Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Nissan NP200 ICE Special Edition

 Nissan NP200 Nissan;  otomobilleri, elektrikli araçlarıyla beraber  NP ve NV serisi ticari araçlarıyla da dünyaya hizmet veriyor.Avrupa'da ve Türkiye'de bilinmeyen NP200 modeli ise, Nissan'ın B sınıfında yer alan bir pikabı..Nissan Pick up kelimelerinin baş harflerinden meydana gelen NP
Serisi'nin başlangıç modeli olan NP200, özelikle Güney Afrika bölgesine hitap  ediyor..


Nissan NP200, aslında bir dönem Türkiye'de de satılan Dacia Logan Pick up'tan başkası değil.Dacia; ekonomik araçlar üretip az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri hedeflerken Avrupa'da da talep gören bir otomobil markası.


Renault'nun satın almasıyla ayağa kalkan Romanya markasının bazı modelleri Güney Amerika, Asya ve Afrika gibi pazarlarda Renault amblemiyle ( Duster, Sandero, Logan..)  satılıyor.. 
Ancak NP200 olarak Nissan logosuyla da üretildiğini görüyoruz.

 Nissan NP200

Nissan NP200;  Ford Courier, Volkswagen Saveiro, Fiat Strada gibi  rakiplerine karşı savaşıyor Afrika'da.


2008 yılından beri Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Port Elizabeth kentinde imal edilen Nissan'ın küçük pikabı; 1.6 litrelik  iki benzinli ve K9K kodlu 1.5 litrelik turbo dizel motorlarla satılıyor.Araçlarda 5 ileri manuel vites bulunuyor.

Nissan'ın bu küçük aracı 800 kg yük taşıyabiliyor.

Nissan, bu aracı biraz daha sportif ve albeniyle NP200 ICE adıyla da piyasaya sunuyor.
Bu hali gerçekten çok çekici görünüyor!


NP serisinin en tanınan modeli ise NP300.
Bazı pazarlarda Frontier, NP 300 Frontier olarak yer alırken en  en yeni modeli ise Navara veya NP300 Navara adını taşıyor.NP300; Japonya, ABD, Brezilya, İspanya, Meksika, Malezya, Çin ve Mısır gibi bir çok ülkede üretildi, üretilmeye devam ediyor.Araçlarda 2.3, 2.4, 2.5, 2.7, 3.0, 4.0, litrelik motorlar kullanılmış.. 




İlk kez 1997 yılında üretilen NP300'ün son versiyonu Navara; Nissan'dan başka Renault (Alaskan)  markasıyla üretiliyor,  yakın zamanda da Mercedes Benz amblemiyle yollara çıkacak.

2 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..