Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

HEYECANLA BEKLENEN ‘ODD GLADYATÖRLERİ 2012' İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Otomotiv sektörünün çatı kuruluşu Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) markaların Satış ve İletişim başarılarını ödüllendirmek için üçüncü kez düzenleyeceği ve artık gelenekselleşen ODD Gladyatörleri, bu yıl çok daha güçlü bir rekabete sahne olacak. Sektörüntüm paydaşlarının yoğun ilgi gösterdiği ODD Gladyatörleri 2012'de toplam 18 dalda ödüller sahiplerini bulacak. Yenilenen http://www.oddgladyator.com/ sitesi üzerinden oylamaya katılanlar bu yıl anlık değişimleri takip etme fırsatı bulurken, halk oylamasına rekor katılım bekleniyor.
Türk otomotiv sektörünün 49 markasını çatısı altında buluşturan Otomotiv Distribütörleri Derneği,
sektörde her yıl artan bir heyecanla beklenen ODD Gladyatörleri için hazırlıklara başladı. “Satış” ve “İletişim” kategorilerinde toplam 18 dalda ödül verilecek olan ODD Gladyatörleri 2012'de çok daha büyük bir rekabet yaşanması bekleniyor. Sektörün satış ve iletişim çalışmalarını tek çatı altında birleştiren ODD Gladyatörleri'nde uygulanacak olan halk oylaması bu yıl da heyecanı artıracak. Yenilenen www.oddgladyator.com sitesinde oylamaya katılanlar, anlık değişimleri takip ederek, heyecana ortak olacaklar. Başvurular ve halk oylaması 31 Aralık 2012 tarihine kadar devam edecek. 7 Ocak 2013 gecesi gerçekleşecek olan finalde ise jüri, her kategoride en iyi 5 aday arasından ödül kazanan isimleri canlı olarak belirleyecek.

18 kategori, 18 heyecan

Satış Ödülleri kategorisinde, “En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası”, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli”, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası”, “En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası”, “En Çok Satılan Otomobil Modeli”, “En Çok Satılan Otomobil Markası” ve “En Çok Satılan Marka (Otomobil + Hafif Ticari Araç)”belirlenecek.

İletişim Ödülleri kategorisinde ise “Yılın TV Uygulaması”, “Yılın Gazete Uygulaması”, “Yılın Radyo Uygulaması”, “Yılın Dergi Uygulaması”, “Yılın Fuar Standı” “Yılın Basın Lansmanı”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması”, “Yılın Dijital Uygulaması”, “Yılın Outdoor Uygulaması”, “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” seçilecek.

Otomotiv basını oy verecek

“Satış Ödülleri” kategorisinde birinciler, ODD very tabanına işlenen yıllık satış adetlerine gore belirlenecek. Ödül kazanan firmalar, ODD tarafından onaylanan logoların kullanım hakkına bir yıllığına sahip olacaklar. “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması”, “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” ve “Yılın Basın Lansmanı” kategorileri halk oylaması dışında değerlendirilecek. “Yılın Basın Lansmanı” ödülünü ise otomotiv basınının temsilcileri belirleyecek.

Jüri saygın isimlerden oluştu

ODD Gladyatörleri 2012'de değerlendirme yapacak 15 saygın isimden oluşan jüri de belli oldu. Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Fügen Toksü başkanlığındaki jüri şu isimlerden oluşuyor;

Prof. Dr. Haluk Gürgen (Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Yonca Aslanbay (Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, İletişim Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Suat Gezgin (İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı), Prof. Dr. İbrahim Kırcova (Yıldız Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Melda Cinman (Şimşek) (Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Steven Seggie (Özyeğin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi), Dr. Cüneyt Evirgen (Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü), İsmail Hakkı Polat (Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi), Ahmet Akın (Reklamcılık Vakfı Başkanı), Yılmaz Yılmaz (Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı), Emine Pura (Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Başkanı), Zeki Bilsel (Brisa Bridgestone Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı),Selen Kocabaş (Turkcell Genel Müdür Yardımcısı), Kerim Kermen (Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Madeni Yağlar Direktörü)

Otomotiv sektörünün yol arkadaşları destek vermeye devam ediyor

Türk otomotiv sektörünün aktörlerini bir araya getiren ODD Satış & İletişim Ödülleri, 2012 Gladyatörleri'ne Bridgestone ve Lassa ana sponsor olurken, TURKCELL İletişim Sponsoru olarak yer aldı. Organizasyona Destek veren diğer sponsor firmalar arasında Castrol, BASF-The Chemical Company ve Gefco bulunuyor.

Sektörün motivasyon kaynağı oldu

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, ODD Gladyatörleri'nin otomotiv sektöründeki rekabete heyecan kattığını belirterek şunları söyledi:

“ODD Gladyatörleri üç yıl içinde gelenekselleşerek, otomotiv sektörünün tüm paydaşları tarafından merakla takip edilen bir organizasyon oldu. ODD Gladyatörleri, sektörün önemli bir motivasyon kaynağı haline geldi ve bu üç yıl önce ilk adımı atarken belirlediğimiz öncelikli hedefler arasındaydı.

İlgi, heyecan ve rekabetin her geçen yıl artmasındaki en önemli unsur, halk oylaması ile toplumun nabzını tutmamızdır. Sosyal medya, organizasyonda çok aktif bir rol oynuyor. Geçenyıl, yaklaşık 40 bin katılımcının oyuyla jüri karşısına çıkacak adaylar belirlendi. Bu yıl katılımın çok daha fazla olmasını bekliyoruz. Otomotiv sektörünün büyüme hedeflerine katkı ve motivasyon sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz”.

ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce ise organizasyon hakkında şu bilgileri verdi: “Katılımcıların daha rahat oy vermeleri ve değişimleri anlık olarak takip edebilmeleri için http://www.oddgladyator.com/ sitesini yeniledik. Sitede yer alan aday çalışmalar arasından halk oylaması gerçekleştirilecek. 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek halk oylamasının ardından her kategoride finale 5 çalışma kalacak. Jüri, ödül töreninden bir hafta önce finale kalan çalışmaları inceleyecek ve oylama, ödül gecesinde keypad aracılığıyla canlı olarakgerçekleşecek”.
Önceki yılların Gladyatör ödülleri;
SATIŞ ÖDÜLLERİ KATEGORİLERİ
2010
2011
EN HIZLI BÜYÜYEN HAFİF TİCARİ ARAÇ MARKA
CITROEN
MERCEDES-BENZ
EN HIZLI BÜYÜYEN OTOMOBİL MARKA
ALFA ROMEO
MINI
EN ÇOK SATILAN HAFİF TİCARİ ARAÇ MODEL
FORD Connect
FORD Connect
EN ÇOK SATILAN OTOMOBİL MODEL
RENAULT Symbol
RENAULT Symbol
EN ÇOK SATILAN HAFİF TİCARİ ARAÇ MARKA
FIAT
FORD
EN ÇOK SATILAN OTOMOBİL MARKA
RENAULT
RENAULT
EN ÇOK SATILAN TOPLAM MARKA
(OTOMOBİL+HAFİF TİCARİ ARAÇ)
FORD
FORD
İLETİŞİM ÖDÜLLERİ KATEGORİLERİ
2010
2011
YILIN TV REKLAMI FIAT PUNTO EVO
YILIN RADYO SPOTUSUBARU FORESTERCITROEN NEMO
YILIN GAZETE İLANIFORDFORD
YILIN DERGİ İLANIINFINITIMERCEDES BENZ
YILIN DIGITAL UYGULAMASIFIATVW
YILIN OUTDOOR UYGULAMASIFORDOPEL
YILIN FUAR STANDIPEUGEOT
YILIN BASIN LANSMANI
BMW1
YILIN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİMERCEDES BENZRENAULT
YILIN PR/ETKİNLİK UYGULAMASIMERCEDES BENZMERCEDES BENZ
YILIN ENTEGRE İLETİŞİM KAMPANYASIFIATPEUGEOT
YILIN JURİ ÖZEL ÖDÜLÜVWTOYOTA
YILIN MOBİL İLETİŞİM ÖDÜLÜTOYOTATOYOTA


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..