Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

GM+ PC+ BMW+F/C, R/N+MB, VW, FORD, H/KiA, ÇiN

General Motors, Peugeot - Citroen'den sonra BMW ile mi birleşiyor,
 karşılıklı hisse değişimi mi yapıyor?
Ünlü Amerikan otomobil devi General Motors yıllar önce karşılıklı hisse  alarak bir nevi!  birleştiği  Fiat'la ayrı yollarda gidiyorlar. 2012 itibariyle Fiat ve Chrysler bir grup olarak devam ederken General Motors ,Fransız Peugeot - Citroen ikilisiyle  ortak olacak diye haberler çıkıyor. Bunun yanında Automobil-produktion.de' nin haberine göre biraz isteksizde olsa Fiat'ta GM/PC ile ittifak müzakereleri yapıyor!!
Fiat ile PC (Bu benim deyimim; Peugeot Citroen) zaten bir çok araç için işbirliği içinde. 
Mevcut  kapasiteleri  ortak kullanarak  maliyeti düşürmek, hatta bazı fabrikaları
kapatmak gibi çözüm önerilerini değerlendiren bu büyük sermaye birliklerinin önündeki en olabilir seçeneklerken diğer marka ve firmalar ne yapacak?
Fiat yetkililerinin Avrupa'daki fabrikaların kıta dışından sipariş gelmeme durumunda 

2010 Yılı Dünya Otomotivi ,Jalopnik'ten
kapanabileceği sözünü doğrular nitelikte.
Yeni otomobiller eskisi gibi 10-15 Türkiye'de ise 20 yılda bir (bir dönem böyleydi) değişmiyor artık. 3 - 5 yılda yeni bir model otomobil piyasaya çıktığına göre maliyet artışı da kaçınılmaz. Birleşmeler  ve ortak araç üretme dışında  bir çözümde büyük olasılıkla  bir modelin  5 yılda bir yenilenme süreci ise makyajlanma ile beraberde olsa
 10 seneye çıkması olacak.
Önce İngiltere gibi dünyanın çoğu ülkesini kendine bağlayan/bağlamaya çalışan
 (soldan direksiyonlu ülkelerin çoğunluğu) İngiltere'nin bir çok markasını barındıran British Leyland'ın batışı geri kalanlarında dağılması yavaşta olsa bazı markaların tarihten silinmesi, birleşmeler, sıkı güvenlik ve çevresel normlar ve hatta Çin otomobilleri bir çok firmanın kemerleri sıkmasına sebep olmaya başladı.Hatta Saab, Satürn ve diğer bazı markaların ya kapanması, yada iflas etmesi /etmek üzere olması..Ancak bir çok marka gözlerini yumarken Çin'den yeni markaların dünya ülkelerine yayılması da sanki suyun buharlaşıp tekrar yağmur olarak yağması  gibi bir döngüyü de gösteriyor.Son olarakta BMW'nin GM ile işbirliği sözkonusu.Bu gruplaşmalar sonucunda herhalde 4- 5 grup ve Çin firmaları kalacak otomotiv sektöründe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..