce OSTİM de 200 m2 lik bir atölyede faaliyetlerini sürdüren Öncüler A.Ş. son 2 yıldır Behiçbey’de 2,000 m2 kapalı alanda prototip çalışmalarını sürdürmektedir. Şirketin ARGE çalışmaları ise TÜRK-ARGE A.Ş. ile birlikte ODTÜ Teknokent’te bulunan ofisinde sürdürmektedir.





Bilgisayar kontrollü (makinistsiz) çalışan 3 vagonlu ilk metro aracını Aralık 2007 de raya indirdi ve elektronik ve elektromekanik testlerini başarı ile tamamladı. Mevcut hatlarda 150 km hız yapabilecek olan daha gelişmiş aracını ise Temmuz 2009 da raya indirdi ve bütün teknik beklentileri başarı ile karşıladı.

Ticari olarak çalışabilecek, mevcut hatlarda 150 km hız yapabilecek, yatar gövdeli, kendinden tahrikli, dinamik ve geri beslemeli fren sistemi ile donatılmış olan şehirlerarası yolcu treni Nisan 2010 tarihinde raya indirilecek ve tüm dünyaya tanıtımı yapılacaktır.





Tasarım çalışmaları tamamen bitmiş olan Tramvay, Banliyö Treni, Yük Treni, Monorail, ve Hızlı Tren projeleri de Öncülerin ürün yelpazesi içerisindedir.

TÜRK-ARGE 

Ulaşım, Savunma, Enerji ve Makine Teknolojileri A.Ş. Aralık 2005 de Tamamı ODTÜ mezunu 5 kurucu ortak tarafından Ankara’da kuruldu.

ODTÜ Teknokent, Silikon Blok da AR-GE çalışmalarını sürdüren TÜRK-ARGE başta Demiryolu Ulaşımı olmak üzere Denizyolu Ulaşım Aracı, Deniz Dalga Enerjisi, Ana Muharebe Tankı, Savunma Sanayi, Akıllı Konut ve değişik amaçlarda kullanılan yüksek teknolojili makine tasarım ve prototip üretim çalışmalarını sürdürmektedir.


OFİS: ODTÜ Teknokent, Silikon Blok, No: 10ODTÜ / ANKARA0312-210 1994
ATÖLYE: TCDD 2. Bölge Müdürlüğü, Malzeme Müdürlüğü, B-ReyonuBehiçbey / ANKARA
0312-211 1541Eposta: sab@tren.gen.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..