Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Petrolün memleketinden; 560 km, 5000 hp, 1.8 saniye!

Sıfırdan dan 100 km'ye 1.8 saniye de çıkmak, 560 km azami hıza sahip olmak, V16 düzeninde 5000 beygiri zapt etmek ve ona benzin dayandırmak işte bütün mesele bu!!!
Bu tip bir otomobili haliyle Japonya, Amerika veya Avrupa'dan çıkabileceğini tahmin ederken karşımızda Dubai'yi bulduk. 




Adamlar kazandıkları petrolle turizm ve benzeri alanlarda yatırım yapıyor. İyide yapıyorlar ama diğer tarafta en çok sıkınıtıyı çekende petrolün olduğu yerlerde yaşayan fakat bu nimetten yararlanamayanlar! İnşallah onlara da sıra gelir..


Tasarım, süper spor otomobil için fena değil gibi. Bir Bugatti gibi de estetik durmuyor!






5000 Hp'lik otomobilin adı; Devel Sixteen.
Aracın adı, çöle dayanıklı olan Deve'leri akla getiriyor!
5000 beygirin doyacağı yakıt, bu aracın üzerinde kaç litrelik bir depoda saklanacak?
Ve bu depo, jet hızındaki otomobile na kadar dayanacak?
Bu süper otomobil, herhalde özel alanlarda ve etkinliklerde kullanılırken tahminim;
müze veya çok özel bir garajda saklanacak!!


40 yorum:

  1. Yavaş yapsın 560 km hız. Zaten 400 ü geçecek babayiğit azdır bu araçla. Anca testte yapar boş yolda. Bu arada öyle sallamak yok, test yapılacak ondan sonra göreceğiz bu hızı. Bunun yaktığı yakıtla bu araç en fazla 200 litre deposu olsa 300 km gider.

    YanıtlaSil
  2. kontrolsüz güç, güç değildir diyerekten R19 Alizeme binmeye devam edebilirim :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. r19 alize bundan iyi yeğenim hem 4 kapısı hem de bagajı bile var :')

      Sil
  3. 2011 yılında dagger GT diye bir otomobil üretilecekti hesapta 2500 beygir olacak ve 500 km hıza sahip olacaktı.sonuç internette aratın sadece birkaç çizim bulursunuz dagger GT ile ilgili

    YanıtlaSil
  4. Güldük eglendik hadi simdi arabanin gercek resmini gösterin kaldirin şu uçağı

    YanıtlaSil
  5. Nereye ışınlanıyorduk reyiz ?

    YanıtlaSil
  6. Yalan olup olmadıgını zaman gösterir lakin bana kalırsa şuan bu teknolojiye ve bu potansiyele sahip şirketler var neden olmasın yani yapılabilir.

    YanıtlaSil
  7. Mümkün olacağını zannetmiyorum, o araç daimi 5000hp olamaz. Çok kısa ömürlü ekstrem motor parçaları ve ekstrem jet yakıtı falan kullanırsa belki o değeri yakalar. O da drag aracı gibi birkaç kullanımlık bir motor olur. Şu anki teknolojiyle 7 litre pistonlu motoru günlük kullanıma uygun olacak şekilde 5000hp yapmak mümkün değil. Bugatti 4 turboyla o motordan 1100 beygir alabiliyor, hadi daha zorlasa motor ömrünü çok kısaltma riskine girip 1500hp yaparlardı diyelim, bu arap çakallar 5000 beygiri ne ile elde edecekler?

    Ayrıca günümüzün konvansiyonel fren teknolojisinin, kağıt üzerinde 560km'ye çıkacak bir aracı durdurabilecek potansiyelde olduğunu düşünmüyorum. Aerodinami de cabası. Nasıl bir spoiler sistemi tasarlayacaklar o hızdaki aracı yere basmak için, nasıl bir lastik olacak o hıza dayanmak için, aracın 4te 1inin yakıt deposu olması lazım az da olsa bir menzili olması için. Hepsini geçtim şu şartlarda kağır üzerinde bu verilere ulaşabilecek ve normal bir kullanım ömrüne sahip olacak bir aracın hadi bir şekilde üretilmeyi başarılabilirse fiyatının 1 milyon euro olması mümkün değil. 10 milyon euro deseler 10 sene sonra belki denir, yine şüpheli. Fizik kuralları var. Bu arkadaşlar uçmuş. Ben imkansız diyorum şu gün için.

    Belki çok ileride elektrik motoruyla, ya da mini nükleer reaktörle falan olur. Biz görürmüyüz şüpheli. Ekstem spor arabaların 50 yıllık gelişimine bakın, son süratte çok az gelişme olabildiğini görürsünüz. Böyle bir şey olabilecekse de sen ben zor görürüz yani.

    YanıtlaSil

  8. 560km hız yapan araba yapmak zor değil.

    560km hız yapan arabaya yol bulmak dert.

    Bir depo ile 560km hızda kaç km veya dakika gidebilecek?

    560km hız ile lastiklerin ömrü kaç km olacak?

    Hoş boşa yazıyorum 560km yol havaalanı pistinde bile yapamazlar, uçakların kalkış ve iniş hızları bile 300-400km arasında değişiyor.

    YanıtlaSil
  9. Bugatti'yi sonradan farketmişler varın yaptıkları arabayı siz düşünün

    YanıtlaSil
  10. kontrolsüz güç, güç değildir diyerekten R19 Alizeme binmeye devam edebilirim

    YanıtlaSil
  11. Şehir içinde kullanılmaz, gaza dokunsan başka yerde bulursun kendini.

    YanıtlaSil
  12. adamlarda üniversite yok, mühendis yok, teknoloji yok,bilim yok,yok oğlu yok, bi olan şeyleri petrol.Bütün herşeyini parasıyla yabancılara yaptırıp ondan sonrada biz yaptık diye gurur duyuyorlar ve sağa sola çalım satıp duruyorlar. Ve bu adamların kafa yapısı bizim halkımıza yerleştirilmek isteniyor malesef.

    Hiç bir şekilde üretme,geliştirme, varolanı sat ve para kazan yeterli.

    YanıtlaSil
  13. gaza bastınmı göstergede kesin tabut amblemi çıkıyordur.

    YanıtlaSil
  14. o hızlarda kullanabilecek adam yok yol hiç yok

    YanıtlaSil
  15. Ben arkadaşların aksine bu çalışmayı gereksiz bulmuyorum. Zaten bu araç biri alsın diye değil neler yapıldığını göstermek ve teknolojinin üst limitlerini anlatmak için yapılıyor düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Dışı ve içini Pagani Huayra'ya çok benzettim.

    YanıtlaSil
  17. dubai37 ve dubai39 instagram hesaplarindan bakabilirsiniz yapan kisilere.Cok ciddi de bir garajlari var mutlaka bakin yani araclarina

    YanıtlaSil
  18. Devel Sixteen diye bir araba yok inanmayın faketir bu araba https://www.youtube.com/watch?v=bQTPAZ8OXek

    YanıtlaSil
  19. Uçan arabalar nerede kaldı yahu Çok deli bir haber. Gerçek yol videoları çekilmesini bekliyorum

    YanıtlaSil
  20. Ben 5000 hp ye hp demem yolda görmedikçe

    YanıtlaSil
  21. bugatti veyron belgeselinde 3000 beygirin arabaya zarar verecek ısı yüzünden 1001 beygire indirildiği söylenmişti. böyle bir araç ve 0-100 1.8 sn. inanmak güç

    YanıtlaSil
  22. Çok şaşırmadım, yapılamayacak bir şey değil. bütçeye bakar. arge bütçesi olduktan sonra uçan araba da yapılır.

    YanıtlaSil
  23. Seri üretimi olmadıktan sonra pek birşey'e yarıyacağını sanmam.

    YanıtlaSil

  24. Bugattinin rakibi yine Bugattidir...
    Seri üretim bir rakibi yok...

    YanıtlaSil
  25. Youtube'da dyno videosu var. "Devel Sixteen V16 5000hp Engine Dyno" yazınca çıkıyor.

    Tipini ister beğenin ister beğenmeyin. Ben yine de takdire şayan bir iş olduğunu düşünüyorum. Motor üretmek, hele hele spor araba için motor üretmenin hiç kolay bir iş olduğunu zannetmiyorum.

    Bugün yeni otomobil firmaları ekser kendi motorlarını üretmek yerine başka firmalardan motor alıyorlar. Mesela Noble m600(Volvo xc90 motoru var) veya Mclaren f1(Bmw motoru var) vs.

    Ancak bu adamların bu kadar kısa sürede böyle işlere imza atmaları bana ilginç geldi. Fenyr Supersport, Lykan Hypersport, Devel Sixteen. Bu işin hakikati nedir, benim bilmediğim bir şey mi var, bilen biri beni aydınlatırsa sevinirim.

    Dediğim gibi şu noktada eleştirmek yerine tebrik etmek gerek, şahsi kanaatim.

    YanıtlaSil
  26. Bu araplar nasil bir millet allah im yani hic bir ise yaramayan sadece gösteriş amaciyla yapilmis makineler binalar aletler.... vs şu petrol az daha yikarida cikaydi bunlar afrikadan da beter olurdu

    YanıtlaSil
  27. Veyron 407 km ile giderken maximum 3 dk yetiyormuş benzini. Videoda öyle söylüyor.
    Ee peki bu araba o hıza çıkarken 450 km de falan benzin alması lazım uçak gibi lan yakıt ikmali yapıyor
    lastiklerin 5 dk dayanmasını hiç saymıyorum

    YanıtlaSil
  28. 5000 beygir teoride bi kesinligi yok. hiç bi araç istediginiz kadar silindir koyun tam 5000 beygir vermesi olanaksizdir. çünkü bugatti v16 motor sanırım onun bile 1000 1200 beygir vermesinin sebebi aslında aracın 2000 beygire yakın olması fakat bunun 1000-800 beygirinin ısıyla kaybolmasıdır. o aracın 1.8 saniyeye ulaşmasında tek başına 5000 beygir yeterli degildir :) bana inandırıcı gelmiyor. bi otomobil motoru bu kadar beygir veremez. nerdeyse ilkel pervaneli uçaklar kadar hıza ulaşıyor.

    YanıtlaSil
  29. 1.8. Sn de yüze çıkma işi elektronik destekler sayesinde olabilir ancak.o bile kafama yatmadı. Bu araç patinaja düşmez mi? Gaz pedalına asılınca direksiyonu araçta 4 kişi olsa zaptedemez. Yukarılarda yazıldığı gibi, yapılabildiği ispatlansın diye yapılmış bir araç, araçta yalıtımı nasıl yapmışlar, şoförün ensesiyle motor arasında 45 santim var. O motorun sesi ve ısısı adamı ne yapar? Bunların haricinde pistlerde görmek isterim, güzel bir pilotla iyi bir video çıkabilir

    YanıtlaSil
  30. Motor hatırladığım kadarıyla büyük blok Chevy V8 tasarımını temel alıyor, V16 olarak tasarlanıyor. İki adet V8 bloğu arka arkaya eklemiş gibi. Motor yapanlarda Steve Morris Engines adlı bir firma.

    YanıtlaSil
  31. valla gücünü bilmem de dünyanın en çirkini olmaya aday bence

    YanıtlaSil
  32. Bu arabanın akıbeti hakkında bi bilgisi olan var mı çok merak ediyorum? sanki bana biraz hayal ürünü gibi geldide

    YanıtlaSil
  33. Sadece dynoda 5000i gördü tek başarıları bu

    YanıtlaSil
  34. Bu konuda diğer otomobil firmalarına şunu söylemek isterim Christian Von Koenigsegg otomobil dünyasının sefiridir biat edin.

    YanıtlaSil
  35. Tabiki JDM fanı olsamda İtalyanlar'ın efsanesi F40

    YanıtlaSil
  36. Bu araba seneler önce fuara çıktı içi falan yapılmamış üzerinde motoru yok halde. Hala da o şekilde bir rakam ortaya attılar ama arkası boş çıktı. Araba dünyasının en büyük kolpalarından biridir.

    YanıtlaSil
  37. viraj alabilme kaabiliyeti nasılmış merak ettiğim hypercar.

    YanıtlaSil
  38. Bugatti 1200 bg gücü ile 400 km hız yapıyor. Bu araç onun neredeyse 4 katı beygir gücüne sahip ama 560 km hız yapıyor. Ayrıca 500 km hız ile çok büyük dahi olsa bir virajı dönemezsiniz. Uçan araba olsa neyse.

    YanıtlaSil
  39. elon musk amca 2 kablo daha çekip voltaj arttırıp bunuda geçer
    içten yanmalıların son çırpınışları.
    #direnbenzindirenhomurtu

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..