Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobil, 436 km'yi 7 TL'lik yakıtla geçti



 en  başarılı yerli otomobil Çevreci otomobiller konusunda en çok çalışan  akademik kurumlardan biri olan İstanbul Üniversitesi ve ekibi, son yıllarda Hidromobil, Elektromobil ve Formula G kategorilerinde bir çok başarıya imza attı. 
Bu yıl ise her üç kategoriye Hidroist 14, Socrat ve Yerel T1 ile katılan üniversite, Socrat'ın kaza geçirmesiyle sebebiyle
3 kategoride iki birincilik alırken T1 tasarımı ve başarısıyla dikkat çekmişti..
yarışların birincisi İlk elektromobil yarışında; 60 dakika içinde, 30 turu başarılı bir şekilde geçen Yerel T1 modelinin 
T harfi Tecrübe'yi temsil ediyor..
 Sonraki aşamada ise yerli elektrikli otomobil,Türkiye yollarında test edilmeye başlandı.

 
İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi ve öğrencileri tarafından imal edilen aracın,
 Türkiye testleri 15 Eylül'de başlarken  29 Eylül itibariyle bitmiş olacak..
 
2+1 yolcu kapasiteli taşıt,  bir şarjla 500 km giderken 30 kWh kapasiteli pil ile azami 120 km/h hıza çıkabiliyor..
 İstanbul'da başlayan tur; Ankara, Samsun, Trabzon ve Erzurum ile devam ederken
Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Konya, Antalya, İzmir, Eskişehir, Çanakkale illerinin de geçilmesiyle tamamlanacak..
Ülkemizde gerçekleştirilen elektrikli otomobil çalışmaları içinde en verimli ve en üretilebilir tasarıma sahip görünen elektrikli  araç,  436 kilometreyi 7 TL'lik maliyetle geçiyor..

Bilgi için, Projeyerel.com

4 yorum:

  1. Haber pek inandirici gelmedi.Test arabasi komple bitmis degil.resimdeki haliyle trafige cikamaz.Peki nerede o Kadar km.doldurmadan gittiler?

    YanıtlaSil
  2. Çok şüpheci yaklaşmışsınız. basında veya projeyerel.com da konuyu yakından takip edebilirisiniz. Ayrıca İstanbul Üniversitesi'nin inetrenet sitesine de bakılabilir..

    YanıtlaSil
  3. Aracın güvenlik sistemleri nasıl o belli değil. 500 Kg ağırlık ile bu menzile ulaşıyor anladığım kadarıyla. 4 kapılı sedan bir tasarım daha başarılı olacaktır zannımca:)

    YanıtlaSil
  4. Dış tasarım olarak araç yakışıklı. Yakıt verileri de iyi.Güvenlik ve diğer sistemler hakkında net bir bilgi yok ama seri üretim şu aşamada çok zor. Üretim için maliyet, izin , diğer testler..Ancak burada edinilen tecrübe destekçi firma ve başka bir şekilde seri üretelecek bir aracada aktarılabilir.Veya başka bir şekilde T1'in üretimi için bütün şartlar olgunlaşabilir!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..