Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En iddalı otomobil Bentley'den

İngilizlerin lüks ikiz otomobilleri, birbirinden ayrıldıktan sonra Bentley;
Volkswagen'le beraber geleceğe yürüyor..Kainatın en süratli, en konforlu sürüş deneyimini yeni Bentley'le ortaya çıkıyor. 537 beygire ve 1.100 Nm maksimum torka ve farklı sportif süspansiyon ile isteğe bağlı direksiyon seçeneklerine sahip olan Yeni Mulsanne Speed, sürücüye özel olarak geliştirildi.


Yeni Bentley Mulsanne Speed


Yeniden tasarlanan güç aktarım mekanizmasında Bentley'nin efsanevi 6,75 litrelik çift turbo V8 motoru yer alıyor. Bu motor sayesinde 0- 100 km/s hızlanmasını yalnızca 4,9 saniyede tamamlayanMulsanneSpeed,305 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. Bentley'nin modern geleneği çerçevesinde, bu ekstra performansa iyileştirilmiş verimlilik eşlik ediyor ve bu alanda elde edilen yüzde 13'lük iyileştirme mesafenin de 80 kilometre artırılması anlamına geliyor.
Tarzda yer alan yeni ve modern özellikler, Mulsanne Speed'i İngiliz lüks anlayışının tipik bir örneği haline getiriyor. Bu otomobilde yer alan teknoloji ve bağlantı özellikleri, benzersiz işçilik ve çok özel el işçiliği ayrıntılarıyla ortaya çıkartılan en iyi malzemelerin altına özenle yerleştirildi.



TORK REKOR DÜZEYE YÜKSELTİLDİ
MulsanneSpeed'in temelinde, hem MulsanneSpeed hem de Mulsanne için yeniden tasarlanan Bentley'nin ikonlaşmış 6,75 litre çift turbo V8 motoru yer alıyor. Baştan aşağı yenilenen yanma sistemi (yanma odası, giriş delikleri, yakıt enjektörleri, bujiler ve kompresyon oranı dahil) daha hızlı ve daha kontrollü yanma sürecini destekliyor. Tüm bu iyileştirmeler, yeni değişken supap ayarlamasıyla ve iyileştirilmiş turboşarj kontrolüyle birlikte motorun ürettiği maksimum torku da 1.750 d/d'de 1.100 Nm'ye yükseltiyor.
Torkun düşük motor hızında çoğalması, 537 HP'lik yeni en yüksek güç çıkışının doğmasına neden oluyor ve bu da Mulsanne Speed'in ultra lüks kategorisinde hiç görülmemiş bir rakam olan 305 km/smaksimum hıza ulaşmasını sağlıyor.
MulsanneSpeed'in sürüş deneyimini daha da zenginleştirmek amacıyla bu yeni motora, yeniden ayarlanan vites kutusu eşlik ediyor. Vitesi yeni ve daha yüksek tork dalgası için en uygun hale getirmek stratejisi uygulanırken, gaza basılmasıyla birlikte anlık tork verecek şekilde geliştirildi. Otomobil ile sürücü arasındaki bağlantı odağa yerleştirildi ve hem araba kullanmaya hevesli olanlar hem de profesyonel şoförler ile yapılan kapsamlı denemeler, bu yeni yapının başarısını ortay koydu. Yeni "S" modu, sürücüye çok daha fazla kontrol sunuyor ve motor hızının da 2.000 d/d'nin üzerinde tutarak, turboşarjların her zaman anlık performans sunmaya hazır olmalarını
sağlıyor.




Motor yönetim sisteminde yapılan kapsamlı yeniden ayarlama, daha yüksek tork ve gücün ötesinde başka avantajları da beraberinde getirdi. Motoru hafif yolda bir V4 haline getiren silindir devreden çıkarma sistemi, V8 ile V4 arasında çok daha rahat bir geçiş için yeniden ayarlandı. Bu çalışma sistemi, yeni vites kutusu kontrol stratejisi ve motordaki ekipman iyileştirmeleriyle birlikte Mulsanne'in motoruna yeni bir verimlilik düzeyi kazandırıyor.
Yeni EU6 emisyon standartlarını karşılayan ve aynı zamanda ileride yürürlüğe girecek olan US LEV III standartlarını karşılayacak şekilde tasarlanan yeni güç aktarım sistemi, NEDC sürüş döngüsünde kilometre başına 342 gram CO2 emisyonu yapıyor ve bu da mevcut Mulsanne'egöre yüzde 13'lük bir iyileştirmeye işaret ediyor. Yakıt ekonomisine dönük peş peşe yapılan iyileştirmeler, yeni MulsanneSpeed'in yakıt mesafesini de 80 kilometre artırdı.


SÜRÜCÜYE ÖZEL ŞASİ SİSTEMİ
MulsanneSpeed'de sunulan sorunsuz güç ve hızlanma özelliklerine bir de çok daha sürücü odaklı olan Sport süspansiyon modu eklendi. Bentley ve Comfort süspansiyon modları, konfor odaklı ve tamamen yumuşak bir şasi yapısı sunarken, Spor modu da daha iyi gövde kontrolü için hava süspansiyonlarını bütünüyle güçlendiriyor ve daha iyi geri besleme ve doğruluk için de direksiyon dinamiklerini ayarlıyor. Sürücü, kendi kişisel tercihlerine uygun olarak Custom ayarlar üzerinden direksiyon, şasi ve motor ayarlarını tek tek seçebiliyor.
Bu yeni ayarlarla birlikte MusanneSpeed, Mulsanne modelinin yeteneklerini daha da ileriye taşırken, hızlı sürülen, iletişim kurulabilen, keyifli bir otomobilden huzur veren, rahat ve olağanüstü sade bir limuzine geçiş yapıyor.


İDDİALI DIŞ TASARIM
MulsanneSpeed'in çığır açıcı performansı, Bentley'nin zirveye ulaşan bu amiral gemisi modelinin ayırt edici yanları olan yeni ve daha iddialı tarz özellikleriyle birlikte vücut buluyor.
Otomotiv sektöründe benzersiz bir uygulamayla paslanmaz çelik matriks ızgaraların dış kısmında koyu renk kullanıldı ve aynı şekilde bu muhteşem uygulamayı radyatör ızgarasında, alt tampon ızgaralarında ve kanat havalandırma deliklerinde de görmek mümkün. Mulsanne'in kendine özgü farlarında da aynı koyu renk uygulama yer alıyor ve otomobilin arka farları da "değişken oval" tasarıma sahip olmasına karşın özellikle gece daha etkileyici bir görünüm alması için benzer şekilde koyu renge boyandı.
MulsanneSpeed'de otomobilin sağı ya da solu için yapılan tasarımla Bentley'nin ilk yönlü tarza sahip jantları da yer alıyor. Boyalı, parlatılmış ve koyu renklerde sunulan 21 inçlik bu jantlar, elle mükemmel hale getirilmeden önce plakaların katı halde makineyle dövülmesiyle üretildi.
Yenilenen güç aktarım sistemini iki yivsiz egzoz borusu tamamlarken, sert, cilalanmış paslanmaz çelikten Speed markası da ön tamponu ve kapı eşik saclarını süslüyor.


MODERN LÜKSÜ YANSITAN İÇ MEKAN
MulsanneSpeed'in kabini de Bentley'nin amiral gemisi modelinin özel iç mekanının modern anlamda yeniden yorumlanmasıyla tasarlandı. İki farklı renk tonuyla modern bir his oluşturmak için yeni ve benzersiz bir renk ayrımına gidildi: Yeni dikiş çizgileri, baklava dilimi desenli açık renk deri ile daha koyu renkli ve pürüzsüz deri arasında denge sağlıyor.Yeni teknik döşeme opsiyonu mevcut ve Piano Black döşemeye sahip panellerde de artık uzman ellerden çıkmış karbon elyafı işlemeler bulunuyor. Bu yeni, modern paneller, MulsanneSpeed için özel olarak, Piano Black döşemenin zengin ve parlak dokunuşlarına uyum sağlayacak şekilde geliştirildi.


GİZLİ TEKNOLOJİ VE SONSUZ KİŞİSELLEŞTİRME OLANAĞI
MulsanneSpeed'iniç mekanını tanımlayan özel malzemelerin arkasında yolculuğu ister verimli isterseniz de dinlendirici bir deneyime dönüştürmeye hazır bir dizi teknoloji yatıyor. Otomobilde yer alan 60 GB'lık sabit sürücüye, sürücünün müzik ve film koleksiyonu yüklenmeye hazır bekliyor. Üzerinde girintiler ve iPad için bağlantı noktaları ile uyumlu klavyelerin yer aldığı elektrikle çalışan masalar ön koltukların arkasına eklenebiliyor. Özel yönlendirici sayesinde otomobilde yer alan kablosuz internet bağlantısı yoldayken de dünyayla bağlantıda kalınmasını sağlıyor. Buzlu camdan şişe soğutucusu, özel imal edilen kristal şampanya kadehleriyle birlikte arkadaki kol dayama yerinin arkasına takılabiliyor. Bentley'ye özel 2.200 watt'lık Naim premium ses sistemi de standart 14 hoparlörlük sistemi daha da ileriye taşıyor ve dünyadaki en iyi araç içi ses deneyimini sunuyor. Hareket halindeyken de eğlenceden uzak kalınmaması için iki sekiz inçlik ekran ve Bluetooth kulaklara da sahip olan Arka Koltuk Eğlence sistemi mevcut.


BENTLEY MULSANNE SPEED



Motor
Tip 6,75 litre twin turbo şarjlı V8
Azami Güç 537 HP 4.200 d/d
Azami Tork 1.100 Nm 1.750 d/d


Güç Aktarım Sistemi
Türü Quickshift, Block Shifting ve direksiyona monte vites değiştirme koluyla ZF 8 vitesli otomatik
Çekiş Arkadan çekiş sistemi
Oranlar 1.: 4,71; 2.: 3,14; 3.: 2,10; 4.: 1,67; 5.: 1,29; 6.: 1,00; 7.: 0,84; 8.: 0,67
Ayna Mahruti 2,92


Frenler
Ön 400 mm soğutmalı demir
Arka 370 mm soğutmalı demir


Jant ve Lastikler
Jantlar 9J x 21’’
Lastikler 265/40 ZR21


Direksiyon
Tip Hidrolik keramayer ve pinyonlu direksiyon, hıza bağlı değişken asistans
Tam tur dönüş 3,3 dönüş
Dönüş çemberi 12,9 m


Süspansiyon
Ön Çift çatal, viraj demiri
Arka Ayak freni tepki kontrolüyle çok bağlantılı arka süspansiyon
Sönümleyici Sürekli Sönümleyici Kontrolü’ne sahip kendi düzeyini ayarlayabilen hava süspansiyonu, otomatik sürüş yükseklik kontrolü ve dört çekiş seçilebilir modlar


Boyutlar
Aks Mesafesi 3.266 mm
Toplam Uzunluk 5.575 mm
Genişlik (gövde boyunca) 1.926 mm (aynalar kapalıyken)
Genişlik (aynalarla birlikte) 2.208
Toplam Yükseklik 1.521 mm
Yakıt Deposu 96 litre
Bagaj Hacmi 443 litre
Boş Ağırlık (AB) 2.685 kg
Brüt Araç Ağırlığı 3.200 kg


Performans
Azami Hız 305 km/s
0-100 km/s 4,9 saniye
0-160 km / s 11 saniye


Yakıt Tüketimi (AB döngüsü)*
Şehir içi 22,8 litre/100 km
Şehirler Arası 9,9 litre/100 km
Birlikte 14,6 litre/100 km
CO2 Emisyonu 342 g/km


Yakıt Tüketimi (EPA döngüsü)
Şehir (ABD mil/g) 12
Otoban (ABD mil/g) 19
Birlikte (ABD mil/g) 14
Emisyon Kontrolleri EU6 / LEV 11


* Yakıt tüketimi rakamları geçicidir ve Tür Onayı’na tabidir.
** Yakıt tüketimi rakamları geçicidir ve EPA sertifikasına tabidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..