Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC SATILIYOR, YERLi OTOMOBiLLE DÖNÜYOR!!!

BMC'de üretim başlıyor, yerli otomobil imalatı da yakında!Kirpi, Vuran, Yeni çekici ve kamyon, Yeni Megastar , Yeni Procity, Yeni Levend ve belkide Yeni Profesör! 2014'e varmadan bantlardan akmaya başlayacak..



Bu yazdıklarımızın gerçekleşmesini , çalışanlar ile BMC'den alacaklıların haklarının ödenmesini bekliyoruz..
Zira BMC çalışanları ve BMC'ye satış yapan firmaların işçileri büyük sıkıntılar içinde.Haciz, eşlerin boşanması, intihar ve bir çok olumsuz olay yaşadılar, süreç ise halen devam ediyor..





Aslına bakılırsa, BMC'nin; son aylarda, üretime başlayacak izlenimi devam ediyor.

Yerli firmaların ve Iveco, Volkswagen gibi markalarında adı geçtiği iddia ediilmişti..

16.09.2013 tarihli Hürriyet Gazetesi'nde Çalık Holding'in BMC'yi satın alabileceği, mevcut üretimle beraber yerli otomobil üretebileceğinden bahsedildi.

Bu iddianın gerçekleşmesini, her ne kadar alış şekli vede mağduriyetlerin giderilmesi anlamında kimsenin kafasında soru işareti kalmadan BMC'nin ayağa kalkmasını bir vatandaş ve otomobilsever olarak umuyorum.
Tabii ki, hakkıyla yerli bir alıcının çıkması ve bir an önce BMC'nin sağlam ve modern araçlarla faaliyete geçmesini bekliyoruz.
Sonuç olarak BMC'de bizim gördümüz net bir şey yok. Bilmediğimiz çok şey olabilir.


BENCE BMC demek zor bir şey değil; TMSF ve yerli alıcılar için..
Not; Çalık Holding, BMC'yi almak gibi bir planları olmadığı şeklinde bir açıklama yaptı.
Bence; planların sonradan değişmemesi için hiçbir sebep yok

ASlında BMC; marka değeri, bilgi birikimi, arsa - makina parkı , hala kullanılan araçlarıyla iyi bir potansiyele sahip. Yerli bir firma değil birkaç firma alıcı olmalı, hatta bir konsorsiyumda olabilir.Yeterki BMC ayağa kalsın...

5 yorum:

  1. Başlığı okuyunca çok sevinmiştim ama gerçek değil anladığım kadarıyla . Haberi hazırlayan kardeş sevincimi kursağımda bıraktın:(

    YanıtlaSil
  2. İnşallah gerçek olur. Şu an için yeni bir gelişme yok.Bu başlığı tekrar BMC yi hatırlatmak adına yazdım!!Üzgünüm :(

    YanıtlaSil
  3. İnşallah da BMC'nin sonu da Askam gibi oldu anladığım kadarıyla. Yollarda ikisini de görünce üzülüyor insan:( Yerli otodan vazgeçtim bari BMC korunabilseydi:(

    YanıtlaSil
  4. BMC'yi kaça böleyim diye çok düşündüm... Sırf gericilik ve bölücülük olsun diye demiyorum; lakin askeri ürünler ile sivil ürünler üretiminin aynı hat üstünden, aynı fabrikadan çıkmasının riskini BMC bize göstermiş oldu. Bir yanda minibüs, diğer yanda zırhlı araç üreten başka firma da yok galiba dünyada...

    BMC Otobüs AŞ
    BMC Kamyon AŞ
    BMC Savunma AG

    diye üç firmaya böldüğümüzde, BMC savunmayı FNSS firmasına, BMC otobüs'ü Otokar'ın sivil otobüs bölümüne; BMC'nin Kamyon kısmını ise kendisine bırakıp hem türkiyeyi kalkındırmak, hem kendilerini kurtarmak gerekir diye düşünüyorum.

    Bu durumda Türk otobüs ve karasör üreticilerini Karasör Holding gibi bir holding çatısı altında birleştirme ve ortak ar-ge yapmaya yönlendirmek mümkün olabileceği gibi, diğer kamyon ve hafif araç üreticilerini BMC etrafında örgütlemek mümkün olabilir.

    Böylece IVECO'ya BMC'yi satmak yerine, IVECO : İtalyan Araç Üreticileri Birliği modelini ülkemize getirmiş oluruz.

    Scania Modeli diye bir şey var mı diye baktım ama, yokmuş. Scania'da Ww Grubuna satılmış 2008 yılında.

    YanıtlaSil
  5. BMC!nin bölünmesi bir ihtimal, tabii ki..Ancak Otokar ve FNSS yerine Tümosan, Hema gibi seçenkler daha iyi olur. Zira FNSS ve Otokar zaten bu sınıflarda var ve iyiler. Rekabet açısından haksızlık olur, bence; BMC markasını eritirler..
    Önceki bazı fuarlarda BMC Defence, BMC Municipality olarak yer almıştı.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..