Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

DEVLET, BMC'YE EL KOYDU!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF); Çukurova Gurubu'ndan alacaklı olup son dönemlerde mali kriz içinde olan BMC ve Show TV'ye el koydu.Çukurova'nın medyadaki şirketleri biliniyordu ama Türkiye'nin en köklü ve her açıdan kapasitesi geniş otomotiv şirketi BMC; son yıllarda atıl hale gelmiş ve çalışanları maaşlarını aylardır alamaz haldeydi. Geç olmasına rağmen devletin;

 adı geçen firmalara el koyması özellikle de BMC için hayırlı olacağını düşünüyorum..
Zira BMC'nin,  sağladığı iş imkanı, ulaşımın her safhasındaki araçları ve askerlerimizi koruyan araçlarıyla ihracatçı bir firma özelliğiyle ; her açıdan iyi yerlere gelme ihtimalini ortaya çıkardı..
Türkiye ve İzmir ekonomisi adına , çalışanları, dolaylı yoldan BMC ile işbirliği yapan firmalar için ve BMC  kullananları anlamında iyi bir haber..
Bence  BMC...
Bilgi için tmsf.org.tr

6 yorum:

  1. Düşünceleriniz ve yazdıklarınız için size teşekkür ediyorum saygılar..

    YanıtlaSil
  2. Devletin BMC'ye el koymasına sevindim. O kadar adam işsiz kalmıştı yazık. Devlet inşallah satmaz elinde tutar. BMC askeriye için zırlı personel taşıyıcı yapıyor onu da devam ettirirler. Sonuçta BMC belediye otobüsü üretiyor. Devlet kendi Belediye otobüsünü kendi üretmiş olur fena mı olur yani? Üstelik BMC isterse devletinde desteği ile Fiat Doblo veya Ford connet tarzı hafif ticari araç yapabilir. Bu olursa bir bakıma yerli otomobilimiz bile olur. Ama Devlet BMC'yi satarsa bu yazdıklarımın hepsi hayal:(

    YanıtlaSil
  3. BMC'yi kesin satacaklarda. Onu daha iyi hale getirecek, verimli olarak işler halde tutacak yerli bir firmaya satsınlar:
    Tümosan, Hema, Bayraktarlar veya Sanko gibi veya yerli başka bir firma alsın. BMC her yönüyle imkanı olan bir firma aslında..

    YanıtlaSil
  4. Satacaklarsa yerli firmalara satarlar İnşallah. Temsa'da alabilir diyeceğim ama onlarda bir ara satılma tehlikesi geçirdi. Onlarında durum pek parlak değil. BMC yerli otomobil yapacak kapasitesi olan bir firma aslında.

    YanıtlaSil
  5. BMc'nin yerli bir firmaya satılması ve güçlü bir şekilde ekonomiye kazandırılmasını bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  6. Konsolidasyon meselesi ciddi ciddi gündeme gelmesi gerekiyor. BMC tek bir firma olmasına rağmen rakiplerinden çok daha çeşitli faaliyet alanları var.

    a) Kamyon Üretimi -> Başka Yerli Firma Yok!
    b) Şehiriçi Otobüs Üretimi -> Zibil derler bizim yörede
    c) Askeri Araç Üretimi -> Otokar, Biraz Hema, FNSS
    d) Hafif Ticari Kamyon Üretimi -> Otokar yeni girdi
    e) Minibüs -> Otokar hakim oyuncu, Karsan yeni giriyor
    f) Midibüs -> Oyuncu çokluğu var

    İnanın satışı da, elde tutması da kolay olmayacak bir firma. Belki biraz safra atıp yoluna devam eder.

    Örnek:
    * Kamyon üretimi devam
    * Askeri lisanslar -> Otokar'a devir
    * Şehiriçi otobüs üretimi -> Otobüs AŞ! gibi sıradışı bir firmaya satış.

    Bakıp göreceğiz, en fazla 3 ay içinde sonuçlanacaktır.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..