Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

FORMULA G, HİDROMOBİL, TEMSA, SAMSUN

Samsun'da, Doğan Özdemiroğlu hurdadan aldığı scooter üzerinde çalışarak Harley Davidson'a benzeyen bir motosiklet imal etti. Temmuz 2010
Manisa'da günlük yayın yapan Soma Kurtuluş Gazetesi , internet üzerinden yaptığı çekilişle bir kişiye 0 km otomobil armağan etti.Uzun süreden beri gazeteler bu tip çekilişlere yaklaşmıyorlardı.Ağustos 2010
Samsun'un ilçelerinden Vezirköprü'de geçtiğimiz Mart ayında yapılan off road yarışlarına İsmail ve Bilal Altunay'ın yaptıkları Kene isimli oto damgasını vurmuştu.Kene iş makinelerinden toplanan parçalarla oluşturulmuş bir araç.

Kastamonu'da Ahmet Tutan kendi tasarımıyla off road araç yaptı.Araç her türlü arazide kullanılabiliyor. Gazete de yazdığına göre HES nöbetini bu araçla tutuyor (Akşam).Ağustos 2010
Temsa'nın şu an için prototip olarak imal ettiği hibrid motorlu Avenue modeli otobüs Kocaeli Büyükşehir belediyesi tarafından deneniyor.Cummins motorlu araç % 25 ile 35 arasında tasarruf sağlıyor.İsteğe göre imalat gerçekleşecek...Ağustos 2010


TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları, 05-11 Temmuz 2010 tarihleri arasında İzmir Yarış Pisti’nde yapıldı.

Türkiye’nin her yerinden üniversite takımlarının kendi ürettikleri araçlarla katıldığı TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı’nın bu yıl altıncısı, TÜBİTAK Hidromobil’in ise dördüncüsü gerçekleştirildi.

Alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı artırmak, üniversite öğrencilerini takım çalışmasıyla yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı ve TÜBİTAK Hidromobil Hidrojen Arabaları Yarışı, öğrencilerin yaratıcı fikirlerini üretime geçirebilmelerine ve kendilerini geliştirebilmelerine de imkan sağlıyor.

2010 yılı TÜBİTAK Güneş Enerjili Araçları Yarışı’na 30 üniversitemizden 35 takım toplam 39 araçla katılırken TÜBİTAK Hidromobil Yarışı’na12 üniversitemizden 15 takım toplam 15 araçla katıldı.

2010 TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları-Formula G (Güneş Enerjili Araçlar) kategorisinde yarışın birincisi İstanbul Üniversitesi-Socrat takımıödülünü Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın’dan alırken, ikinciliği kazanan Sakarya Üniversitesi SAİTEM Takımı ödülünü İzmir Valisi Cahit Kıraç’tan, üçüncülüğü kazanan ODTÜ Robot Topluluğu Güneş Arabası Takımı ise TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş’ten aldılar.

2010 TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları-Hidromobil (Hidrojen Enerjili Araçlar) kategorisinde ise birincisi Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Öğrenci Komisyonu Takımına ödülü Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın tarafından, ikinciliği kazanan Anadolu Üniversitesi Hidromobil Takımı Hidroana Es Takımına İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından verildi.Üçüncülüğü kazanan Ankara Üniversitesi Hidromobil Takımı FNSS-Hidroket ise ödülünü Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun’un ellerinden aldı.

Başka takımlara yaptıkları katkı ve teknik yardımlardan dolayı “Teknik Heyet”tarafından ödüle layık görülen Gaziosmanpaşa Üniversitesi Güneş Arabası Takımı ile Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu Timsah Ekibi “Kurul Özel Ödül”lerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan veİzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’dan aldılar.

Danışma Kurulu’nca “Tasarım Teşvik Ödül”lerine layık görülen Harran Üniversitesi Güneş Enerjili Araç Teknolojileri Grubuna ödülü TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Anlağan tarafından Bozok Üniversitesi MYO.-Bozok Rüzgarı Güneş Arabası Takımına ise TÜBİTAK Genel Sekreter V. Ali Şimşek tarafından verildi.

Sosyal Etkinlikler kapsamında yapılan “TÜBİTAK Geleneksel Pist Futbol Turnuvası-II” nin birincisi olan Fırat Üniversitesi Teknoloji Kulübüne ödülüTÜBİTAK Sözleşmeler Müdürü H. Mustafa Uçar tarafından, ikinci olanDokuz Eylül Takımına TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı'ndan Sadi Atılgan tarafından ve üçüncülüğü kazanan Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu Timsah Ekibine de TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı'ndan Yılmaz Özben tarafından verildi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..