Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TOYOTA HAKLI MI ÇIKIYOR?

Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptırdığı bir inceleme sonucu, Toyota markalı araçların karıştığı kazaların çoğunun sürücü hatasından kaynaklandığı ortaya çıktı.Sürücülerin yaptığı en büyük hata; fren yerine gaz pedalına basılması.Paspasa sıkışan ve kullanılamayan fren pedalı vakası ise ...

Toyota araştırmasında paspasların sorun çıkartabileceği ve pedalın basıldıktan sonra bir süre aşağıda kaldığı yönündeydi.Bu araştırma Toyota'nın kendi araştırmasından bile daha iyi. Bu durum, binlerce kazaya rağmen '' Benim aracımda sorun yok'' diyen
Toyota'yı haklı çıkarabilir mi?

Netteki haberlere göre; ''Toyota Başkanı bu sonuçtan sonra aslında (özür dilemeyi kast ederek) yapmasamda olurmuş'' dedirtti.

Diğer taraftan bu kadar gürültü ve soruşturmaya rağmen Toyota 2010 yılı içinde iki ödül aldı,
Toyota, “2010 Engine of the Year”dan “Green Engine of the Year” ve “Sub-1.0 Litre Engine of the Year” olmak üzere iki farklı motoruyla iki ödül aldı ve 1999 yılından bu yana “Engine of the Year”dan 23 ödül alarak motor teknolojilerindeki iddiasını bir kez daha belgelemiş oldu.

Hiçbir firmaya yakın değil hepsine aynı uzaklıktayız.Bunlar olurken diğer arıza yüzünden araçlarını geri çeken firmalar neden özür dilemedi?Arızalı aracın az veya çok olması, (kaza kimsenin başına gelmesin ama) firma için soruşturma açılmasını ve özür dilemesini fark ettiriyor mu?

Yada o firmayı kurtarıyor mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..