Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota, Cenevre'de geleceğin otomobillerini sergiliyor; FCV, FV2

Toyota; yeni teknolojiler, yeni tasarımlar, daha eğlenceli otomobiller vizyonuyla küçük otomobil sınıfında Yeni Aygo, Arttırılmış Gerçeklik ile ortaya çıkan FV2 Konsepti ve Hidrojen yakıt hücreli FCV sedan otomobiliyle geleceği gözler önüne seriyor..

 Toyota'nın en teknolojik sedanı



2014 Cenevre Motor Show’da A sınıfında Yeni Aygo’yu beğenilere sunan Toyota , geleneksel içten yanmalı motor performansına eşdeğer hidrojen yakıt hücreli araç teknolojisininson ürünü FCV konseptinin Avrupa prömiyerini de gerçekleştirdi. Cenevre’de en yeni teknolojiler ile donatılmış otomobilleriyle göz dolduran Toyota, konsept araçlarıyla da otomobillerin yarınına ilişkin ipuçlarını verdi. “Yeniden Eğlenceli Sürüş” felsefesini yansıtan FV2 konsepti ile birlikte şehir içinde yakıt tüketimini yarı yarıya azaltan Toyota’nın hibrit ailesinden; YarisHybrid, AurisHybrid ve Auris Hybrid Touring Sports da Cenevre’de sergilenen diğer Toyota modelleri arasındaki yerlerini aldılar.

Eğlenceli, Stil Sahibi ve Kişiselleştirilebilen Otomobil “Yeni Aygo”
Cenevre Motor Show'da beğenilere sunulan Yeni Aygo,eğlenceli karakteri ile A segmentinde yeni bir bakış açısıgetirmek için yola çıkıyor.'J-Playful' tasarım teması ileüretilen otomobilin dizaynı genç Japon kültürünü yansıtıyor. Çarpıcı ikonik tasarımı, kompakt boyutları ve pratikliği ile sürüş keyfini en üst düzeyde sunan Yeni Aygo, kişiselleştirmeye uygun çözümleriyle de öne çıkıyor. Zekice düşünülmüş ayrıntılarıyla dikkat çeken Yeni Aygo, Haziran ayından itibaren Avrupa’da satışa sunulacak.


 Yeni Aygo


Yeni Aygo kişisel zevklere uygun olarak dizayn edilebilen bir otomobil. Yeni Aygo’da“X” şeklindeki ön ızgara, arka tampon ve jantlar dış tasarımda değiştirilebilen parçalar. İç tasarımda ise gösterge paneli, orta konsol, havalandırma üniteleri vevites konsolu çerçevesi beğenilere göre kolayca değiştirilebiliyor.

Yeni Aygo’yu tasarlayan Başmühendis David Terai, A segmentinde cazibe eksikliğini giderecek ve insanların büyük beğeni ile karşılayacağı bir otomobil üretmek hayaliyle yola çıktıklarını belirterek "Yeni Aygo kompakt boyutlarına rağmensofistike hatları ile çarpıcı bir görünüme sahip. Eğlenceli, stil sahibi ve kişilerin kendi tarzlarına uygun çözümler geliştirebileceği bir otomobili A segmentine sunuyoruz.” diyor.
Dingil mesafesi değişmemesine rağmen, daha geniş bir iç kabin sunan Yeni Aygo’daABS, EBD (Elektronik fren gücü dağıtımı), VSC (Araç denge kontrol sistemi), HAC (Yokuş Kalkış Destek Sistemi) ve perde hava yastıkları standart olarak sunuluyor.Enerji absorbe edici donanım ve sağlamlaştırılmış kabini sayesinde ön arka ve yan çarpma performansı da Yeni Aygo’yu çok daha sağlam kılıyor.

Yeni Aygo’da 7 inçlik renkli dokunmatik ekranı ile Toyota x-touch multimedya ve akıllı telefon uygulamalarına olanak veriyor. Uyumlu uygulamalar ile navigasyon ve sosyal medya kanallarına erişim de çok kolaylıkla sağlanıyor.
Toyota’nın ödüllü 3 silindir 1.0lt VVT-i benzinli motoru ile donatılan Yeni Aygo, eko versiyonda 100 kilometrede 3,9 litre yakıt tüketirken 90gr/km CO2 salımı gerçekleştiriyor.


 Sıradışı bir otomobil konsepti


Toyota’dan Geleceğe Bir Bakış “FV2”
Geleceğin otomobilini bugünden sunan Toyota FV2, Cenevre’de büyük beğeni ile karşılandı. FV2’de diğer otomobillerden farklı olarak direksiyon simidi kullanmak yerine sürücünün vücut hareketleri ile yönbelirleniyor ve aynı zamanda sürüş esnasında diğer araçlar ve trafik altyapısı ile bağlantı kuruluyor. Arttırılmış Gerçeklik (AugmentedReality) teknolojisi ileFV2 konseptinin gövde rengi beğenilere göre değiştirilebiliyor. FV2 konsepti, otomobil ve sürücü arasında duygusal bir bağ kurulmasını sağlarken, ses ve görüntü tanıma, sürücünün önceki sürüş geçmişini göz önünde bulundurarak gidilecek nokta ile ilgili alternatif rota önerme gibi teknolojileri kullanıcıya ulaştırıyor.


  Toyota'dan geleceğin sedanı


Hidrojen Yakıt Hücreli FCV Sedan
Toyota, geleneksel içten yanmalı motor performansına eşdeğer hidrojen yakıt hücreli hibritFCV konseptinin Avrupa prömiyerini Cenevre Motor Show’da gerçekleştirdi. Hidrojen yakıt hücreli otomobillerin gelişimine öncü olarak 2015 yılında yollarda olması planlanan FCV konsept sadecesu buharı üreten, dünyanın en yüksek güç yoğunluğuna sahip4 kapılı sedan otomobili olacak.

Toyota nihai hedef olarak belirlediği 0 emisyonlu hidrojen yakıt hücreli hibrit araç teknolojisinde gelinen son noktayı ultra-temiz enerji taşıyıcısı FCV konsepti,çevreye sadece su buharı salarak Toyota’nın çevreci teknolojilere verdiği önemi bir kez daha ortaya koyuyor. FCV Konsept, bir depo yakıt ile ortalama bir Japon ailesinin bir haftalık elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretiyor. Geri dönüşüm özellikleri, keyifli sürüşü ve sessizliğinin yanında 0 emisyonu ile FCV konsepti 500 km’den fazla bir menzile de sahip.

1 yorum:

  1. Petrol devleri Toyota ya neden izin veriyorlar anlayamadım. Adamlar resmen Petrol devrini kapatmaya yönelik işler yapıyor. Bu FCV çok pahalı olur zannedersem:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..