Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

GANGNAM STYLE DEĞiL SEDAN STYLE...

Gangnam Style bir anda bütün dünyayı sardı..Güney Kore'den yeryüzüne dağılan dansın bir çok uyarlamasıda ilgi çekiyor..
Güney Kore, Türkiye, Rusya, Brezilya,Çin ve Doğu Avrupa gibi ülkelerde ise SEDAN STYLE otomobiller yılllardan beri ilgi çekmeye devam ediyor. Kötüleşen Avrupa ekonomisi içinde otomobil firmaları Avrupa'da talep görmeyen  ama kendileri dışındaki coğrafyalar için sedan otomobiller geliştirip, üretiyorlar. 





Ülkemizde sedan sever bir ülke olarak ilk yerli sedanımız

Devrim'di.Engellendiğinden ilk seri üretim yerli sedanımız Anadol oldu..Gerçi bir kaç sene öncesinde (1960) Ford'un Consul adlı sedan modeli az sayıda da olsa montaj şeklinde üretilmişti! Sonrasında Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın getirdiği sedan otomobiller,
Kuş'lu, Toros'lu modeller ve yeni yerli otomobillerimiz ile rekabete katılan ithal sedanlar...
Günümüzde ise Renault Symbol, Renault Fluence, Ford Focus, Honda Civic, Toyota Corolla, Hyundai Accent Blue, Fiat Linea, Dacia Logan, Mitsubishi  Lancer gibi modeller daha çok alıcıya ulaşma çabasındalar..




Özellikle hesaplı sedanlar arasında rekabet en üst düzeye çıkacak 2013 itibariyle.




 Fiat Albea, Hyundai Accent Era ve Renault Symbol'ün artık üretilmemesi de ilginç bir durum oluşturuyor..Belkide büyük firmaların ilk başta mesafeli yaklaştıkları yerli otomobil fikri bu üretimden kaldırılan modlellerin boşluğunu dolduracak.Belkide sedan dışında az markanın yer aldığı  bir sınıfta otomobil üretilecek!




İthal Renault Symbol, Dacia Logan ile ikiz olarak  rekabete katılırken Peugeot 301 ve Citroen C-Elysee bir başka ikiz gurubu. Diğer bir çoklu rakip ise Skoda Rapid ile Seat Toledo olacak..Bakalım, 2013 (ve sonrasında)   sedan savaşlarını kim kazanacak..




1 yorum:

  1. Honda Civic ve Opel Astra sedan dışında birini almazdım. Sorunsuzluk, 6 yıl garanti ve marka algısıyla Honda rakiplerinin çok ilerisinde. Astra sedan 2012 yılından beri aynı kasayı kullanıyor ve Astra Opel'in tutulmayan modeli ve 2.eli de yok. Honda Civic'i tek geçerim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..