Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Sosyal Medya Temsilcileri Subaru XV Farkını Polonezköy’de Yaşadı

Dört çeker  ve boksör motor uzmanı olan Subaru, portakal renkli kompakt  crossover modelini sosyal medyanın önüne çıkardı. Turuncu renk; Subaru XV'ye  4WD gibi teknolojik özellikleriyle birleşerek bir farkındalık oluşturmuş.





Kompakt boyutları, simetrik sürekli dört çeker özelliği ve göz alıcı tasarımıyla 2012’nin
Crossover segmentinde en çok konuşulacak olan modeli yeni Subaru XV, Bayraktar Grubu ve MOTUL birlikteliğinde Polonezköy’de sosyal medya temsilcileri ile buluştu.  
Subaru markasının DNA’sını en iyi şekilde taşıyan XV, Crossover segmentinde, simetrik sürekli dört çeker özelliğini 1.6 litrelik benzinli motor ve CVT otomatik şanzıman ile birlikte sunan tek model olma özelliği ile öne çıkıyor.C sınıfı crossover kategorisine yeni bir soluk getiren
Subaru XV, Bayraktar Grubu ve MOTUL evsahipliğinde 17 Mart Cumartesi günü Polonezköy’de organize edilen test sürüşü organizasyonunda sosyal medya temsilcilerine ve digital yayınların editörlerine tanıtıldı.



  
 İstanbul’un arka bahçesi olarak tanımlanan Polonezköy’de keyifli ve heyecanlı aktivitelerle gün boyu süren etkinlikte sosyal medya temsilcileri, Subaru XV’nin benzersiz niteliklerini zorlu ve gerçekçi bir ortamda gözlemleme imkânı buldular.
Subaru Türkiye Genel Müdürü Toros Kardaş, Bayraktar Grubu olarak 16 yıldır distribütörlüğünü yapmakta oldukları Subaru markasının yeni Crossover modeli XV’yi sosyal medya temsilcileri ile tanıştırıyor olmaktan dolayı ayrı bir heyecan ve mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Subaru markasının DNA’sını en iyi şekilde taşıyan XV, ülkemizde popülerliği git gide artan Crossover segmentinin en yeni üyesi. Subaru XV birden fazla özelliği aynı otomobilde buluşturuyor. Subaru XV’nin bir arada sunduğu çok yönlü kullanım imkanı, kompakt ölçüler, (CVT) otomatik şanzıman, 1.6 litrelik çevre dostu ve ekonomik motor seçeneği ve AWD özellikleri onu rakiplerinden ayrıştırıyor”.




 Subaru DNA’sını en iyi şekilde taşıyan Subaru XV
XV, Crossover işlevselliğini ön plana çıkararak şık ve akıcı çizgilerini yüksek gövde ile bir araya getiren yeni bir tasarıma sahip. Ön kısımda tercih edilen altıgen ızgara ve atmaca gözünü andıran farlar Subaru araçlarının benzersiz kimliğini ön plana çıkarıyor. Yenilikçi tasarıma sahip alüminyum jantlar ve biçimli hatlara sahip yan kaplama XV’ye sportif ve çekici bir görünüm kazandırıyor. Ön ve arka tamponların köşeleri aracın aerodinamik performansını artıran ve böylece yakıt tasarrufuna katkı sağlayan özel bir tasarıma sahip. XV’nin bagaj bölmesinin zemini ve tavanın içyapısı yeniden oluşturuldu. Zeminde seviye farkı olmaması bagaja eşya yükleme ve indirmeyi kolaylaştırıyor. XV’nin bagaj alanı hacmi ise 380 litre.
 Şık ve konforlu kabin tasarımı
XV’de yolculara üst düzey bir kalite hissi sunmak üzere aracın geniş ve konforlu kabininde, şık ve kaliteli malzemeler kullanıldı. Gösterge paneli kabine ferahlık hissi katmak için yatay olarak yerleştirildi. Lüks kabinde deri, metal ve kumaş malzemeler farklı dokunuşlar ve hisler yaratmak üzere mükemmel bir denge içerisinde bir araya getirildi. Ön konsolda yumuşak dokunuşlu plastik kullanıldı. Yolcuların oturabileceği tüm konumlarda konforlu bir yolculuk yapmasını sağlamak üzere koltuklar kolayca katlanabilecek gövde için daha güvenli olabilecek şekilde tasarlandı. Daha yüksek kalça noktası ile yeni ön koltuk tasarımı, sürüşü çok daha keyifli bir hale getiriyor.




Motor ve şanzıman
Subaru XV’de kullanılan 1.6 litrelik motor tamamen yeni bir tasarım. Karşılıklı yatay olarak yerleştirilmiş motorun bilinen faydalarına sahip olmanın yanı sıra bu motor, yakıt verimliliği ve egzoz performansı açısından daha da geliştirildi. Yeni Lineartronic (CVT) şanzımanla birlikte yeni geliştirilen “Otomatik Çalıştırma Sistemi” kullanılması yakıt verimliliğini artırıyor. Ayrıca, özellikle Avrupa ülkeleri için geliştirilen ve olumlu tepkiler alan 2.0 litrelik Subaru Boxer Dizel motor artık XV serisinde de kullanılıyor.

Yeni nesil 1.6 Boxer Motor
Özellikler & Avantajlar
• Yanma verimliliğinin artırılması ve sürtünmenin azaltılması sayesinde yakıt tasarrufu artırılmış emisyon seviyesi ise azaltıldı.
• Daha etkin bir yanma performansı için yanma odası daha kompakt olacak şekilde tasarlanarak, soğutmalı EGR tasarımına yer verildi.
• Pistonlar, biyel kolları ve diğer parçalar daha hafif olacak şekilde tasarlandı.
• Önceki model motorlara kıyasla yakıt tasarrufu büyük ölçüde (yaklaşık yüzde 10) artırıldı. Hafif gövde yapısı, geliştirilmiş aerodinamik performans, yeni CVT kullanımı ve otomatik çalıştırma durdurma sistemi gibi faktörler bu artışa katkı sağladı.
• Düşük ve orta devirlerde daha iyi tork üretimi için daha uzun strok ve çift AVCS kullanılarak sürücünün çevik ve sarsıntısız bir hızlanma performansı yaşaması sağlandı.
• Her iki motor da (1.6 litre ve 2.0 litre) Euro 5 emisyon standartlarına uygun hale getirildi.

Yeni CVT Lineartronic
Zincir Tahrikli CVT’nin (Sürekli Değişken Şanzıman) hafiflik, kompaktlık, üstün yakıt verimliliği ve geniş oran kapsamı gibi avantajlarına ek olarak Subaru, çevreye daha duyarlı ve daha iyi sürüş performansına sahip bir araç sunmak üzere yeni XV için yeni CVT’yi geliştirdi.
Bu yeni şanzımanın yeni geliştirilen motor ile bir araya gelince olağanüstü bir sürüş performansı ve yakıt tasarrufu sonucu ortaya çıktı. Yeni nesil CVT şanzıman artık 1.6 litrelik benzinli motor seçeneğinde de kullanılıyor. CVT’nin yeni motor ve şasi ile uyumlu olacak şekilde optimize edilmesi sayesinde yumuşak, konforlu ve sorunsuz kullanım sunuluyor. Lineartronic şanzımanın kullanımı sayesinde daha yumuşak vites değiştirme performansı sağlanıyor.

Otomatik ve manuel modunu kendisi ayarlayan akıllı sistem
Direksiyon simidine monte edilen kollar sayesinde sürücü için vites değiştirmek çok daha kolay hale getirildi. Sürücü normal sürüş, ani frenleme veya çabuk hızlanma esnasında ellerini direksiyon simidinden ayırmadan doğru vites konuma anında geçiş yapabiliyor. Şanzımanın üst düzey tepkiselliği ve kontrol edilebilirliği kullanıcılara sportif bir sürüş hissi veriyor. CVT’nin aktarma oranı 6 vitesli düz şanzıman modu ile kullanılmak üzere belirli noktalara sabitleniyor. Vites kolu D konumundayken direksiyona monte vites kolunun kullanılması durumunda şanzıman geçici olarak düz vites moduna geçiyor. Araç üstü sistemi aracın belirli bir hızda ilerlediğini tespit ettiğinde sistem aracı otomatik olarak D konumuna alıyor. Motor araç sabit durumdayken ikinci viteste kalkışı destekliyor ve buna bağlı olarak buzlu ya da kaygan yol koşullarında tekerleğin patinaj yapma durumu sınırlandırılıyor.

Yeni Otomatik Çalıştırma-Durdurma Sistemi
Trafikteki beklemeler gibi aracın hareketsiz durduğu zamanlarda motorun otomatik olarak durdurulması yakıt verimliliğini artırmakta. Bu yeni sistem geliştirilmiş “fikir değişikliği kontrolü” fonksiyonuna sahip. Bu fonksiyon motorun durdurulduktan sadece 0.2 saniye sonra sorunsuz bir şekilde yeniden çalıştırılabilmesini sağlıyor.
Subaru’nun yeni sisteminde marş motorunda tandem solenoidler bulunuyor. Bu solenoidler araç trafik ışığında beklerken motor otomatik olarak durdurulduğunda marş motorunun hızlı bir şekilde tepki vermesine olanak sağlıyor. Bu sistem sayesinde aracın durdurulması ve çalıştırılması arsında geçen süre önemli ölçüde azaltılarak araç hızlı bir şekilde çalıştırılıyor. Sürücü start-stop özelliğinin sağladığı tasarrufu XV’nin merkezi bilgi ekranı olan MFD üzerinden takip edebilmekte.




Aktif güvenlik sistemi
XV’nin ön kapılarında bölme camların kullanılması ve kapı aynalarının kapı panellerine monte edilmesi sayesinde ileri görüş alanı sınıfında en üst düzeye çıkarılarak kör nokta alanı daraltıldı. Arka görüş alanı daraltılmadan arta tavan hattı daha düz hale getirilerek şık bir profil elde edildi. SRS sürücü/yolcu ön hava yastıklarına ilave olarak, tüm modellerde standart olarak SRS yan hava yastıkları, SRS perde hava yastıkları ve SRS sürücü diz hava yastığı kullanıldı. Tüm modellerde standart olarak VDC (Araç Dinamikleri Kontrolü) sistemine yer verildi.

Müdahale zamanlaması ideal düzeye getirildi ve tehlikeli durumlarda kaçınılmasını sağlayan etkin bir kontrol mantığı kullanıma sunuldu. VDC sistemine fren destek fonksiyonu da ilave edildi. Bu sayede XV, tehlikeden kaçınma ve sürüş güvenliği sağlama konusunda dünyada lider bir konuma geldi.




Comfort donanım paketine sahip düz vitesli XV 70 bin 800 TL, CVT şanzımanlı Comfort donanım paketli XV ise 74 bin 800 TL’den satın alınabiliyor. Subaru XV’nin Elegance versiyonu 78 bin 900 TL, Premium versiyonu ise 92 bin 200 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Teknik Özellikler
Motor: 1.6 Litre Boxer Motor
Motor Hacmi: 1600cc
Şanzıman: Lineartronic
Maksimum güç: 114hp
Maksimum tork: 4000dd/150Nm
Maksimum hız: 179km/saat
0 -100 km/s hızlanma: 13,1sn
Yakıt tüketimi (ortalama): 6.3 lt/100 km
MOTUL’dan Subaru teknolojisine tam uyum sağlayan özel motor yağı: “Subaru by Motul 5W-30”
Performans otomobillerinin bir numaralı tercihi MOTUL, Subaru’nun tüm benzinli ve dizel motorlu araçlarında kullanılabilen 5W-30 tam sentetik motor yağını Subaru’ya özel olarak üretti. Subaru’nun “Confidence in Motion” mottosu çerçevesinde kullanıcılarına tavsiye ettiği markaya özel geliştirilen Motor Yağı tüm benzinli ve dizel motorlu Subaru otomobillerinde güvenle kullanılabiliyor.
Motul-Subaru motor sporları işbirliği sonunda ortaya çıkan “Subaru by Motul 5W-30” motor yağı, 1 ve 5 litrelik özel ambalaj boyutları ve rekabetçi fiyatlarıyla da Subaru müşterilerinin beklentilerine tam uyum sağlıyor. Subaru müşterilerinin güvenle kullanabilecekleri markaya özel MOTUL motor yağı tüm Subaru yetkili servislerinde satışa sunuluyor.
Subaru XV ile ilgili farklı bilgilere buradan da ulaşabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..