Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

GÜNEŞ ENERJiLi HiBRİD OTOMOBiL

Kırklareli Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ; güneş enerjisi ve benzin ile çalışan bir araç geliştirdiler. Hibrid araçlar üniversitelerimiz dahil bir çok kamu ve özel kurumlar, firmalar tarafından geliştiriliyor , yapılıyor. Ancak güneş enerjili ve fosil yakıtla çalışan bir araç  bu örnek dışında ya yok yada sayılabilecek kadar az olsa gerek.Kırklareli Üniveristesi öğrencileri önceki senede güneş enerjisiyle çalışan bisiklet geliştirmişler. Önümüzdeki sene programda ne var, yaşayarak göreceğiz.

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından hem güneş enerjisi hem de benzin
ile çalışan çift yakıtlı Otomobil tasarlandı. Paralel Hibrit teknolojisi kullanılan araçta elektirik ve benzin motoru paralel olarak çalışıyor. Araç üzerinde bulunan güneş panelleri sayesinde tam gün ışığı altında 48 saatte şarj olabilmektedir. 6lt benzin ile %40 tasarruf sağlayarak 210 km mesafe kat eden araç park halinde iken de şebekeden şarj olabilmektedir. Proje 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır.



Araç yapımında, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden; Proje Başkanlığını Yener AKBAL, Proje Üyeliğini; Kerem AĞAOĞLU, Mehmet ERKİŞ, Halil BAŞAK, Furkan SARAÇgörev almışlardır.
http://byhi.kirklareli.edu.tr/0250063978/universitemiz-teknik-bilimler-meslek-yuksekokulu-tarafindan-cift-yakitli-otomobil-projesi-hayata-gecirildi.html
http://www.gazetetrakya.com/haberler-oku.php?id=543539

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..