Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ankara'da Başladı, Ankara'da Bitti

Türkiye'nin; motosiklet, otomobil, bugy ve kamyonların birarada yarıştığı, en güç şartlarda birbirlerini geçmeye çalıştığı motosporları etkinliği sona erdi.Bir sonraki yarışta yerli araçları da görmeyi umut ediyoruz. Zira, yerli araç ve otomobil konusunda tarışma ve faaliyetlerin en üst düzeyde olduğu bir yerde bu araçları rekabetin en zorlu yerlerinde de ilk sıralarda görmek hakkımız olsa gerek!


Anadolu'nun en zorlu yarışı


30 Ağustos’ta Ankara’dan start alan Transanatolia, ralli motosikletleri, arazi araçları, kamyon ve buggy’lerin katılımıyla toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan zorlu parkurda tam 7 gün sürdü. 2500km’den oluşan parkur Tuz Gölü etrafından dolaşarak Aladağları geçtikten sonra Kapadokya’ya ulaşıp Sivas üzerinden 6 Eylül Cumartesi günü, saat 18:00 itibari ile tekrar Ankara’ya dönülerek Altınpark’ta, sona ermiş oldu.
Türkiye’de gerçekleşip yabancı sporcu katılımının en fazla olduğu Transanatolia Rally Raid, Türkiye’nin el değmemiş bölgelerinin ve kaybolmaya yüz tutmuş Anadolu kültürünün tanıtımını yapmaya, bölgesel anlamda kültür ve dostluk köprüsü oluşturmayı hedeflemeye 2015 yılında da devam edecek.


MOTOSİKLET KATEGORİSİ
1.Alessandro Botturi (Husqvarna)
2.Alberto Bertoldi (Husqvarna)
3.Francesco Tarricone (Beta)

ARAZİ ARACI KATEGORİSİ
1.Ahmet Tinkir - Ali Gunpay (Mitsubishi)
2.Mert Becce - Erkunt Hamdi (Suzuki)
3.Ozan Onder - Serkan Kara (Nissan


)


BUGGY KATEGORİSİ
1.Tsanko Tsankov - Zornitsa Todorova (Polaris)
2. Mehmet Becce - Turgut Baris (Predator)





KAMYON KATEGORİSİ
1.Marino Mutti - Roberto Zambelli (Mercedes Benz Unimog)

RAID KATEGORİSİ
1.İsmail Cumhur Dural- Kürşad Gülerman (Toyota)
2.Vito Rampino- Federigo Guglielmi (Toyota)
3.Ahmet Arslan- Turgay Sarımuslu (Jeep)





30 Ağustos - 6 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşen 5.Transanatolia Rally Raid, ralli motosikletleri, arazi araçları ve buggy’lerin katılımıyla zorlu toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan parkurda tam 7 gün süren Türkiye’nin tek “rally raid”dir.
RALLY RAID: 3-15 gün arasında değişen süreler içerisinde, 1.500-10.000 km uzunluğunda off-road parkurlarda gerçekleştirilen, ralli motosiklet, arazi araçları, ATV ve buggy’lerin birlikte yarıştığı rallilerdir.



www.transanatolia.com
www.facebook.com/transanatoliaofficial

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..