Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

CiTROEN 301, PEUGEOT C - ELYSEE

 Kriz, yeni pazarlar veya pazar payını arttırmak kavramı firmaları sık aralıklarla yeni araçlar üretmeye, yenilemeye itiyor. Diğer taraftan bu sebeblerle firmalar işbirlikleri veya aynı firmaya ait markalar sinerji dediğimiz aslında  ikiz , üçüz dediğimiz çoklu üretime yol açıyor. Araçların artık milliyeti kalmadı ama yerli araç üretimi hala her ülkede ön planda.Halklar kendi ülkelerinde üretilen araçları satış sıralamasında  ilk sıralara yerleştiriyor.




Volkswagen, Seat, Skoda markalar birliği gibi bir çok oluşum var. En son çoklu üretim olarak ise Peugeot ve Citroen markaları arasında görülüyor.Unutmadan Peugeot - Citroen ;Chevrolet, Opel gibi bir çok markaya sahip General Motors ile çok yakın ilişkiler içindeyken Japonya'nın önde gelen firmalarından Mitsubishi ile de teknolojik işbirliği içinde..
Avrupa ve Amerika gibi ülkeler dışında




y ani pazar! konumundaki üllkelerde sevilen sedanlar için Peugeot 301 ile kendini hissettirmeye çalışacak derken  firmanın diğer markası Citroen ise  C-Elysee ile ortaya çıkıyor.
Farklı bir numaraya sahip Peugeot 301 ilk olarak  Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılırken sonraki günlerde ( 1 .11. 2012) İstanbul AutoShow Fuarı'nda  yer alacak.İkizlerden C-Elysée ise ilk olarak bir sedan ülkesi olan Türkiye'de satışa sunulurken aynı tarihlerde İstanbul Auto Show'da da sergilenecek..Araçların birinin uzunluğu 443 cm iken diğerin ki 444 cm.Araçlarda 1.2 ve 1.6 litrelik motorlar buluncak, beygir güçleri ise 72 ile 115 arasında değişiyor.




Kısacası bu sınıftaki alıcılar iki otomobili de tercih ederken zorlanacaklar.Ancak maliyet ve donanım durumu son kararı vermede etkili olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..