Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Çok iş, az enerji

Zaman, hesap ve doğal hayatı koruma zamanı.
Bu konuda ülkeler ve şirketler bir çok çalışma içinde. Gerçi 1900''lü yıllardan bu yana çevreyi kirlettikten  ve ozon tabakasını deldikten sonra insanoğlunun geçte olsa bu konuda çabalaması yenilikler 
ortaya çıkarması olumlu bir durum.
Ülkemizde de bu konuda kamu ve özel kurumlar 

çalışma içinde
Büyük ve küçük işletmeler hatta bireysel anlamda;
 tartışılır durumda da olsa çalışmalar devam ediyor.
Son zamanlarda elektrikli araçlar konusunda çalışmalar yükselişe geçti. Bu konunun dışında  üniversitelerin alternatif yakıtlı araç çalışmaları ve bunları uluslararası alanda yarışmalara almalrının yanında farklı çalışmalarda oluyor. 
Bunlardan biri; Elazığ Sanayi Sitesi'nde gerçekleştirilen ÇELEBİ TAŞIMA SİSTEMİ.
Sistemin özelliği, ağırlık merkezinin değiştirilmesiyle daha az enerji harcama ve daha az maliyet ortaya çıkarmak.Bu sistemin doğruluğunu kanıtlamak için  iki elektrikli araç prototipi çalışmalarda kullanılıyor.
_______________
'' Çelebi Taşıma Sistemi bir elektrikli araç değildir. Taşıma için geliştirilen yeni bir hareket sistemidir. Yapmış olduğumuz prototip elektrikli araç sadece buluşun ispatıdır.

Bu artık kutup ayılarıyla ilgili bir şey olmaktan çıktı.Şu an bizzat MEDENİYETİN GELECEĞİ SALLANTIDA. Eşi benzeri görülmemiş bir dönemden geçiyoruz. Denetimden çıkmışKÜRESEL ISINMANIN önüne geçmek tüm insanlık tarihinin en önemli biricik görevidir.

Dünyanın eksoz gazı tehlikesinden tek kurtuluş yolu Çelebi Taşıma Sistemini kullanan elektrikli araçlardır.
Artık petrolün gücüne ihtiyaç kalmadı. Çelebi Taşıma Sistemi sayesinde çok büyük yükler, çok küçük güçlerle taşınabilecek.
Çelebi Taşıma Sistemiyle elektrikli araç yapmak çok kolay.Batarya problemi ortadan kalkıyor. 2010 yılında tüm otomobil firmalarının piyasaya süreceği elektrikli araçların menzili en fazla 200Km iken bu sistemle elektrikli araçlar en az 5000Km yol yapabilecekler.
Çelebi Taşıma Sisteminde kullanılan motorlar aracın tekerleğini çevirmekle uğraşmaz. Motorlar sadece aracın ağırlık merkezinin yerini değiştirir. Tekerler ise yuvarlanarak aracı takip etmek zorunda kalır.

Sadece otomobillerde değil tüm karayolu taşımacılığında kullanılabilen Çelebi Taşıma Sistemi ile otobüs, kamyon ve tren vagonu da aynı tasarrufla çalışır.

Ağırlık merkezinin yerinin değiştirilerek hareketin oluşması şeklindeki taşıma sistemiyle, petrol ürünü yakıtla çalışan araçlara göre %98, elektrikli araçlara göre %90 tasarruf sağlayan Patentli Türk Buluşu.
PATENTLİ TÜRK BULUŞU: Birlikten güç doğar deyişinin güzel bir örneğini sergileyerek, İCAT EDİLEN ELEKTRİKLİ ARAÇ, BÜYÜK YÜKLERİN, KÜÇÜK BİR GÜÇLE TAŞINABİLECEĞİNİ İSPATLAMAK İÇİN ÜRETİLMİŞTİR.
TEKNİK ÖZELLİKLERİ:


1. PROTOTİP: 4 Adet 200W 24V DC motor,
Toplam 1Hp'lik motor gücü, 2 Adet 12V 75A normal oto aküsü, Şase ağırlığı yolcuyla birlikte 800Kg, SONUÇ; Vitessiz 60Km/s hız elde edilmiştir.


2. PROTOTİP: 4 Adet 450W 48V DC motor,
Toplam 2Hp'lik motor gücü, 4 Adet 12V 150A trojan akü, şase ağırlığı yolcuyla birlikte 600Kg, SONUÇ; Vitessiz 95Km/s hız elde edilmiştir.
Bu özelliklerde, dünya da başka bir araç yok.
ARTIK ELEKTRİKLİ ARAÇ YAPMAK, 
ÇELEBİ TAŞIMA SİSTEMİ ile çok kolay.''


Bilgi için http://www.facebook.com/group.php?gid=56526331964&v=info
http://www.yenicelebi.com

1 yorum:

  1. Elektrik motorlu otomobil ekonomik bir araçtır ve en büyük problemi menzilidir. Başlattığımız çalışma ile bu otomobillerin menzili uzatıyoruz. Henüz tamamlanmamış olmasına rağmen rağbet gören sistemimiz büyük ilgi görmeye devam ediyor.
    Aracınızı nerdeyse her yerde şarj etmeniz gerekiyor. Kullanacak olduğunuz sistemimiz sayesinde şarj sürenizi maks. düzeye çıkarıyoruz, yani şarj için zaman kaybı bitiyor.
    Çalışmalarımız şimdilik otomobil ile sınırlıdır, ama tasarımına başladığımız Uzay Aracımız'da da kullanmayı düşündüğümüz bir sistemdir. Hatta uçak ve ağır vasıtalara da uygulama şansımız doğacak.
    Detaylar için http://www.chalilozdemir.com/?elektrik-motorlu-oto

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..