Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İlk kez 1963 yılında yollara çıkan sportif ve lüks sedan; Maserati Quattroporte

ilk QuatrroporteOn Yılda 120 Maserati Quattroporte 
İlk kez 1963 yılında yollara çıkan sportif ve lüks sedan, önden 4.1 ve 4.7 litrelik V8 motorlu, arkadan çekişli olarak İtalya'nın Modena kentinde üretilmeye başlandı..Markanın her dönem en güçlü ve hızlı sedan modeli olarak  ‘amiral gemisi’ konumundaki  Quattroporte;  2016 model
olarak  benzinli ve dizel motor ile  4x4 çekiş seçenekleriyle Türkiye yollarına çıkıyor..Altıncı nesliyle rakiplerine meydan okuyan Maserati Quattroporte 1963’teki ilk lansmanından bu yana 72 ülkede 24 bin adetten fazla satıldı.
 Spor sedan Maserati
  İtalyan spor sedan otomobillerin en güzel örneği Quattroporte, Maserati’nin Türkiye’deki konumlamasını da güçlendirerek; hem spor otomobil hem de şoförlü kullanım özelliği ile öne çıkmaya devam ediyor.Maserati’nin ülkemizdeki temsilcisi FerMas, lüks spor sedan sınıfının öncüsü Maserati Quattroporte modelinin 120’ncisini geçtiğimiz hafta teslim etti. Maserati’nin pek çok lüks otomobil üreticisinin,dört kapılı ve sportif coupe sedan model geliştirmesindençok önce, pazardaki müşteri taleplerini iyi analiz ederek tasarladığı Quattroporte, 
 2016 model
Türkiye’de FerMas tarafından ilk kez 2006 yılında satışa sunulmuştu. Maserati, 2013’te sedan modellerinde büyük bir atılım gerçekleştirdi ve tarihinde ilk defa, aynı yıl içinde iki farklı 4 kapılı modelini pazara sundu. 2013 yılında pazara hızla giriş yapan Quattroporte markanın atılım hamlesinin ilk ayağını temsil ederek amiral gemisi unvanını aldı.FerMas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “10 yıldan bu yana sınırlı sayıda ülke kotasıyla satışa sunduğumuz Quattroporte, hem benzinli hem dizel motor seçenekleriyle müşteri talebi alıyor. Bu çok özel sportif sedanın gelecek yıllarda da Türkiye’de Maserati satışlarına daha fazla ivme katacağından şüphemiz yok” dedi.
 Tüm zamanların en güçlü spor sedanlarından biri
Maserati’nin Başarı Simgesi; Quattroporte!
Maserati’nin şimdiye kadar ürettiği en hızlı ve en güçlü sedan modeli olma unvanını taşıyan Quattroporte, klasik Maseratilerin tasarım özelliklerini, çağdaş bir bakış açısıyla yeniden yorumlayan yüksek performanslı, sportif ve lüks sedan modeli olarak öne çıkıyor. Quattroporte’nin dizel motor seçeneğinde 275 HP güç üreten 3.0 V6 yapıda 600Nmtork sunulurken, benzinlimotor seçeneğinin kaputunun altında ise 410 HP güç üreten ve 550Nmtork değeriyle baş döndüren ve Ferrari tarafından üretilen motor görev yapıyor.Bununla yetinmeyenler ise yine Ferrari üretimi olan V8 Biturbo 530 HP gücünde 710 Nmtorka sahip motor seçeneği tercih edebiliyor. Tüm alternatiflerde Quattroporte gücünü yola 8 ileri ZF otomatik şanzımanıyla aktarırken 4 tekerlekten çekiş sağlayan AWD (All Wheel Drive) sistemi sayesinde her türlü yol koşulunda maksimum performans sunmasıyla öne çıkıyor. Gelişmiş AWD sistemi, normaldearkadan itişli olan otomobil ihtiyaç duyulduğunda otomatik olarak çekiş gücünü ön ve arka tekerleklere 50/50 oranında eşit olarak dağıtarak 4 tekerlekten çekiş sağlıyor. Maserati Quattroporte, benzinlivedizel motor seçenekleri ve 4x4 çekiş sistemi seçeneği ile 255 bin 117 Euro’dan başlayan anahtar teslim fiyatıyla satışa sunuluyor.

Fotoğraflar;  maserati.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..