Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobilde adı geçen Pininfarina, tasarımını Türkiye'de tescil ettirmiş!!!

Dünyaca ünlü tasarımcı Pininfarina'nın yerli otomobilimizin tasarımında imzası olduğunu artık (10 gün kadar) biliyoruz.Ünlü otomobillerdeki tasarımlarıyla adından söz ettiren İtalyan tasarım firması,  farklı alanlarda da hizmet veriyor.Fakat kimsenin bilmediği veya çok az kişinin bildiği bir durum daha var; Türkiyede tescil edilen Pininfarina tasarım veya tasarımları!!!





Dört koltuklu, geniş ve yüksekçe tamponu, tamponun üst tarafında konumlanmış farları, normalinden daha yüksek ve geniş ön camı, arkada tampona kadar inen cam yüzeyi, cam tavanı ve hatchback yapısıyla modern bir araç olan otomobil, Pininfarina'nın Türkiye'de tescil edilmiş tek tasarımı olarak görünüyor an itibarıyla!






PININFARINA S.P.A. (Via Bruno Buozzi, 6 İTALYA) adına tescil edilen otomobilin tasarımcıları olarak DONATO PACELLA, ALFREDO PALMA ve JEREMY MALICK  olarak görünüyor.






Aracın tescil tarihiyse 2012 Ocak!






Yerli otomobilin tasarımı da büyük olasılıkla TOGG adına tescil edilecek.Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'nin  sosyal medyada attığı mesajlarda;






"...Pininfarina yapsa bile projeyi dünya çapında yetkinliği olan bir Türk mühendis ekibinin gerçekleştirdiğini de unutmayalım." sözü dikkat çekiyor!Bu tanıma göre; yerli otomobil girişimindeki ortaklardan birine yakın olan oluşu ve tasarımlarıyla ilk akla (mühendislik ve tasarım hizmeti veren) Heksagon Studio geliyor!





"Emre Özpeynirci@eozpeynirci
21 Ara
Yanlış anlamışlar, bu Pininfarina’nın Hong-Kong merkezli Hybrid Kinetic Group ile geliştirdiği K350 isimli elektrikli SUV konsepti. Nisan 2018’de tanıtılan bu araç, 27 Aralık’ta örtüsü kalkacak yerli otomobile hatlarından ve ortak tasarımcısından dolayı benzetildi. 
20 Ara
#Pininfarina imzalı #MilliOtomobilimiz ön ızgara hariç muhtemelen bu yüze sahip olacak. 403Bg'lik hibrid model, geçtiğimiz Nisan ayında K350 Concept adıyla gün yüzüne çıkmıştı.. 
#TOGG #BilişimVadisi #MilliTeknolojiHamlesi #YerliOtomobil #ElektrikliSUV 
20 Ara
TOGG, @mguercankarakas’ın da orada olduğunu ancak fotoğrafta sadece babayiğitlerin yer aldığını açıkladı. Bu arada yerli otomobilin artistik tasarımını Pininfarina yapsa bile projeyi dünya çapında yetkinliği olan bir Türk mühendis ekibinin gerçekleştirdiğini de unutmayalım."





Son bir bilgi; Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Yerli SUV'u İtalya’dan Türkiye'ye Ege Ekspres taşıdı.





Yerli Otomobilin Ön Gösterimi 27 Aralık'ta.Yerli Otomobil Fotoğraflandı!!!



Kaynak, Türk Patent ve Marka Kurumu
https://twitter.com/eozpeynirci
https://www.dunya.com/
https://www.dunya.com/sektorler/otomotiv/yerli-otoyu-italyadan-ege-ekspres-tasidi-haberi-459094

79 yorum:

  1. Yerli otomobilimiz göklerde, yemişim yerli otomobili. Satış fiyatı ithal otomobillerden pekte farklı olmayacak. Asgari ücretli vatandaşa düşük gelirliye hitap edecekmi? Bayi fiyatına 150 200K fiyat çekersen ne anlarım yerli otomobilden. Hiç üretilmesin daha iyi ozaman, bakalım göreceğiz. Umarım bu söylediklerime pişman ederler de tüm vatandaşların alabileceği seviye de bir fiyat ile çıkış yapar. Ama hiç sanmam.

    YanıtlaSil
  2. Bakalım bu kez hangi arabayı kamuflajlayıp, yerli araba diye tanıtacaklar.

    YanıtlaSil
  3. Çok kıskandım ya, yerli tohumu yasaklayanlar yerli otomobille gurur duyuyor. Otomobil icat olalı yüzyıl geçmiş yapmadığımız araba ile övünmeyi başarabiliyoruz!!

    YanıtlaSil
  4. Şunu sormak istiyorum sana yapılmasa daha mı iyi? Ayrıca diğer araçlarla aynı fiyata satılma sebebinide iyi biliyorsun gümrük birliği anlaşması yüzünden BMW ye Audi ye ne kadar vergi koyuyosa bunada koymak zorunda. Hiç yapılmasa hiç yerli bir marka çıkmayıp Avrupa ülkelerine para çıkıncaya kadar kendi ülkemizde kalsın paralar.

    YanıtlaSil
  5. Düşünüyorlarmış bu da bir gelişme.

    YanıtlaSil
  6. 1 tane araba az ithal edilse bu ulke icin kardir.

    Hele ki elektrikli yapiyorsun bu arabay. Benzin ithalatini da kesiyorsun.

    Kafalar piril piril

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar önyargılı bir milletiz herşeye önyargıyla yaklaşıyoruz. Daha araba tanıtılmadan yapılan yorumlara baksen. Yerli otomobilimiz yokken neden bizim bir otomobilimiz yok derler tanıtılmasına az bir süre kalada yapılan yorumlara bak. Bizim milletimize öylede yaranamazsın böylede yaranamazsın Türk halkı olarak bu arabaya sahip çıkmamız lazımken hala otomobile önyargıyla yaklaşanlar var. Türk halkı olarak bize yakışan bu otomobile sahip çıkmaktır otomobil bir tanıtılsında ondan sonra yorumlarınızı yapın

    YanıtlaSil
  8. Önümüzde ki 20 yılda elektrik motorlu otomobiller pazar payını ele geçirecek belki.

    30 yılda da içten yanmalı otomobiller yan sanayisi dahil ölecek.

    İçten yanmalı motor ve otomotiv sanayisinde Güney Kore gibi markalar oluşturamadık.

    Elektrik motor teknolojisinde ve otomotiv sanayisinde bu devri kaçırmamak elzemdir.

    Onun içindir TOGG ve yerli otomobil projesi önemli ve 2019 Aralık milat olacaktır.

    YanıtlaSil
  9. Yaşım kırk, çocukken sana iki seçenek sunsak mercedes mi Doğan mı deseler Doğan derdim. Bizler yerli malı denince sadece elma-kek olarak bilen bir nesiliz ve bunların kıymetini biliriz. 1960 larda Anıtkabire çekilen bayrağın ipi yerli diye manşet haber yapılan bir ülkeyiz. Şimdi elektronik, beyaz eşyadan, SİHA, gemi yapar hale gelmişiz. 100 yıl sonra ilk defa piyade tüfeği üreten ülkeyiz. Şimdi savaş uçağından, uydusuna kadar üretmek için azım etmiş ve hedeflerinin büyük kısmını yapmış bir ülke. Bunuda çok rahat yapar. 200.000 tl elektirikli bir SUV için gayet uygun. En kısa sürede görmek dileği ile.

    YanıtlaSil
  10. Şuan millet kredi çekip araba alıyor sokağa bakıyorsun bir sürü Mercedes var. Onu alabiliyorlar da yerli otomobili mi alamıyorlar. Ayrıca vatandaş kelimesi niye hep düşük gelirliler için kullanılır. Ali Ağaoğlu da Acun Ilıcalı da ve nicesi daha bu ülkenin vatandaşı.

    Geç oldu maalesef ama umarım bu araba çıkar ve yurt dışına da ihraç edilir. Yoksa sadece bu ülkede satmanın pek bir anlamı yok.

    YanıtlaSil
  11. Yahu bazı arkadaşların cidden piyasadan haberi yok sanırım. yok 50-60k bandında çıkarsa satılırmış, 100k üzeri olursa alan olmazmış, asgari ücretli nasıl alabilirmişmiş? Siz delirdiniz mi? En ucuz egea 85.000 tl. Neredeyse tüm araçlar 100k üstü. Dacia duster olmuş 110k. Bunlar en basiti ve benzinli ya.

    Araç 200.000 tlden aşağı olamaz. İmkansız yani. Düşünün firmanın fabrikası bile yok henüz. Sıfırdan ciddi bir maliyet ile başlayacaklar. Ha bu fiyata satılır mı? Ee bal gibi satılır abi. Suv piyasası 200kdan başlıyor zaten. Ee bir de elektrikli olacak bir de milli duyguları öne çıkarıp sattırırlar abi.

    Burada önemli olan tc vatandaşının ne kadar çok talep edeceği değil. Firmanın ayakta kalabilmesi için ihraç edebilmesi lazım. Avrupa piyasasında şansı çok ama çok zor. Ortadoğu ve balkan pazarı hedef alınacaktır.



    Umarım başarırlar, ülkemiz için marka yaratmak şart oğlu şart. Olaya siyasi açıdan bakmamak lazım. Umarım benim düşündüğüm gibi düşünüyordur siyasilerde. Yoksa bi pok olmaz.

    YanıtlaSil
  12. Allah aşkına bu araba 200.000 tl ile satışa çıktığında kim alacak? Yerli araba dediğin uygun olur düşük bütçeliye dahi hitap eder. Bir de ilk kez çıkarttığın bir arabaysa

    YanıtlaSil
  13. Belirtilen özelliklerde bir arabaya 200.000 tl şuan nasıl pahalı diyebiliyosunuz cidden anlamıyorum. Bunu yazanlar dizel kangoo cu yada doblocu olsa gerek.

    YanıtlaSil
  14. kafalar 1947 hedef 2023. Arabaymış peh...

    YanıtlaSil
  15. elektrikli otomobil üretiyorduk sahi ne oldu ona ?

    YanıtlaSil
  16. Muhtemelen pininfarina k350 ile aynı platformu kullanacak, tanıtımı yapıldı k350nin üretimi 2022 olacak. Bizim aracın üretim tarihinin 2022 olması da sadece tesadüf olmasa gerek. Pininfarina kendi platformu üzerine k350'nin bir versiyonunu tasarladı gibi duruyor. Bu tasarım ve platformu alarak Türkiye'de bu araç üretilecek sanırım. Umarım yerlilik oranları kısa vadede yükseltilebilir ve en azından ilk üretim aşamasında %50 oranı yakalanır.

    YanıtlaSil
  17. Volkswagen Almanya fiyatları:
    Der up Ab 12.960,00 €
    Der Polo Ab 14.485,00 €
    Der neue T-Cross Ab 18.695,00 €
    Der Sharan Ab 39.280,00 €
    Der Golf Ab 24.505,00 €
    Der neue Golf Ab 27.510,00 €
    Der T-Roc Ab 21.435,00 €
    Das neue T-Roc Cabriolet Ab 27.495,00 €
    Der Golf Sportsvan Ab 23.235,00 €
    Der Golf Variant Ab 22.775,00 €
    Der Touran Ab 31.080,00 €
    Der Tiguan Ab 30.385,00 €
    Der Tiguan Allspace Ab 34.250,00 €
    Der neue Passat Ab 31.930,00 €
    Der neue Passat Variant Ab 33.035,00 €
    Der Arteon Ab 41.145,00 €
    Der Touareg Ab 60.130,00 €

    YanıtlaSil
  18. Millet açlıktan sefaletten intihar ediyor neymiş yerli araba yapanları tebrik edecekmişiz. Sizde zeka sivri sinekteki kadar yok ki o arabanın vergisini benzinini ödeyecek hal mı kaldı insanlarda.

    Yarattığınız fantezi dünyanızda anca kendinizi tatmin edersiniz. Milyonlarca insan işsiz kalmış dolar dayanmış 6'ya arabaya seviniyorlar bir de tebrik bekliyorlar.

    YanıtlaSil
  19. Türk Milleti olarak bu arabaya sahip çıkacağımızı umut ediyorum.

    İlk araba seri üretim bandından inmeden en az 100 bin ön sipariş alsa ne güzel olurdu.

    YanıtlaSil
  20. TOGG kurulduğundan beri adamlar gayet programlı ve sistematik bir şekilde ilerliyorlar. Burada da tanıtım tarihi için verilen söz tutulduğu için kendilerini ve teknoloji bakanlığını tebrik etmek gerekir. Lütfen köstek olmayalım arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  21. 18.000 TL ye satılmayacaksa

    yerli olmasının bir önemi yok



    amerika, almanya, avrupada bir toyota 18-20.000 dolar

    asgari ücret 1500 dolar/euro

    YanıtlaSil
  22. sağda solda bu araç için 200 bin lira gibi rakamlar dönüyor. ne idüğü belli olmayan araca bu parayı verenin aklına şaşarım doğrusu. gider alman'ından japon'una adam gibi araba alırım o paraya, bir daha da arkama bakmam.

    YanıtlaSil
  23. Elbette yapılsın, bak ben hiç arabayı eleştirmedim. Mevcut zihniyette ki ideolojide ki arkadaşlar hemen yanlış anlamış. ben hiç arabaya birşey dedim mi? yok, yapılsın yapsınlar umarım iyi olur ülkemiz için. Fakat yerli üretim yerli üretim diyorlar, insan biraz alınabilir bir seviye de çıkartır. Ben hayatım da kredi çekmedim, şimdi bu araba makul bir fiyattan çıksa nakit para ile tak diye alırdım. Şöyle birşey de var, mercedes veya tesla vs ile karşılaştırılması yanlış. Bunlar marketing alanın da iyiler, Marka değerleri yüksek ve global olarak büyük şirketler. Sen şimdi yeni araba çıkartıyorsun, örnek veriyorum 30k dollar fiyat çekiyorsun. Bu arabayı avrupa da kimse almaz o paraya. Biraz öz eleştiri yapın da güzel adımlar atalım, ooo yeeessss diye pohpohlamak bir işe yaramaz. Düşük fiyattan çıkış yapmalı, daha sonra tutulursa bir sonra ki versiyonların da global olarak fiyat baz alınmalı.

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşlar "yerli oldu, fiyat ucuz olur" hayallerine kapılmayın, geçmişte fiyatının tuzlu olacağı belirtildi.

    YanıtlaSil
  25. buzdolabından sonra araba sahibi de olacağız allah yapanlardan razı olsun.

    YanıtlaSil
  26. fiyatı 200 bn tl olacak mış , bu paraya kimse almaz

    YanıtlaSil
  27. Bu sitenin yalancısıyım https://www.medyatava.com/foto-galeri/iste-turkiyenin-yerli-otomobilinin-fotograflari_204363 No:Yerli otomobilin andırdığı bir başka model ise yeni bir Pininfarina konsepti olan K350 modeliymiş.Haberde sanki bizim ürettiğim arabanın modeliymiş gibi haber yapmışlar. https://www.webtekno.com/yerli-otomobil-tanitim-tarihi-aciklandi-ilk-fotograf-h82147.html

    YanıtlaSil
  28. Merakla bekliyorum inş. güzel ve iyi bir şeyler çıkar ortaya. En çok merak ettiğim konu aracın fiyatı ve ötv-kdv olacak sonuçta yerli ve milli olarak çıkartıyolar bana göre bu araçlar ötv olmaması gerekir

    YanıtlaSil
  29. 9-3 saab ın haklarını alıp toyota mühendislerine 1299cc lpg motoru ürettireceksin 100beygirlik. Klima ve teybi bile opsiyon yapacaksın vergiden yırtmak için. 100bin altı vereceksin piyasaya. Kapış kapış gitmezse...

    YanıtlaSil
  30. ama sen boyle devam et, belki yerli ve milli islemcimizde olacak insallah.


    5000 cekirdek, 25PHz hizindem, 8 DDR69 katrilyon entrege ram, ve 1 yilda sadece 0.01 kurus elektrik harcayan islemcimiz 100% yerli ve milli olacak.


    Sen konusmaya devam et.

    YanıtlaSil
  31. Öyle gülerek olmuyor boşuna dememişler "Alimle sohbet et , alırsın mertebe; cahille sohbet etme, dönersin merkebe !"

    Dünyanın en değerli şirketlerinden APPLE bir telefon üretirken hangi parçaları kullanıyor onu öğren sonra gel tekrar sohbet edelim.

    Depolama: Toshiba (Japonya)

    Kamera: Sony (Japonya)

    Ekran: Asahi (Japonya)

    RAM: Samsung (Kore)

    Apple A9 İşlemci: Samsung (Kore)

    Değerli mineraller: Kaliforniya ve Çin

    Kasa: Çin

    Radyo frekans alıcıları ve vericileri: Qualcomm (Çin)

    Wi-Fi modülü: Universal Scientific Industrial (Çin)

    Batarya: Huapu Technology (Çin)

    LTE modem: Qualcomm (Çin)

    YanıtlaSil
  32. benim aklıma şöyle bir fikir geldi. yüklenici firmaya 2 milyon 500 bin satış garantisi verelim, alan olmazsa bütçeden öderiz

    YanıtlaSil
  33. Elektrikli motorlarini hangi yerli ve milli fabrikada uretmisler?


    Bataryalarini hangi yerli ve milli fabrikada uretmisler?

    YanıtlaSil
  34. bebeğine bez alamayan adamlar yerli araba bekliyor, bi 20-30 yıl daha bu haberleri okuruz

    YanıtlaSil
  35. Valla umarım hepimizi şaşırtırlar devlet destekli güzel kaliteli bir arabaya bineriz umarım.

    YanıtlaSil
  36. İlk çıktığı dönemde ötv oranları çok çok düşük olacaktır. Böylesi bir durum ithal araç satışını da gölgeleyeceği için döviz çıkışı (otomobil kategorisinde) minumum düzeye inecektir.



    Yanlışlara nasıl tepki gösteriyorsak, doğru adımları da takdir etmemiz gerekli.

    YanıtlaSil
  37. Araba çok büyük ihtimalle maliyet açısından Egea'dan, Megane'dan daha yüksek olacaktır ama elektrikli arabalara, yeşil bir dünyaya destek ayağı ile sağlam bir ötv indirimi yapabilirler bu arabaya. Böylece serbest piyasaya müdahaleye de güzel bir kılıf uydurmuş oluruz. Helikopteri yaptığımız gibi yerli arabayı da yapacağız. benim inancım tam.

    YanıtlaSil
  38. Araba uretmek zor degil ki. Pismis kelle gibi siritmayi biraksinlar. Bence araba uretimi iyi bir yatirim degil ama ufaktan baslamali tabi. Onemli olan marka algisi ve iyi markalar uretmek. Diger sektorlerde halen firsatlar varken bu treni kacirmamak lazim. Su an katma degeri olan alanlar yazilim ve nanoteknolojidir. Buralarda treni kacirmasak keske.

    YanıtlaSil
  39. Bana gore kotu yatirim. Turkiye pek para kazanamaz bu isten. Bizim millet gene yerli araba diye kucumser almaz zaten fiyat da rekabetci degil. Gene volkswagen ve toyota almaya devam edecektir bizimkiler. Rekabet gucu olmayan bir ise neden girdiler. Belli ki fiyati yuzunden insanlar begenmeyecek ve almayacak. Su an yeni cikan teknolojilere yatirim yapilmali. Araba isinde treni kacirdik bari diger teknoloji urunlerinde treni kacirmayalim. Korede ki Samsung firmasinin bile geliri bizim gayri safi yurt ici hasilatimizdan fazla.

    Dunyada marka algisi her sey. Bu urunun satabilmesi icin marka algisinin olusmasi lazim. Mesela Samsung araba yapsa millet kosa kosa alir. Samsung yaptiysa bir bildigi vardir der. Cunku onu yari yolda koymayacagini bilir.

    YanıtlaSil
  40. Fiyatlama yapmak için erken . Seri üretim başlayacağı zaman ki dolar/euro kurları önemli.

    YanıtlaSil
  41. Yeterki uretilsin. Ilk cikan model pahali olacakmis. Olsun.

    Nasilki simdi tum markalarin ucuz ve pahali modelleri varsa ileride ucuz bir b segment model cikarirlar herkes alir.

    Dacia ilk ciktiginda kimse yuzune bakmiyordu simdi 100 bin den asagi modeli yok.

    YanıtlaSil
  42. Halen daha bu dümenlere inanan var yazık. Avrupa da amerika da 500km yol gidecek araca 50bin euro 50bin dolar para istiyorlar bu ekonomik durumda bizdeki vergilerle kime satacaklar ki üretsinler. Müzelik olsun diye concept üretmişler belli ki. Seçim yaklaşınca uçak gemisi savaş uçağı vs. hepsi yerde gökte denizde :)

    YanıtlaSil
  43. İnsallah ulkemiz icin guzel islere vesile olur.

    YanıtlaSil
  44. Eee 2014de göklerde değilmiydi yerli araba?

    YanıtlaSil
  45. Yerli Suv resimleri yayınlandı, TV 100 resimlere ulaşmış. Buyrun;
    https://i.imgyukle.com/2019/12/21/R6PIPj.png

    YanıtlaSil
  46. Herkes bir şeyler yazmış yine bir tanıtılsın eleştiri yapalım

    YanıtlaSil
  47. Zaten bu elektrikli motora sahip otomotiv sanayiyi de kaçırırsak bir 50 sene daha ucuz ve kaliteli araba almayı unutun.

    YanıtlaSil
  48. Marka ismi ne olur acaba? Mesela Devrim güzel olurdu

    YanıtlaSil
  49. Bende buna biraz takıldım. Ne kadar olursa olaun yüksek amper çekecektir. Bildiğim kadarıyla ayrıca bir cihaz ile evdeki elektrik kullanılarak doldurulabiliyor ama direk bizim prize takılırmı çözemedim.

    YanıtlaSil
  50. Ev prizinden 10 saatte alabileceği maksimum enerji ile 500 km yol yapması mümkün mü? Elektrik konusunda bilgili bir arkadaşım bu değerler ile batarya kapasitesi ve motor gücü hakkında bir hesaplama yapabilir mi?

    YanıtlaSil
  51. Yahu bazı arkadaşların cidden piyasadan haberi yok sanırım. yok 50-60k bandında çıkarsa satılırmış, 100k üzeri olursa alan olmazmış, asgari ücretli nasıl alabilirmişmiş? Siz delirdiniz mi? En ucuz egea 85.000 tl. Neredeyse tüm araçlar 100k üstü. Dacia duster olmuş 110k. Bunlar en basiti ve benzinli ya.

    Araç 200.000 tlden aşağı olamaz. İmkansız yani. Düşünün firmanın fabrikası bile yok henüz. Sıfırdan ciddi bir maliyet ile başlayacaklar. Ha bu fiyata satılır mı? Ee bal gibi satılır abi. Suv piyasası 200kdan başlıyor zaten. Ee bir de elektrikli olacak bir de milli duyguları öne çıkarıp sattırırlar abi.

    YanıtlaSil
  52. Önümüzde ki 20 yılda elektrik motorlu otomobiller pazar payını ele geçirecek belki.

    30 yılda da içten yanmalı otomobiller yan sanayisi dahil ölecek.

    İçten yanmalı motor ve otomotiv sanayisinde Güney Kore gibi markalar oluşturamadık.

    Elektrik motor teknolojisinde ve otomotiv sanayisinde bu devri kaçırmamak elzemdir.

    Onun içindir TOGG ve yerli otomobil projesi önemli ve 2019 Aralık milat olacaktır.

    YanıtlaSil
  53. Bi kerede olsa gurur duymayı deneyin. Kendi insanımızla kendi mühendisimizle yapılan bir işi de takdir edin. Yok aracı çizen Türk değilmiş oymuş buymuş. Piyasaya yeni girecek bir araç hemde elektrikli içten yanmalı motorlarla karıştırmayın. Yeni dünyaya ayak uyduracak proje ama kendi halkımız buna destek olmazsa maalesef daha önce olduğu gibi bu trende kaçar. Her ne olursanız olun destek olun ki devrime dönmesin.
    Tartışılacak konular olabilir bende katılıyorum fiyatı vergiler vs bunlara bende karşıyım ama bi açıklansın bakalım ne olacak. Önyargılarınızı bir kenara bırakıp destek olma zamanı. 10 yıl önce kimse bu ülke İHA yapamaz diyordu. Şu anda dünyanın en iyi İHA yapan 3 ülkesi arasında. Bunun a partisi b partisi ile alakası yok. Bunun millet ile beka ile alakası var lütfen bu pencereden bakın.

    YanıtlaSil
  54. Ne çok rahatsızlık duyan kesim var

    Yazık birşeyi de desteklemeyi bilin

    Olmezsiniz

    YanıtlaSil
  55. 5 gün sonra göreceğiz bu da bir şeydir

    YanıtlaSil
  56. Keşke yerli otomobilin önemini herkes anlayabilse. Ben ülkemiz adına gururluyum. İNŞALLAH başarılı olacak.

    YanıtlaSil
  57. Yerli araç imal etmek, girişimde bulunmak olması gereken şeylerden..Ancak ülkemizde bir çok tasarımcı ve destek bekleyen projeler var; GEN gibi, Tekin Arge gibi, EVT gibi, DMA gibi, FCB Arge gibi, KODECO gibi, Sapmaz taşıt gibi...Onlara beden ilgi gösterilmiyor, desteklenmiyor?
    https://www.otometre.com/p/turkiyede-uretim-yapan-firmalar.html

    YanıtlaSil

    YanıtlaSil
  58. Bu araba sadece iç pazara değil sattıkça dış pazara da ihraç edilecek.



    İlk defa milli bir otomotiv markamız yurt dışında gezecek.



    İşte bu vizyon ülkeleri kalkındırdı.

    YanıtlaSil
  59. Herkes bir şeyler yazmış yine bir tanıtılsın eleştiri yapalım

    YanıtlaSil
  60. Gösterirler bit prototip, sonra daha 15 yil boyunca her yil: Önümüzdeki yil yollarda...

    YanıtlaSil
  61. Pininfarina k350 konseptini andırıyor, umarım tıpatıp aynısı değildir.

    YanıtlaSil
  62. Umarım ciddi, güzel ve kaliteli, herkesin ulaşabileceği araçlar ortaya koyarlar. Özelliklede kamu kurumları için sadece bu araçlardan alınır ve kullanılır.

    YanıtlaSil
  63. Fabrikanın temeli dahi atılmamışken 2022'de nasıl satılmaya başlanacak? Fabrikanın temeli atıldıktan sonra üretime hazır hale gelebilmesi için minimum 4 sene gerekli.

    YanıtlaSil
  64. Yıllardır Mercedesin her modelini versiyonunu alana kadar uretselerdi, milleti teşvik etselerdi.

    Yabancı hayranı bizlere rağmen uretilecekmis.

    YanıtlaSil
  65. 27 Aralık için not alın bir problem çıkacak... yanılırsam 5 yılda ilk olacak 😎

    YanıtlaSil
  66. kimse 200k dan aşağı beklemesin c segment ve cip olacağından enaz 250k ön görüyorum

    YanıtlaSil
  67. 17. Tanıtımı. Her yıl tanıtıyorlar neredeyse bir türlü göremedik. 2010 yılından beri çıktı çıktı bir türlü çıkamadı.

    YanıtlaSil
  68. Brandanın ucunu azıcık kaldıraydılar bizde düşüncemizi söylerdik.

    YanıtlaSil
  69. Ne tuhaf yorumlar yapanlar var yazık 😐

    YanıtlaSil
  70. 35 40 bin dolar arasında üst düzey bir otomobil hemde elektrikli bu fiyatta çok normal başarılarınız daim olsun üretildikce talep arttıkça fiyat dahada düşer

    YanıtlaSil
  71. tartışabılırız evet ama yapıcı tartışmalar yapalım devrim arabalarının mazisini aşağı yukarı hepimiz biliyoruz bir 40 yıl daha kaybetmeye hiç birimizin tahammülü yok değilmi önce bir çıksın görelim nasıl bir makına çıkmış ortaya elimizden gelen desteği vereceğiz

    YanıtlaSil
  72. yerlilikten kasıt nedir tam anlayamadım artık hiç bir ülkede yüzde yüz yerli arac üretilmiyor binlerce parçadan üretilen devasa bir sistem otomobil her parçası bir yerde üretilen sonrada araç ve marka üzerinde toplanan bir sistem burada önemli olan motor ve yazılım aksi takdirde her parçasını kendim yapacağım derseniz bu aracı kimse kolay kolay kullanamaz ...

    YanıtlaSil
  73. 150-200 bin nedir arkadaş ya kafamı buluyosunuz yerli diyoruz milli diyoruz bu fiyatlara kim alabilecek bi arabayı hadi diğerleri ötv falan derken yüksek fiyatlar oluyoda bunada ötvmi bindircez gerçekten çok yazık insanlar 4 gözle çıkmasini bekliyordu fiyatlar böyle olursa gene hayal kırıklığı malesef tebrikler bile diyemiyorum ???

    YanıtlaSil
  74. Değil arabayı test sürüşü yapmak, sadece kılıfını görerek olumlu olumsuz eleştiri yapabilen tek milletiz.
    Harikasınız vallahi...

    YanıtlaSil
  75. O paraya yine gider Avrupa arabası alırım yemişim millisini vatandaşın cebine gelince kimse milli değil ayrıca milliyetçilik de arabayla olunmaz.. eğer samimi olsanız su arabayı 60-70 binden piyasaya sürersiniz biz de alırız

    YanıtlaSil
  76. Alım için teşvik olması lazım fiyatı hiç teşvik etmiyor ancak elektrikli bir üst model araç için sanırım normal fiyat bu ekonomide

    YanıtlaSil
  77. Ülkenin ve Ekonominin kalkınması adına yapılabilecek en iyi projelerden birisi Hayırlı Olsun.

    YanıtlaSil
  78. Fiyat aşağı çekilmeli 150 çok diğer araçlarla kıyas yapmayalım tercih edilmesi için 70 bin civarı olsun ki diğer firmalar tercih edilmesin 150 bin herkes veremez

    YanıtlaSil
  79. Ülkenin ve Ekonominin kalkınması adına yapılabilecek en iyi projelerden birisi Hayırlı Olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..