Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye'nin yeni aracı Next, İstanbupark'ta tanıtıldı

Rusya'nın önde gelen otomotiv firmalarından GAZ, Sakarya'daki tesislerinde ikinci modelin üretimine başladı.Gazelle Sobol'un yanına gelen Gazelle Next ,daha modern, rakipleriyle boy ölçüşebilecek bir araç.


 Yeni Gaz Gazelle Next



Aynı zamanda giderek yerlilik oranı artarken ihraç ta edilecek.Dünyaca ünlü Cummins motoruyla hareket eden Next; 2.8 litrelik 120 beygir gücünde bir motora sahip.. 

Türkiye’de üretilen Gazelle Next’in Türkiye prömiyeri gerçekleştirildi. Tanıtımda Kazakistanlı 3 pilotun Gazelle Next araçlarla yaptıkları heyecan dolu gösteri de beğeni ile izlendi.

Rusya’nın en büyük ticari araç markası olan ve Mersa Otomotiv Distribütörlüğü’nde Türkiye’de de üretim yapan GAZ, en yeni modeli Gazelle Next’i Türkiye pazarına sundu. İstanbul Park’ta Türkiye prömiyeri gerçekleştirilen Gazelle Next, çok avantajlı fiyatı, düşük işletme maliyeti, 3 yıl veya 150 bin kilometre garantisi, 20 bin kilometre bakım aralığı ve yakıt ekonomisi ile dikkat çekiyor.




Düzenlenen tanıtımda ayrıca, otomobiller, kamyonetler, kamyonlar ve VAN tipi araçlarla pistlerde yaptığı heyecan dolu akrobatik gösteriler ile dünya çapında üne kavuşan Kazakistanlı 3 pilottan oluşan Tarabanko Takımı’nın Gazelle Next araçlarla Formula 1 pistindeki gösterileri de izleyenleri büyüledi.






GAZ Group CEO’su Vadim Sorokin, Gazelle Next’in Türkiye prömiyerinde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki yatırımlarının ihracat açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi; “En yeni ürünümüz olan Gazelle Next hafif ticari aracı Türk müşterilerimize sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni aracımız konforu, fonksiyonelliği ve en düşük sahip olma maliyetini aynı anda müşterilerimize sunacak. Parçalarımızın yüzde 30’unu Türkiye’den alıyoruz. Next, taşıyanlara daha fazla performans ve maliyet avantajı sağlayacak. Next, sadece Türkiye’de değil, Türkiye’den tüm dünyaya satılacak. Türkiye’de var olmamızın sebebi bu ülkenin potansiyeline inanmamız ve buradan dünyaya açılacak olmamızdır.”








GAZ Group Satış ve Pazarlama Direktörü Oleg Markov da, Yeni Next ailesine 375 milyon dolardan fazla yatırım yaptıklarını kaydederek, “Uluslararası pazarlarda rahatlıkla rekabet edebilecek olan yeni modellerimiz ile ana hedefimiz ihracatımızı artırmak. Aynı zamanda Rus pazarında kapsamlı olarak uyguladığımız Assistance hizmetini Türk pazarında da uygulamaya başlayacağız. Bu sistem ile müşterilerimize araç çekiş desteği, servis desteği ve kaza gibi durumlarda hukuk desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.


Mersa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören, yaptıkları yatırımın Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek “4 yıl önce aldığımız karar ve 2 yıl önce başlattığımız yatırım sonucunda bu seviyeye ulaştık. Next’in üretimi ve Türkiye’den ihracatı ekonomimize katkı sağlıyor. Rusya’nın en büyük ticari araç markası olan Gaz’ın farklı modellerinin üretimini Türkiye’de de gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz son modelimiz olan Next’in sağlamlığı başta olmak üzere taşıma kapasitesi, teknolojisi, kaliteli satış sonrası hizmetleri, ekonomik kullanım maliyeti, konforu ve ciddi bir fiyat avantajı mevcut. Rusya’da önemli bir yeri olan GAZ Ticari Araçlar ve Mersa Otomotiv’in yarattığı sinerji ile sektörümüzde önemli bir rol üstleneceğimizi düşünüyorum” dedi.










GAZ Ticari Araçlar Türkiye Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu da, Mersa Otomotiv Distribütörlüğü’nde Türkiye’de üretim gerçekleştiren GAZ markası ürünleriyle Türkiye’nin her bölgesinde olmak istediklerini belirterek “Üretime başladıktan çok kısa bir süre sonra bayi sayımızı 24’e, yetkili servis sayımızı ise 38’e çıkardık” diye konuştu. Tiryakioğlu ayrıca şunları ekledi;




“Mersa Otomotiv olarak GAZ markasıyla Türk otomotiv yan sanayi sektörünün yüksek gücü kullanılarak, yerli parçaların entegrasyonu ile beraber ürettiğimiz araçlar GAZ grubun en iyi araçları olacaktır. Yerlilik oranımız yüzde 30’la ulaştı ve bunu bir yıl içerisinde yüzde 40’a çekmek istiyoruz. 2015 yılı pazar payı hedefimiz yüzde 7, satış adeti hedefimiz ise 1500 adet olacaktır. Denizbank ile yapılan işbirliği sonucunda müşterilerimize avantajlı ve çeşitli finans olanakları sunacağız. 42.400 TL’den başlayan fiyatlarımız ile rakiplerimizden yüzde 25-30 daha avantajlı fiyatlara sahibiz. Ayrıca yeni yatırımlarımız, Adapazarı’ndaki tesisimizi genişletmek üzerine olacaktır. Gaz Ticari Araçlar olarak Next modelimizin donanım açısından da rakiplerine kıyasla bir eksikliği olmayacaktır. Birikimimiz, tecrübemiz ve markamıza olan güvenimiz ile bunu başarabileceğimize, hem iç pazarda hem de ihracatta kendimize sağlam bir yer edineceğimize inancım tamdır.”






Gazelle NEXT




Türkiye Yollarında Euro 5 normlarına uygun, 120 beygirlik güçlü Cummins turbo 2,8 lt. dizel motor, ZF direksiyon sistemi, Bosch ABS fren sistemi, Tirsan Kardan, HL Jantaş, Petlas gibi dünyaca ünlü yerli ve yabancı komponentlerle üretilen Gazelle Next, kolay sürüş imkanı ile ağır yol koşullarındaki başarısıyla göz dolduruyor. Rahat ve ferah iç kabini ile mükemmel sürüş imkanı sunan Gazelle Next, konforu ve fonksiyonel teknik çözümleri ile de beklentileri karşılıyor. Hidrolik direksiyonu, ısıtmalı-elektrikli dikiz aynaları, hız sabitleyici ve yol bilgisayarı ile Gazelle Next en gelişmiş teknolojik donanımlarıyla öne çıkıyor.






Türkiye’de üretilecek olan Gazelle Next galvanizli gövdesi, her türlü üst yapının kolaylıkla uygulanabildiği monoblok şasisi, rakipsiz dönüş yarıçapı ve avantajlı yakıt tüketimi ile ticareti bilen herkesin aracı olacak. Ergonomik yapısına paralel olarak yüksek güvenlik donanımlarına sahip, 3,5 ton ağırlığı ve 20 m3’e varan yüksek taşıma kapasitesiyle en zorlu yol koşullarında bile mükemmel çözüm sunan Gazelle Next, ticari araç sektörüne yeni bir soluk getirecek.


GAZ Hakkında


Gor’kovskiy Avtomobil’niy Zavod (Gorky Otomobil Fabrikaları) Rusya’nın en büyük ticari araç üreticisi olan GAZ Grubu, 1932 yılında Henry FORD’un da katkıları ile Nizhny Novgorod şehrinde kurulmuştur. G harfini bölgenin adı olan Gor’kovskiy’den, A harfini Avtomobil’den ve Z harfini de Rusça Fabrika anlamına gelen Zavod kelimesinden almıştır. Rusya’nın en büyük hafif ticari araç, kamyon, otobüs, otomobil, dizel motorları, güç aktarım sistemleri ve iş makineleri üreticisi olan GAZ Grup,10 değişik bölgede 18 üretim tesisine sahiptir. Sobol ve Valday ürün gamı ile GAZ markası, Rusya hafif ticari araç pazarında % 52 pazar payıyla lider konumundadır. Gorky Otomobil Fabrikası uluslararası standartlar düzeyinde olup emniyet, performans ve ISO kalite normları çerçevesinde üretim yapmaktadır. Uluslararası alanda ileri teknolojileri kullanan Volkswagen, General Motors ve Daimler ile yapılan anlaşmalar sonucunda, GAZ ürünleri yüksek standart düzeyine ulaşmıştır.

GAZ Grup, yıllar boyu geliştirdiği ve üretim süreci boyunca her kademede hassasiyetle kullandığı, ürünlerin sağlamlığının her türlü kullanım koşullarında olağan üstü dayanaklılığı ve uzun ömürlü oluşunu sağlayan her parçada “GÜÇ” anlayışına büyük titizlikle sahip çıkmaya devam etmektedir. Gaz Group, 1932′den günümüze gelen işletme süreci boyunca kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs, panelvan ve binek otomobilde 40 baz model geliştirmiş bunun yanı sıra yüzlerce modifikasyon ve prototip tasarımına imza atmıştır. 81 yılda tasarlayıp üretmiş olduğu 18 milyondan fazla aracın satışını gerçekleştiren Gaz Group, motor ve şanzıman üretiminin yanı sıra otomotiv yedek parçaları üretiminde de Rusya’nın önde gelen yerli üreticilerinden biridir.

Gaz Group, GAZelle marka ürünlerin yanı sıra, General Motorsand Daimler ve Volkswagen ile işbirliği içinde Skoda Octavia, Skoda Yeti, Volkswagen Jetta, Chevrolet Aveo ve Mercedes-Benz Sprinter araçlarının üretimlerini Rusya’da bulunan üretim tesislerinde gerçekleştirmektedir. Üretim Tesislerindeki süreç, 2003 yılından beri Toyota Ürün Sistemi esasları temelinde yürütülmekte, Toplam Kalite Yönetimi süreçleri, TKY sistem araçlarının etkin kullanımıyla devam etmektedir.

2008 yılında üretim tesisi içerisinde kurulan şirket üniversitesinde sürekli gelişim felsefesi doğrultusunda çalışanların mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla modern üretim teknolojileri eğitimi verilmektedir.Bu eğitimler ile şirketin her kademe çalışanlarının nitelikleri sürekli olarak arttırılmakta ve bugün sayısı 52,000′e ulaşan nitelikli-kalifiye personelini bu eğitimlerle kendisi oluşturmaktadır.Çalışanların sahip olacağı yüksek yeterliliğin şirketin asıl gücünü oluşturacağına inanan GAZ Group, nitelikli uzman ve genç çalışanların yüksek performans ve ankra ya yönelik etkin bir motivasyon sistemi geliştirmiştir. GAZ Grup’un sosyal politikalarının temel hedefi; tüm çalışanları için yüksek yaşam standartları yaratmak ve bununla yaşam kalitesini yükseltmektir. Küresel standartlar düzeyinde emek verimliliği artışı Rus işletme yönetimlerinde hala en önemli konulardan biri olmaya devam ederken Gaz Group aldığı “iş verimliliği” ödülleri ile bu konudaki başarısını defalarca kanıtlamıştır. Şirket tesislerindeki emek verimliliğinin 10 yılda 4 kat artması ve 2009 yılı itibariyle üretimden kaynaklı 4,5 milyar ruble tasarruf etmesi GAZ Group’ un çalışanlarına yapmış olduğu eğitim ve “çalışana değer” yatırımlarının karşılığını aldığının en somut göstergelerinden biridir.



Kaynak;; gazturkiye.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..