Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İkinci el otomobil daha cazip



 2.ci el0 kilometre otomobilde, vergi artışı ve dövizin yükselişi,
 ikinci el otomobil ile araç kiramalayı daha cazip hale getirdi.İkinci elde hareketlenme giderek artıyor. 
Diğer taraftan Euro 6 normlarıyla beraber  ikinci el satışları en yüksek seviyeleri görecektir. 
Zira yeni teknoloıjiler yanında fiyat artışını da getirmektedir..
Bu yılın ilk iki ayında toplam 706 bin 299 otomobil ve hafif ticari araç el değiştirdi.
DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara, ikinci el otomobil piyasasının yılsonunda 3,6 milyon adetlik bir seviyeye ulaşabileceğini söyledi.



İkinci el otomotiv sektöründe Şubat ayında toplam 397 bin 99 araç el değiştirirken, 271 bin 395 adet otomobil, 76 bin 81 adet hafif ticari araç satışı gerçekleşti. Bu rakamlar 2013 senesiyle kıyaslandığında ilk 2 ayda otomobilde %8, hafif ticari araçlarda %4’lük artış ortaya çıktı.

 2.ci el otomobil ve ticari araçta alım satım artıyor


Mart sonu itibariyle 0 km araç fiyatlarının kur ve ÖTV artışı sebebiyle ortalama %15 artış göstermesine ve ikinci el araç fiyatlarında artış oranının %5 seviyelerinde kalmasına paralel olarak, ikinci el araçlara talebin yoğunlaştığı bildirildi. DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara, müşterilerin, araç ihtiyaçlarını karşılamak için, artan fiyatlara karşılık, ikinci elde fiyatı daha uygun olan araçlara yönelmesinin beklenen bir durum olduğuna dikkat çekerek “Bu şekilde sürdüğü takdirde yılsonunda 3,6 milyon adetlik otomobil devir adedine ulaşılabilir.” dedi.


2014 yılı ilk çeyrekte yeni araç pazarındaki ürünlerin, mevcut kur seviyesi ile gerçek fiyatını bulmasıyla, ikinci el satışların olumlu yönde etkilendiğini de söyleyen DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara, “İkinci el araç pazarının aynı 2013’te olduğu gibi yüzde 8-10 aralığında büyüyecektir. Sıfır kilometre otomobil ve hafif ticari araç pazarı ilk 3 ay toplamda %24,5 azaldı. Mart ayında bu oran %31 olarak gerçekleşti.  Bu talebin ikinci el araç satışlarına pozitif yansıdığını görüyoruz. Nisan ayıyla birlikte 2013 model sıfır kilometre araç stoklarının da erimesiyle ikinci el araçlarda artışın daha da hızlanacağını öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.



Tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarının değişmesine paralel olarak tek noktadan hizmet veren kurumsal firmalara olan ihtiyacın 2014’te de arttığını da kaydeden İncekara şunları söyledi;

“Araç tercihlerine baktığımızda, 2013 satışlarımızdan çıkardığımız verilere göre otomatik araç satışı %40’a yükseldi. Kasa tipine göre bir değerlendirme yaptığımızda hatchback ve sedan modellerin eşit derecede tercih edildiğini görüyoruz.  Yakıt tipinde ise %55’lik oranla dizel araçlar tercih edildi.2014’te her sene olduğu gibi dizel ve otomatik araçlarda talebin süreceğini düşünüyoruz.

Müşteri memnuniyeti uygulamaları, tek noktadan kredi-kasko ve garanti hizmeti, araçlara yapılan detaylı 101 nokta ekspertiz kontrolleri ve nihayetinde kurumsal güvence müşteriyi cezbeden unsurlar. Bunun yanında internet kanalıyla



müşterilere ulaşım imkânlarının, bu bağlamda sosyal medyanın öneminin artması da kurumsal markalara ilgiyi artırdı. DOD olarak, 2013 yılını 62 yetkili satıcımızla 20.000 satış adediyle kapatmayı hedeflemiştik ve be hedefimizi gerçekleştirdik. Alım tarafından baktığımızda da tedarik havuzumuzu dengede tutma adına satılan araç sayısına eşit miktarda alım gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz.  2014 Yılı hedefimiz 25.000 araç satışı gerçekleştirmek.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..