Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TRANSiST, iSAP, ULAŞIM, EMiSYON, OTOMOBiLET

 Transİst,  Toplu Ulaşım Haftası'nın bu yıl ikincisi çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Ulaşımda yer alan bütün unsurlar; aracı, koltuğu, yedek parçası, hizmeti, ulaşımın sebebi olan insan , özellikle öğrenciler ve onların  resimleri! bir çok kamu, özel vede sosyal platform yer aldı..





Trafik kuralları eğitimin  bir parçası...




Yeni modelleriyle bu araçlar taşıyacak yolcu arıyor..




 Ne olursa olsun önce çevre.
Çocuklar bile bunun farkında ama bazıları ve özellikle önce para diyenler hala bu gerçeğin farkında değil. 




Transİst'in en farklı standlarından biri İSAP'a aitti.
İsap; İstanbul Seyahat Araştırmaları Platformu.
İsap, kendi deyimleriyle ''Daha önce araştırılmayanı araştırıyor, yazılmayanı yazıyor, yayınlanmayanı yayınlıyor.Unutulmaya yüz tutmuş bilgi, belge ve fotoğrafları gün yüzüne çıkarıyor.İstanbul'un ulaşım tarihine ilgi duyan kişi, kurum ve kuruluşlara destek oluyor, yardım ediyor..''


Istanbul’da Seyahat Kültürü Üzerine...
Farklı misyonumuz ve sıradışı içeriğimizle yayın hayatına merhaba diyor, İstanbul ulaşımına gönül vermiş tüm dostlarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyoruz.
İSAP-Dergi, “İstanbul Seyahat Araştırmaları Platformu”nun yayın organı... İSAP, İstanbul’a, özellikle de İstanbul’un kentiçi ulaşım nostaljisine gönül verenlerin oluşturduğu bir topluluk. Konu nostalji olunca, yazıların bir çoğunun muhteviyatı da İstanbul’un ulaşım tarihi ile ilgili olacak.
Osmanlı’nın son dönemi ile Cumhuriyet dönemi, yazılarımızın odağını, ağırlıklı kısmını oluşturacak. Zaman zaman ulaşımının bugünü ve yarınına da el atarak, geçmiş ile gelecek arasındaki köprüyü sağlam tutmaya çalışacağız. 
İstanbul çok büyük bir şehir... Sadece bugün değil geçmişte de böyleydi. Osmanlı döneminde Dünya’nın en metropol şehirleri arasında çok seçkin bir yeri vardı. İçinden iki su yolu geçen ve iki kıtaya yayılan bu şehrin insanları otobüs, troleybüs, vapur, tramvay ve tünel gibi denizde ve karada giden ulaşım araçları ile her zaman hareket halinde oldular. 
Şehir büyük, nüfus da çok olunca İstanbullu seyahate her dâim zaman ayırdı. Su yollarıyla (-ki, biz bunlara Boğaziçi ve Haliç diyoruz) tepelerin mevcudiyeti seyahatleri renklendirdi ve çeşitlendirdi. İşte konumuz sözü edilen bu renkli ve geniş bir yelpazade şekillenen seyahat araçları... Herbirimiz bu araçların bir veya birkaçına ilgi duyuyor, tarihini araştırıyor, görselini topluyor. 
Dergimiz, araştırmalarımızın İstanbul’a gönül verenlerle paylaşılmasına aracılık edecek. Amacımız, eski ve solgun fotoğraflarla zihnimizde ancak siyah-beyaz olarak hatırlayabildiğimiz dönemi, önündeki flu perdeyi hafifçe aralayarak canlandırabilmek, renklendirebilmek, yani nostalji yapmak... 
İlk sayıdaki yazıların bir kısmı İSAP’ın misyonunu, vizyonunu, hedeflerini, araştırma yöntemlerini anlatan yazılara ayrıldı. 
Gökhan Gül ve Alican Küçükcan ham bilgilerin pişirilip birer yazı hale gelmesine kadar arka planda cereyan eden çalışmalar hakkında bilgi verirken, Deniz Tümer Yeşilçam’ın eski filmlerde karşımıza çıkan ulaşım araçlarını anlatacak. Akın Kurtoğlu, kendine özgü fotoğraf okuma yöntemleriyle tarihi belirsiz bir fotoğrafın tarihini saptamaya çalışırken Cenk İnce misyon ve vizyonumuza yönelik öngörüleri belirleyecek. Mustafa Noyan İSAP altçalışma gruplarının sorumluluk alanlarını ve bu konu hakkındaki hedefleri belirlerken, Ali Bozoğlu İstanbul kentiçi ulaşım türlerinden vapurların kısa bir tarihçesini sunacak.
Tüm İstanbul kentiçi seyahat sevdalılarına selâm ve sevgilerimizle...





Şehir içinde yakıtsız ve çevreci bir araç.
Modern, otomobil gibi kapalı, bisiklet gibi hafif.










 Tasarım, ulaşım ve İstanbul.




Ulaşımın görünmeyenleri!




Etkinlik, Haliç Kongre ve Kültür  Merkezinde gerçekleşti. Gün kavuşurken Eyüp Sahili ve Eyüp Sultan Camii ile beraber  akşam manzarası.
Özellikle öğrencilerin yer aldığı farklı bir stant.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..