Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SOSYAL MEDYA FENOMENi ve FLUENCE

 Sosyal paylaşım siteleri çıktı, mertlik bozuldu mu? 
Aslında bozulmadı. 
Farklı kaynaklardan habere ve bilgiye ulaşmak adına ,
gerçekleri görmek adına daha iyi oldu.
Gerçeklerin öğrenilmemesi içinse bazı yerlerde, bazıları bir şeyleri bahane ederek sansür  uyguladılar, uygulamaya kalktılar.
Neyse konumuz bu değil. 
Sosyal paylaşımın hit olan , fenomen durumuna gelen yanı.
Yeni çıkan ürünlerin ilk paylaşıldığı, incelendiği yerler  de artık sosyal paylaşım sitelerinin başlıca konularından.

Ürünler kadar reklamlarının, tanıtımların
komik yanları sosyal paylaşım sitelerinden nasibini alıyor.
Örnek;  Renault Fluence reklamlarının  bir tutam
günlük hayat katılmış versiyonu!


Sinirli Baba ve Koli Bandı



 
Yarattığı sosyal medya etkileşimiyle adından sıkça söz ettiren ve 400 bin kişilik Facebook üye sayısıyla bir sosyal medya devi haline gelen Renault, meşhur Fluence Kızı’nın mizah unsuruyla tekrar yorumlandığı videolarla internet kullanıcılarını gülümsetmeye ve adından söz ettirmeye devam ediyor.

Son dönemde hayata geçirdiği viral videolarıyla sosyal medyaya damgasını vuran Renault Türkiye, yenilikçi projelerle oluşturduğu iletişim platformuna iki viral video daha ekledi. Fluence reklamlarını mizahi bir tarzla yeniden yorumlayan ‘Türk Baba’ videosu Facebook’ta yaklaşık 700 bin kullanıcı tarafından paylaşılarak 2 milyonu aşkın üye tarafından izlenmişti. www.facebook.com/renaultturkiye sayfası dışında onlarca video paylaşım sitesinde de tıklanarak toplamda 9 milyon izleyici sayısına ulaşan videonun ardından, en az bu video kadar ilgi görecek iki yeni video daha geldi.

Facebook istatistik sitesi Socialbakers’ın listelerinde Renault’u Türkiye’nin lider markaları arasına yerleştiren www.facebook.com/renaultturkiye sayfasında yaklaşık 700 bin kez izlenerek bir rekora imza atan komik ‘Fluence Kızı’ viralleri, TV reklamlarındaki konsepti temel alıyor. Fluence reklamlarında arkadaşına hava atmak için otomobilin özelliklerini kullanan afacan kız, bu videolarda da türlü yöntemler deneyerek arkadaşını kıskandırmaya çalışıyor. Ancak videolarda mizah unsuru kullanıldığı için küçük kız işi epeyce abartıyor. Elbette babanın tavrı da reklam filmlerindeki kadar ölçülü ve nazik değil! Amaç güldürmek olunca, otomobilin içinde Fluence Kızı’nın yoğun baskısına maruz kalan arkadaşı da tepkisiz kalmıyor.

Kısacası reklam filmindeki kahramanlar bu virallerde adeta birer anti kahraman olarak çıkıyor karşımıza. ‘Sizin arabada bundan var mı?’, derken cep telefonundan bir darbuka ritmi açıp çiftetelli oynayan ve arkadaşını fütursuzca kızdıran Fluence Kızı, kızını ‘Anana çekmişsin!’ diye azarlayan sinirli baba ve Fluence Kızının ağzını koli bandıyla bantlayarak haddini bildiren arkadaşını, günlük hayattaki doğal halleriyle izliyoruz sanki.
Bu videolar Renault Türkiye'ye göre  yaklaşık 700 000 kullanıcı tarafından paylaşılarak
2 000 000 kişi tarafından izlenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..