Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YERLi OTO, DIŞ BORÇLAR, TRAFiK, MiTSUSAABHATSU, ÇiN

Yerli otomobil olsun mu? Olsun...Dış borçlar azalsın mı? Azalsın, hatta bitsin..
Yeni yatırımlar artsın mı? Artsın..İşsizlik ortadan kalksın mı? Kalksın...
Trafik rahatlasın mı? Rahatlasın.Şüphesiz bu alanlarda birçok çalışma yapılıyor..
Bu arada yurtdışında iflas eden ve zor durumdaki firmaların alınıp Türkiye'ye kazandırılması için  çabalar olduğuna  ve bu çabaların devletçe desteklenmesi gerektiğine dair basında bazı yorumlar çıktı geçtiğimiz aylarda..Geçen senelerde  AB ve ABD;   dünya devi olan bir çok firmayı kurtarmak için mali olarak destekledi...
Buradan hareketle;
Türkiye'nin ilk motorlarını  üreterek  iflas eden Gümüş Motor esas  adıyla Pancar Motor  
yine Uzel gibi zor durumda imalata devam etmek isteyen firmalar ile Askam , Hema Traktör gibi uyuyan bir çok güzeli! ekonomiye kazandırmak  için  bir çok şey yapılabilir.
Yeni yatırımlar teşvik edilirken atıl durumdaki yatırımlarda ayağa kaldırılmalı..
Bu konuyu desteklemek ve yakıt sarfiyatını azaltmak, çevre kirliliğini en aza indirmek,  hurdalar ile azda olsa ham madde ihtiyacını karşılamak , kaza oluşumunu da en aza indirmek adına  otomobil yazarı Ufuk Sandık; HURDAYI YOLDAN ÇEKiN adıyla bir kampanya başlattı..Çevreyi kirletmeyen araçlara vergi  ve benzeri konularda kolaylık gösterilmesi gerektiğini söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de  bu kampanyayı destekliyor..

Bu arada Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise kış şartlarında kar lastiği takmayan sürücülere 4 kar lastiği fiyatında ceza kesilmesini öneriyor. Aslında güzel bir fikir; canlara  kıymaktansa ve ceza olarak boşuna para vermektense kar lastiği almak en mantıklısı. Ancak bunun için polis ve belediye ilgililerinin sıkı denetim yapmaları şart. 
Hala Edirnekapı Şehitliği'nde minibüsler saatlerce müşteri bekleyerek trafiği perişan ediyorlar.Malesef bu sorunlar hala devam ediyor. 
Denetim gibi bu işler sıkılaştırılmazsa yine değişen bir şey olmaz.
Bizde bunlar konuşulurken;
 Çin'de otomobil satışları Türkiye gibi düşüşte; Ocak 2012 % 24,
Saab'ın durumu, taliplileri ile GM arasında beklemede,
Daihatsu 'dan sonra Mitsubishi' de Avrupa'dan ayrılıyor (imalat anlamında),
Akaryakıt yerine elektrik, hidrojen, güneş enerjisi, biyogaz ve bitkisel yakıt kullanımıyla ilgili araştırmalar hızla sürüyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..