Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

GOLF R, e-GOLF ve e-UP, VOLKSWAGEN'DEN

Volkswagen hem grup olarak, hemde marka olarak 
fuarın ev sahiplerinden biri. 
Frankfurt Otomobil Fuarı'nda,  özellikle en çok sevilen ve satılan modellerden biri olan GOLF ve ilk seri üretim Volkswagen olan E-Up! fuarın  en gözde otomobillerinden olmaya aday..
Golf model ailesinin sporcu üyesi Golf R,  
Dünyanın en güçlü 4 silindirli motorlarından birini taşıyor...
2 litrelik TSI turbo şarjlı Golf R,  300 beygire ve 380 Nm torka sahip. Yeni tasarım ve teknolojilerle
bir önceki modelden % 18 daha az yakıt tüketerek  çevreyi koruyor.Azami hız 250 km ile sınırlandırılırken 0'dan 100 km'ye 4.9 saniyede çıkabiliyor,
DSG şanzımanıyla 6.9 litre yakıt tüketimini ve 159 g/km CO2 emisyon değerini görüyor.
e-Golf, 30 dakikada yola çıkmaya hazır
100 km’lik mesafeyi yalnızca 12,7 kWh elektrik tüketerek alabilen e-Golf’te menzili yüksek tutabilmek için “Eco” ve “Eco+” olmak üzere iki farklı sürüş modu ile “D1”, “D2”, “D3” ve “B” olmak üzere 4 farklı fren enerjisi geri kazanımı modu kullanıma sunuluyor.

115 PS güç ve 270 Nm tork üreten motor e-Golf'ü 190 km menzile ulaştırıyor. Yüzde 80'lik bir şarj seviyesine erişmek için yalnızca 30 dakikanın yeterli olduğu modelin bütün elektrik bileşenleri, yani elektrik motoru, şanzımanı ve lithium-ion bataryası, e-up! modelinde olduğu gibi Volkswagen tarafından Almanya’da üretiliyor.

0-100 km/s hızlanma süresi 10,4 sn olarak açıklanan model, menzili yüksek tutmak amacıyla elektronik olarak sınırlandırılmış 140km/s'lik maksimum hıza sahip. 

İlk seri üretim elektrikli Volkswagen: E-up!
Volkswagen’in Fuar’daki bir diğer dikkat çeken modeli ise, markanın ilk seri üretim elektrikli otomobili unvanına sahip e-up!. Kusursuz “günlük kullanım” özellikleriyle dikkat çeken 4 kişilik bu kompakt otomobil, 55 PS nominal güç çıkışının yanında geçici olarak 82 PS’lik maksimum güce ulaşabilen 0 emisyonlu bir elektrik motoruna sahip. Otomobilin zeminine yerleştirilen 18,7 kWh kapasiteli bataryalarla 160 km’lik menzile erişilmesinin yanında ağırlık merkezinin de aşağıya çekilmesi sağlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..