Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yılın en çok sevilen sedan otomobilleri

En çok sevilen sedan otomobiller listesinde Toyota Corolla, Mercedes Benz CLA, Skoda Rapid, Hyundai Accent Blue, Peugeot 301, Volkswagen Jetta, Audi A 7 Sportback, Mercedes Benz E Serileri ilk sıralarda yer alıyor..


 Mercedes Benz CLA Serisi


Türkiye'nin ilk haftalık otomobil dergisi Otohaber'in, internetten sadece okurların katılımıyla gerçekleşen anketinde, bir çok farklı sınıfta yeni otomobil ilk sıralara yerleşirken genel olarak

Mercedes Benz ve Hyundai modelleri ağırlıklarını hissettirdi.
 Sedan otomobiller ülkemizde hala en çok tercih edilen , sevilen otomobil tipi. Ancak hatcbback otomobillerde sedanlara yaklaşmakta.Aralık ayının ilk haftalarındaki son sayıdan sonra Otohaber el değiştirimiş, alınan kararlarla aylık dergiye dönüştürüldüğü açıklanmıştı.Ancak, şu ana kadar yeni bir dergiyle karşılaşmadık. Diğer taraftan OTOHABER internet üzerinden yayını sürdürdürüyor..

Gelelim dünyanın en çok tercih edilen sedan otomobillerine;

B Segmenti diğer adıyla küçük sedan sınıfta okurlar, % 25 oyla birinciliği Skoda Rapid'e veriyor.

İkinci sırada aynı zamnada bir önceki yılın 1.incisi Hyundai Accent Blue var.Güney Koreli markayı Peugeot 301 takip ediyor.Oy oranları ise sırayla % 24 ve 18.Üç marka da ekonomik motorları, geniş bagajları ve teknolojik özellikleriyle öne çıkıyor.

C Segmenti ( kompakt sınıf) sedanda ise ilk 3 şu şekilde;

Mercedes Benz CLA %26, Toyota Corolla % 12 ve Volkswagen Jetta % 11 oy oranıyla.


CLA Serisi, Renault- Nissan işbirliğini yansıtan önden çekişli ağabeyi C Serisini gölgelemeye çalışan! kupa formlu bir sedan.Sakaryalı Corolla ise en yeni model olması, farklı motor ve şanzımanları, kişisel ve kurumsal alıcılara göz kırpıyor.Jetta ise bir Volkswagen klasiği olarak markanın sedan kontenjanıını dolduruyor.

D Segmentinde hatchback ve sedan modeller beraber değerlendirilmiş.Bu sınıfta oy verilen araçların bir kısmı her iki karoser seçeneğinde olduğu gibi, ayrıca ikisinin karışımı olan Liftback tipiylede karşımıza çıkıyor; Audi A5 Sportback % 10, Hyundai i40 % 9 ve Volkswagen Passat'ın coupe formlu mofdeli Volkswagen CC % 8 oy oranına sahip.
Üst-orta sınıf yani E segmentinde Alman markaları yer alıyor;

Audi A7 Sportback % 19 , Mercedes Benz CLS % 16 ve E Serileri % 16 ve 12 oy oranlarıyla sıralanıyor.

Bu 3 modelde yüksek hacimli motorları, kısa sürede yüksek hıza çıkabilmeleri ve kupa formlarıyla ( A7 ve CLS) kendilerini hissettiiriyor..

Bu yazı, Otohaber Dergisi'nin 48'nci sayısından yararlanılarak yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..