Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hibritte, 6 milyonla rekor satış

Dünyanın en çok otomobil satan firması Toyota, öncü olduğu hibrit teknolojisine sahip otomobilleriyle rekor kırdı.Uzakdoğulu marka, hibrit otomobilleriyle 41 milyon ton daha az CO2 salımı ve Türkiye’nin yaklaşık son 7 yıllık benzin tüketimine eşdeğer 15 milyon ton benzin tasarrufu sağlayarak çevrecilik adına önemli bir adım atmış oldu.


Toyota'nın hibrit otomobilleri



1997 yılında, ilk hibrit otomobilini satışa sunan Toyota, hibrit otomobil satışlarının bugüne kadar 6 milyon adeti geçtiğini açıkladı. Dünya genelinde 80 ülke ve bölgede 24 farklı modelin hibrit versiyonunu satışa sunan Toyota, gelecek 2 yıl içinde 15 yeni hibrit otomobili de pazara sunmaya hazırlanıyor. Toyota ayrıca, tüm dünyada 2013 yılında 1 milyon 279 bin hibrit otomobil satışı gerçekleştirdi. Toyota markalı hibrit otomobil sayısının 6 milyonu aşmasıyla birlikte 41 milyon ton daha az CO2 salımı gerçekleşti. Ayrıca, hibrit araçlar sayesinde bugüne kadar yaklaşık 15 milyon ton benzin tasarrufu da sağlandı.  


Prius Ailesi



Hibrit araçların kullanımı ile sağlanan 15 milyon ton benzin tasarrufu, yaklaşık Türkiye’nin son yedi yıllık benzin tüketimine eşdeğer. CO2 salımında 41 milyon ton düşüş sağlanarak İstanbul'un yüzölçümünün 25 katına denk gelen 133.000 km2 lik ağaçlandırma alanı kadar küresel ısınmaya karşı bir önlem almak anlamına geliyor.



Toyota kısa ve orta vadede çözümün elektrikli hibrit araçlarda olduğunu belirterek dünyada 6 milyon adedi aşan hibrit araç satışı ve milyonlarca müşterisinin takdiriyle çevreci teknolojiler konusundaki liderliğini başarıyla sürdürüyor. Bu başarıdan elde edilen güçle Toyota'nın 2020’li yıllara doğru her modelin hibrit versiyonunu geliştirmeyi hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..