Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

AYVALIK SAMSUN YOLLARI!




Temmuz ayı içerisinde İstanbul, Ayvalık, İznik, Samsun güzergahında seyahat ettik.
Arabaları bırakıp biraz da yol izlenimlerimi aktarmak istiyorum.
Ayvalık -İvrindi Balıkesir yolu tek şerit gidiş gelişli bir yol.Ancak çoğu yerdeki gibi yönlendirme levhaları yeterli değil.Bazı levhalar yol ayrımına konulmuş.Son anda farkedip yola dönmek isteyen olabileceği için kaza riski taşıyor.Yön levhaları yol ayrımından daha önce ve bir kaç tane olmasında fayda var.Hatta yazılar daha büyük ve fark edilir olmalı. Yoğunluk veya yüksek araçlar yüzünden yön levhaları fark edilemeyebiliyor.

Yaz aylarında tatil, ziyaret, tarım ve gezi gibi sosyal faaliyetler sebepleriye yollardaki araç sayısı artmakta.Bununla beraber uzun yıllardan beri tek şeritli yollarımızında çok şeritli hale getirilmesi söz konusu.Yolların çok şeritli olması; sürücülerin sıkıntısız araç kullanması , ağır giden araçlar yüzünden yavaşlayan trafiğin kurallar çerçevesinde hızlanmasını da getiriyor.
Ülkemizin genelinde yol çalışmaları hızla devam ediyor.
İstanbul gibi bir çok büyük şehirde de yolların bir kaç yılda kazılıp tekrar asfaltlanmasını da , maliyet, zaman ve sıkıntı yüzünden onaylamıyorum. Daha dayanıklı ve bir kaç yılda bir kazılmayan yol hatırlayabiliyor musunuz?Ben hatırlamıyorum.

Gerede, Samsun, Alaçam ve Sinop yönünde de yol çalışmaları ağırlık kazanıyor.
Yol çalışması yapılan yerlerde yolun bir kısmı köy yollarından berbat.Köy yollarına haksızlık yapmayalım. Hiç olmazsa toprak ve düz , ne olduğunu biliyorsunuz.Çalışma yapılan yollarda birden asfalttan taşlı topraklı yola düşüyorsunuz.Toz toprak içinde tümsek ve çukurlarla yol devam ediyor bir kaç kilometre.Tabela ile bazı yerlerde uyarı yapılmış bazı yerlerde de yapılmamış.Çalışma yapılan yolların bir kısmı daha düz hatta asfalta yakın bir durumdayken şehirlerden uzak yerlerde ralli otomobillerinin bile güçlük çekeceği durumda.
Araçların lastiklerinin patlaması veya yollardaki taşların araçlara ve yayalara ölümcül zarar vermesi olasılığını ilgililer hiç düşünmüyor mu?
Bu arada yolların hepsi böyle değil .
Samsun yönünde yenileştirilen genişleyen ve tünellerin de olduğu güzel yollarda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..