Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

MAGAZİN ULAŞIM 5. YAŞINDA

Otomobil, otomotiv, ulaşım konularındaki forum sitelerinden biri olan Magazin Ulaşım; seviyeli bir ortam oluşturarak otomobil ve ulaşım meraklılarına bilgi alma, eskileri, eski araçları, yaşananları hatırlama ve tabii ki sohbet ve paylaşım imkanı sunuyor. Bu forumun bir üyesi olarak Magazin Ulaşım'ı şiddetle! tavsiye edebilirim.




Magazin Ulaşım 5.ci yaşına giriyor. Zaman hızla akıp gidiyor.
Bu zaman içerisinde;
elektrikli otomobiller, önce prototip derken çok yakında piyasaya girmek üzereler,
euro normları ve mali kriz kendisini hissettirirken,
Çin imali otomobiller artık yollarımızda,
Türkiye; özellikle ticari araç konusunda yerli üretimle Avrupa'da hatırı sayılır! bir yere geldi.

M.Ali Sade Ağabey'imizin
5. Yıl sebebiyle yazdığı mesajıda araba meraklıları adına (affına sığınarak) Otolist'e ekliyorum;
''Geçen gün otomobille İstanbul Yolu'nda akşamın alaca karanlığında Eryaman istikametine doğru giderken arkamızda bir O303 belirdi.İçeride mor ışıklar,sisleri yakmış,farları da parka çevirmiş geliyor.Arabayı kullanan arkadaşa "yavaş,yavaş biraz" dedim.Neden olduğunu anlamadı ama yavaşladı.O yavaşlayınca V8 bir sellektör yaptı ve bizi sollamaya hazırlanırken ben "camları aç, camları" dedim.Yine anlamadı bizim şoför,zavallım.Ama büyüğüz ya,itaat etti.O303 bizi sollarken V8 motorun bütün sesini keyifle içeri buyur ettik.Az sonra da gözden kaybolup gitti zaten.

Şoförümüz O303 den hiç bir şey anlamadı."Aman abi,bunların nesini seversin,eski otobüs işte.Egzosu da yeni Euro normlarına göre fazla sesli ve siyah duman çıkararak havayı kirletiyor.Bunların hepsini trafikten men etmek gerekir aslında " dedi.

İçimden yüzüne karşı ufak yollu bir kalay geçmedim desem yalan olur."Hay patlasın Euro normları,hay patlasın Avrupa Birliği" diyesim geldi ama kendimi tuttum."Aslında haklısın" dedim."Bunları hurdalıklara atıp jilet yapacaksın"."Şuna da bak havayı nasıl da kirletti,nasıl bir ses kirliliği yarattı".

Halbuki dizel motor havaya karbonmonoksit değil içerisindeki kükürt türevlerini atar.Yani havayı benzinli veya LPG li bir araç kadar kirletmez.Ama motorin yandığı zaman ve hele ki de yakıt sistemi ayarsızsa partikül atar.İşte gördüğümüz duman da odur.

Şimdiki yok Euro3 normuymuş,Euro5 normuymuş bunlar da pazarlamanın bir nevi üçkağıtları.Yoksa adam 1958 yılında aldığı MAN kamyonunu senelerce değiştirmez.E canım MAN da aç mı oturacak,kamyon satması lazım.Avrupa Birliği ayağına yok AdBlue ,yok bilmem ne,yok şu belgen de olacak,yok şu modelde olacaksın gibi dayatmalarla büyük sermayeye iş imkanları yaratılacak.

Neyse konuyu dağıtmayalım.Bu davranışım bizim sitedeki bütün üyeler ve daha doğrusu benim gibi "araba manyakları" için normal karşılanabilir.Umarım hepiniz de bu gibi konulardan keyif alıyorsunuzdur.

Bizdeki yeni gelişen tabiriyle "Ulaşım" ;bana göre de aslı olan "Araba Merakı" çok berbat bir tutkudur aslında. İşte bu sonsuz merak sonucu hepimiz bu sitedeyiz.

Beş yıl olmuş.Dile kolay.Beleş forum Ulaşım Tuuka ile başlamıştık.(Tu kaka gibi bir adı vardı).İkide bir de kaybolur giderdi.Onca emek verirdik,yazar çizerdik,resim çeker yüklerdik.Ertesi gün bir bakarsın site yok.Ama sonra bir vesile ile geri gelirdi,sevinirdik.

Daha sonra bu durumdan en fazla rahatsızlığı duyan Üstadımız Fatih Kocaoğlu'nun gayret ve fedakarlıkları ile kendimize ait bu sitede buluştuk.O zamanlar bu günleri hayal bile edemiyorduk.

Şimdi sitemiz artık pek çok konuda söz sahibi oldu.Gerçekten pek çok konuda lider oldu ve başvuru kaynağı haline geldi.Bütün bunlar sizlerin gönülden bu işlere bağlanmanızdan ve esası da yukarıda bahsettiğim gibi hepimizin "Araba Merakı"mızdan kaynaklandı.

İnşallah Allah sağlık verirse nice beş yılları hep birlikte şimdi olduğu gibi sağlık,mutluluk içerisinde,biribirimizden bildiklerimizi saklamadan,herşeyin en güzelini siteye yükleyerek idrak edelim.

Bütün üyelerimize çok değerli katkılarından dolayı tekrar tekrar teşekkürler.Ellerinize sağlık.

Herkese selamlar...
http://www.magazinulasim.com/showthread.php?tid=1071&pid=37728#pid37728 ''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..