Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli traktörde hareket var; Ekip, MTZ ve Harman

Türkiye'nin traktör parkı yaşlanıyor, yerli üretim ve ithalata rağmen çok yakıt tüketimi, çevrecilik, arıza ve hesaplılık gibi kriterler yeni traktörleri ön plana çıkarıyor..
Bunların içinde eski tasarımlı ama modern motorlara sahip olanlar ise maliyeti düşünenler için en önemli seçenek..Tekirdağ'da traktör imal eden Ekip Traktör,
290 serisi araçlarını Sudan'a ihraç ediyor..




 Ekip Traktör


85 (290 modeli) beygirlik ve 50 beygirlik traktörlerin
yanına yakın zamanda 90 ve 100 beygirlik iki model daha eklenecek. 

Sudan'dan sonra diğer Afrika ülkeleri ve Orta Asya ülkeleri hedefleniyor. 

Sonraki aşamada ise iç piyasa düşünülüyor..
Firma aynı zamanda Hattat, Valtra ve Ferrari traktörlerinin Tekirdağ bayisi

 Ekip Traktör


Edirne'de 30-40 yıl kadar önce Balkancar markasıyla forklift üretimi yapılmıştı.Son dönemde ise Çerkezköy'de Hattat/ Hema Endüstri Holding'in traktör ve otomotiv parçaları üretiminden sonra Ekip Traktör Trakya'da araç üretilen üçüncü tesis..


  290 traktör



Ekip'in üretiminde Hattat ile bir işbirliği olabilir zira aynı tasarımdaki traktörleri o da üretiyor,
hatta Afrika'ya satıyor..


 Ekip işi




Firma kendini şu şekilde anlatıyor;

Tarım Makine teknolojilerinde 21 yıl geçmişi olan tarımsal üretimde 50 yıllık tecrube ve birikimiyle ortaklaşa kurulmuş olan firmamız Trakya ve Türk tarımına yön vermeyi hedeflemiş Ekip ruhuyla kurulmuş bir şirkettir. 2012 yılında hedefini ülkemizin ihracatı hedefine paralel olarak girişimlerini başlatmış,Afrika’nın Sudan ülkesine gerçekleştirmiş olduğu ihracat atağını diğer Afrika ülkeleriyle geliştirmek ve sektöründe lider olma vizyonuyla yoluna devam etmektedir. Üretim yapmış olduğumuz EKİP 290 MSF Traktörümüzün %95 gibi yüksek bir yerlilik oranı ile %100 yerli ilkesine adım adım ilerlemektedir. Yanı sıra ihracat yaptığımız ülkelerle tarım teknolojileri konusunda iş birlikleri başlatmış, ülkemizin tarımsal üretimdeki bilgi ve tecrübesini ortak projelerle ülke tarımına katkı sunmayı hedeflemiştir. ŞİMDİ SIRA DÜNYADA 


Malkara Yolu 4. km TEKİRDAĞ
T: (282) 243 0 245
F: (282) 243 8 532
W:www.ekiptraktor.com.tr
E: info@ekiptraktor.com.tr

_________________________________________________________



Yerli traktör için uğraşan diğer bir firmaysa Neptün. 

Neptun Traktör; Türkiye, Rusya, belarus ve Kırgızistan işbirliğiyle MTZ traktörlerini Türkiye'de üretmek istiyor.. 


Neptün MTZ





1946'dan beri imali yapılan MTZ markası ağırlıklı olarak Almanya, Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kanada'da satılmakta.Traktörlerde Minsk markalı motorlar kullanılırken Avrupa Birliği ve diğer uluslararsı standartlar karşılanıyor..

Neptün ve MTZ ise şu bilgiyi veriyor;

NEPTUN TRAKTÖR A.Ş. Türkiye, Rusya, Kırgızistan, Belarus iş birliği ile Fezalar Group ve Kompozit Group ortaklığıyla kurulmuştur. 1946 yılından beri 100’den fazla ülkede verimlilik ve ekonomikliği sayesinde MTZ denince GÜÇ ve Traktör’ün dengeli uyumu algılanmaktadır. Neptun, bu algı ve tecrübe ile Türk çiftçisini buluşturmak üzere seferber olmuştur.
NEPTUN’ un hedefi MTZ fabrikası ve Türk Otomotiv yan sanayisi işbirliği ile Türkiye’de Traktör montaj hattını kurmak ve markanın bölge ülkelerine yönelik üretim, satış ve pazarlama üssünü Türkiye merkezli oluşturmaktır.
MTZ; Avrupa Topluluğu başta olmak üzere Tüm dünyada geçerli gerekli ve ilgili kalite standartlarına sahiptir. Bu bağlamda Türkiye’de yedi coğrafi bölgede servis ve teknik destek ağı ilgili garanti kapsamında TSE 12047 standartlarına uygun olarak tamamlanmıştır. Aynı bölgelerde bayilik ön görüşmeleri başlatılmıştır.
NEPTUN, traktörün yanı sıra her türlü tarımsal faaliyette kullanılmak üzere üretilen tarım makinelerini AGROART markasıyla başta ihracat olmak üzere

tarım sektörünün hizmetine sunmaktadır.

Y. Dudullu Mah. Şehit Sk. No:27
Ümraniye / İstanbul
+ 90 216 499 55 30
+ 90 216 499 55 80


http://www.neptuntractor.com/
info@neptuntractor.com
_______________________________________________

Traktör konusunda etkin bir firma da Harman..



Harman Traktör, yüksek beygir güçlerine sahip New Holland markalı traktör ve biçerdöver satışını yapıyor.2013 yılında Harman Traktör adıyla farklı güçlerde yeni bir traktör serisini
farklı etkinliklerde tanıtmış.

Hatta https://www.facebook.com/pages/Harman-Trakt%C3%B6r-ve-Bi%C3%A7erd%C3%B6ver/233475483376514
adresiyle bir Facebook sayfasıda yer alıyor.2014 yılında bir hareket ve üretim gözükmüyor. Traktörün aynı tasarımlı modeli ise TYM olarak internet aleminde görülebiliyor.


  Harman Traktör ve biçerdöver



Harman Traktör'ün satışını yaptığı araçları görmek için
http://www.harmantr.com/ 
adlı web sitesine tıklamanız yeterli.Altta ise Koreli TYM yer alıyor..

Başak Traktör'ün bazı modelleri Carraro ile aynı, TYM ile Harman'da bunu akla getiriyor-du.Zira üretim veya satış konusunda yeni bir gelişme görülmüyor.




 TYM




Daha önce farklı firmalarca temsil edilen LS, Landini ve Solis Anadolu Motor tarafında satışa sunuluyor.Landini daha önce Karacabay tarafından montajlanmıştı.
Yine bir dönem montajı yapılan Mahindra Traktör ile Claas, Mc Cormick traktörleri de Enka Pazarlama tarafından pazarlanıyor.


 Fotoğraflar, ilgili firmanın internet adresi veya Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinden alınmıştır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..