Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

CORVETTE STiNGRAY CONVERTiBLE ve SPARK EV

Chevrolet,  83. Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni 
 otomobillerini sergiliyor; Corvette Stingray Convertible, Elektrikli Spark,  Güncellenmiş  Captiva...
Chevrolet Corvette Stingray ; 450 beygiriyle (335 kW) ve 610 Nm torkuyla  tasarlanan en güçlü standart model. 0-100 km’ye 4 saniyede çıkabiliyor.Bir başka  özellik  ise yakıt ekonomisi olarak en tasarruflu Corvette olması.

Uygun sürücü ortamına yönelik 12 araç özelliğini adapte eden, beş pozisyonlu Sürüş Modu Seçicisi’ni  içeren gelişmiş sürücü teknolojileri ,Coupe modellerde karbon fiber kaporta ve çıkarılabilir tavan paneli, kompozit çamurluklar, kapılar arka çamurluk panelleri; karbon nano kompozit alt gövde panelleri ve dünya standardında bir güç-ağırlık oranını destekleyen optimal 50/50 denge için ağırlığı arkaya vermeye yardım eden yeni alüminyum iskeleti içeren hafif malzemeler,  

Direkt enjeksiyon, Aktif Yakıt Yönetimi, sürekli değişken valf zamanlaması ve daha az yakıt tüketirken daha fazla güç sağlayan ileri bir yanma sistemini kapsayan yeni 6.2L LT1 V-8 motor Vites seçimlerini bekleyerek her zaman mükemmel geçiş sağlamak üzere motor hızını ayarlayan Aktif Devir Eşleştirme Sistemi’ne (Active Rev Matching) sahip 7 ileri yeni manüel şanzıman; ayrıca direksiyondan kumandalı altı-ileri otomatik şanzıman , Gerçek karbon fiber, alüminyum ve elle döşenmiş deri malzemeler ile çift yönlü sekiz inçlik sürücü/bağlantı ekranları özelliklerini sunan iç mekan Gelişmiş yüksek yoğunluklu deşarj ve ışık yayıcı diyot lamba özellikleri sunan harika ve çekici  dış görünüm; efsanevi Corvette Stingray Convertible'n önemli özelliklerinden bazıları..
Chevrolet Spark EV, Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez Avrupalıların  önüne çıkıyor. Elektrikli Spark,  2014 yılı itibariyle Avrupa pazarında satışa verilecek..General Motors firmasının bugüne kadar ürettiği en  gelişmiş elektrik motor ve batarya sistemi ile çalışan otomobil olan Spark EV, bir spor otomobilden beklenecek biçimde 542 Nm anlık tork ve 130 beygir (100kW) üretiyor.

0-100 km/saat hızlanmasının 8,5 saniyenin altında olan Spark EV, 20 kWh’nin üzerindeki batarya seti hem normal alternatif akım (AC) hem de doğrudan akım (DC) hızlı şarj etme özelliklerine uygun olarak tasarlanmış.. DC hızlı şarj etme özelliği otomobilin 20 dakika içinde kapasitesinin yüzde 80’ine kadar şarj olabilmesini sağlayacak. Batarya sistemi günlük olarak birden fazla DC hızlı şarj edebilme özelliğine de sahip.
Diğer taraftan, SUV Segmentinin Başarılı modeli Captiva Yeni Tasarımı ile gelirken, Trax ise İlkbaharda Avrupa ve Türkiye pazarına giriyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..