Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İstanbul'daki uçaklı gemi!!!

Ülkemiz için yeni ve yerli araçlar, gemiler , uçaklar derken sırada uçak gemisi de olmalı mı?T artışılırbir konu.Bizim, yazının başlığındaki ''Sırada Uçak Gemisi''nden kastımız,
yazılarımızda otomobil, ticari araç derken sırada bir uçak gemisi olduğunu vurgulamak içindi. Geçen sene denize indirilen İspanyol uçak gemisi, uzun mesafe testlerini yaparken İstanbul'a da uğruyor. Ziyarete açıldığını öğrendikten sonra da, bu fırsatı değerlendirerek uçak gemisini gezmeye başlıyoruz..











.Abartarak söyleyelim test ediyoruz yada aslında inceliyoruz, imkanlarımız ölçüsünde.Bize gösterildiği kadarıyla..Bu gemiyi incelemek için kaptan olup açık denizlerde gezmeyede gerek yok.Olsa iyi olurdu!
Neyse edebiyatı parçalamayı bırakalım.Konumuza dönelim.
Geminin adı; L-61 Juan Carlos 1. Bu türde İspanyol Armadası'nda tek gemi.
Gemi Amerikan uçak gemileri gibi çok büyük değil .
Onlarda iki pist bulunurken bu gemide tek pist bulunuyor.

İngiliz dikine kalkıp inebilen Harrier savaş uçakları, çeşitli helikopterler, askeri taktik araçlar, tank, paletli zırhlı personel araçları, uçakları çekmeye yarayan araçlar taşınabilirken basketbol potaları bile mevcut.





Juan Carlos I; uçak gemisi olmasının yanında çıkarma gemisi, operasyona katılabilme, insani yardım ulaştırma gibi özelliklere de sahip.









L61 Juan Carlos I, bireysel meraklılar (benim gibi) yanında ailece de gezilen bir gemi oldu!

















Herhangi bir sorun durumu ve çekme kaldırma gibi ihtiyaçlar için bir vinçte mevcut.




Hayatta sık karşılaşılamayacak bir fırsat çıktı, bir uçak gemisi gezdik aynı zamanda bir uçak gemisinden İstanbul'u izledik!




Carlos Boğaz'daydı.
Diğer fotoğraflar az soonra...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..