Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Pakistan'ın Devrim'i

Türkiye’nin ilk yerli otomobili, Devrim; zorlu bir çalışmayla, üç ay gibi kısa bir süre içinde sıfırdan üretilen arabaydı.Baskılar ve engellemeler yüzünden seri üretime geçirilemedi.. Devrim otomobili her şeye rağmen hala çalışır durumda ve hikayesi; Devrim Arabaları ismiyle sinema haline getirilmişti.

 başka bir Devrim




Devrim otomobili'nden sonra bir takım, firma bazında ve bireysel  girişimler oldu, olmaya devam ediyor.Devrim Otomobili için yapılan çabalara saygı ve Devrim otomobili'ni gündeme getirmek adına Devrim veya Devrim 2 adı verilen araçlar üretildi.

 başka bir Devrim


Trabzon'dan Devrim 2.
http://otolist.blogspot.com/2011/02/trabzondan-devrim-2.html
İkinci Devrim 2.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/15466495.asp


Pakistan'da bir grup mühendis;
Devrim Arabaları adlı sinemayı izleyerek Devrim Otomobili projesini gerçekleştiren Türk mühendis ve çalışanların yaşadığı sorunlara rağmen başarıya ulaşmasını izleyerek motive oldular..Kendilerine Pak Wheelers adını veren mühendisler, Pakistan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Prodigy adıyla bir otomobil imal ettiler.Bu otomobil başarılı olunca yeni bir otomobil daha imal ettiler. Devrim Otomobili'nde yaşanılanlardan etkilenen mühendis adayı öğrenciler yeni araçlarına Devrim2 adını verdiler.
Devrim2; Benzinli ve elektrikli motora sahip, bir hibrid otomobil






Pakistani Talent ! Car Invention Devrim !

http://www.defence.pk/forums/members-club/89646-pakistani-talent-car-invention-devrim.html


İşte Pakistan'ın Devrim2 otomobili..

Bir çok ülkeden olduğu gibi ülkemizden ve Pakistan'dan da üniversite öğrencilerinin geliştirdiği otomobiller Shell Eco-Marahon gibi yarışlarda yarışıyor.

Future Cars
Devrim II - a Hybrid Fuel effective car

To meet future needs, students and teachers from National University of Science and Technology developed Pakistan's first ever Hybrid Gasoline car Devrim II, an inspiration fromTurkish model Devrim.[2]Before that, students from Navel College Karachi and Ghulam Ishaq Khan Institute also made their successful hybrid car. But Devrim II is the most effective one. In an interview the current team leader of Pak-Wheelers Faizan Zafar is reported to have said.

"Initial design was giving a mileage of around 450 kilometres to a litre but we are trying to improve that number to more than 700 km/litre after switching to a hybrid model."

—Faizan Zafar, Tribune Interview

http://en.wikipedia.org/wiki/Transport_in_Pakistan


Gelecek Otomobil Devrim II - Hybrid Yakıt etkili araba öğretmenler karşılamak gelecekteki ihtiyaçlarını, öğrenci ve için Bilim Üniversitesi Ulusal ve Teknoloji otomobil geliştirdi Pakistan's ilk Hybrid Benzin Devrim II , ilham gelen bir Türk model Devrim. [ 2 ] Bundan önce, öğrenciler Navel Koleji Karaçi ve Gulam İshak Han Enstitüsü de yaptı başarılı hibrid otomobili. Ancak Devrim II biridir en etkili. söyleşide bir-Wheelers Faizan Zafar Pak geçerli ekip lideri. söyledi olmasıdır bildirdi [ 3 ] "İlk tasarım bir litre yaklaşık 450 kilometrelik bir mesafe veriyordu ama biz bir hibrid modeli geçtikten sonra fazla 700 km / litre bu sayıyı artırmak için çalışıyoruz." -Faizan Zafar, Tribune Röportaj




The Devrim II is the first ever Hybrid Car of Pakistan, designed and fabricated by students of NUST using local resources, in 2010. A group of Eleven Engineering students from Department of Mechanical Engineering, Department of Mechatronics Engineering and Department of Electrical Engineering , named as Pak-Wheelers, from E&ME College ofNUST participated in the Shell Eco-marathon Asia in July 2010 with their Hybrid Car.[1]

http://en.wikipedia.org/wiki/Devrim_II
Pakistan'lı Devrim 2'nin resmi internet sitesi; http://pak-wheelers.com

1 yorum:

  1. Elektrik motorlu otomobil ekonomik bir araçtır ve en büyük problemi menzilidir. Başlattığımız çalışma ile bu otomobillerin menzili uzatıyoruz. Henüz tamamlanmamış olmasına rağmen rağbet gören sistemimiz büyük ilgi görmeye devam ediyor.
    Aracınızı nerdeyse her yerde şarj etmeniz gerekiyor. Kullanacak olduğunuz sistemimiz sayesinde şarj sürenizi maks. düzeye çıkarıyoruz, yani şarj için zaman kaybı bitiyor.
    Çalışmalarımız şimdilik otomobil ile sınırlıdır, ama tasarımına başladığımız Uzay Aracımız'da da kullanmayı düşündüğümüz bir sistemdir. Hatta uçak ve ağır vasıtalara da uygulama şansımız doğacak.
    Detaylar için http://www.chalilozdemir.com/?elektrik-motorlu-oto

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..