Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YERLİ + ELEKTRİKLİ + ÖTV:?

İnternetteki arama motorları, çok önemli görevleri yerine getiren, üzerinde dikkatle durmadığımız, aslında doğru veya yanlışta olsa bilgiye ulaşmamızı sağlayan araçlardır..
Hangi tarihte, nerede ne yapılmış öğrenebilirsiniz...
Gelelim, bilgiyle otomotivin ve otomobilin kesiştiği noktaya;
gazeteleri karıştırırsanız yada internet denen engin denizde araştırırsanız
son altı ay içinde; yerli otomobil, otomotiv ve makinanın geliştirilmesi, bunlarla beraber ekonomimize , insanımıza olumlu olarak yansıtılması anlamında devlet büyüklerimiz ve hatta Osman Pamukoğlu gibi alternatif olma yolunda olan kişi ve kurumların  bu konuları sık sık gündeme getirdiğini görebilirsiniz.
Özellikle askeri araç, şehir içi ulaşım ve diğer kamu kurumlarında;
 yerli araç ve malzeme kullanımı ön plana çıkmış durumda..
En son MİLGEM projesi çerçevesinde bir gemimiz denize indirildi.Yerli olduğu ve gelişmiş teknolojiye sahip olduğu vurgulanırken motorunun yerli olup olmadığı,
 aklımızda soru işareti bıraktı.
Ekonomik kriz sebebiyle hurda ve vergi indirimi  uygulandı.Bu indirimin üretim rakamlarını ve işçilerin çıkartılmasını ne derece etkiledi tartışılır bir konu..
Son olarak elektrikli otomobil dalgası bütün dünyayı ve ülkemizi etkilemeye başladı.Bizde de geliştirme anlamında faaliyetler oluyorken ilk yerli (% kaç ?) elektrikli otomobilimiz Renault Fluence Z.E. çok yakında piyasaya çıkıyor.Mevzuat ve alt yapı konusu  soru işaretleri içindeyken Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün  elektrikli araçların yaygınlaştırılması için teşviklerin 
gündeme geldiğini ifade etmişti.
Anadolu Ajansı'nın haberine göre; elektrikli otomobillere % 37, yolcu taşıyan elektrikli araçlara ise % 10 Özel Tüketim Vergisi geliyor.
Bu konuyla ilgili Hürriyet'teki bir yazıda da Elektrikli otomobilleri doğmadan öldürmeyin başlığı atılmış.Emre Özpeynirci imzalı haberde şu tespitte bulunulmuş; 
1.6 litre benzinli Renault Fluence 35 bin 300 TL iken
elektrikli Renault Fluence vergilerle 89 bin TL civarında oluyor.
Aslında yapılması gereken alternatif yakıtlı ve hibrid araçların fiyatını indirirken mevcut yakıtlı otoların fiyatını belli bir oranda arttırmak.En azından büyük motorlu özel araçların vergisini arttırmak.
Taslak halindeki yasa ne şeklide uygulamaya geçecek, geçtiğinde de otomotiv sanayini ne şekilde etkileyecek önümüzdeki aylarda göreceğiz..

1 yorum:

  1. Elektrik motorlu otomobil ekonomik bir araçtır ve en büyük problemi menzilidir. Başlattığımız çalışma ile bu otomobillerin menzili uzatıyoruz. Henüz tamamlanmamış olmasına rağmen rağbet gören sistemimiz büyük ilgi görmeye devam ediyor.
    Aracınızı nerdeyse her yerde şarj etmeniz gerekiyor. Kullanacak olduğunuz sistemimiz sayesinde şarj sürenizi maks. düzeye çıkarıyoruz, yani şarj için zaman kaybı bitiyor.
    Çalışmalarımız şimdilik otomobil ile sınırlıdır, ama tasarımına başladığımız Uzay Aracımız'da da kullanmayı düşündüğümüz bir sistemdir. Hatta uçak ve ağır vasıtalara da uygulama şansımız doğacak.
    Detaylar için http://www.chalilozdemir.com/?elektrik-motorlu-oto

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..