Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

MOTORSPORLARINDA BU HAFTA

Formula 1'de Çin Grand Prix'ini İspanyol Pilot Alonso, Ferrari adına kazandı.Lotus Renault'dan Kimi Raikonen ve Mercedes'ten Hamilton lideri takip etti.Genel sıralamada; Vettel 52 puanla , Raikonen 49 ve Alonso 43 puanla takip ediyor. Takımlarda ise Red Bull 78, Ferrari 73 ve Lotus 60 puanla sıralanıyor.. 
 7-8 Nisan 2013 tarihlerinde Genk pistinde yapılan Belgian Max Challenge´ın ilk yarışında milli karting sporcumuz Berkay Besler, ikinci oldu.
 8 Nisan'da koşulan ilk yarışta ( Ege Rallisi) Castrol Ford Team Türkiye Takımından Yağız Avcı - Bahadır Gücenmez ikilisi Ford Fiesta S2000 ile birinci olmuştu. 

2013 Türkiye Pist Şampiyonası ilk ayağı, İzmir Ülkü Pisti'nde toplam 20 turda farklı gruplarda
33 ekibin katılımıyla gerçekleştirildi. Maxi Grupta birinci günde Ülkü Motorsport pilotu Ümit Ülkü ilk sırayı alırken, Adem Seçilmiş ikinci, Borusan Otomotiv Motorsport’tan Can Artam üçüncü , ikinci gün ise Ülkü Motorsport pilotlarından Ümit Ülkü birinciliği, ikinciliği Adem Seçilmiş ve üçüncülüğü de Bilal Saygılı elde etti. Ülkü Motorsport pilotu Ümit Ülkü aynı zamanda 54.553’lük derecesi ile İzmir Ülkü pist rekorunu kırdı.
(Can artam için bir Not; 2005'te GP2 Dünya Şampiyonası’nda yarışan Can Artam, Türkiye'nin ilk Grand Prix pilotu olduğu gibi bir FIA Dünya Şampiyonası'nda bu kategoride puan almayı başarmış ilk ve tek Türk pilot.) 

Süper Grupta her iki yarışta da birinciliği Borusan Otomotiv Motorsport’tan Kaan Gürgenç kazanırken, ikinci Ülkü Motorsport Takımından Ümit Ülkü, üçüncü ise Levent Kocabıyık oldu. 

Dizel Grupta ilk sıranın sahibi Loft T-Max Racing takımından Mustafa Nazik olurken, ikinci Ülkü Motorsport takımından Berk Ulu ve üçüncü yine Loft T-Max Racing takımından Ahmet Efe Hatunoğlu oldu. 1600 Grubunda podyumu Ülkü Motorsport pilotları paylaştı ve birinci Taner Canbolat, ikinci Yüksel Duvarcı, üçüncü Egemen Çivicioğlu oldu. Türkiye Pist Şampiyonası'nın bir sonraki yarışı 01 -02 Haziran tarihlerinde yine İzmir’de Ülkü Yarış Pisti’nde koşulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..