Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Chevrolet, Opel'e yol verdi

GM'nin en büyük markası, artık Avrupa'da ve Türkiye'de papyon kullanmıyor!
Chevrolet, 1940'lardan 1990'lara kadar geniş ve uzun otomobilleriyle hafızlarımızda yer alıyordu.Gerçi 1975'lerden sonra gerek Toyota, gerekse Mitsubishi, Mazda gibi markalarla işbirliği yapan Amerikalı otomobil şirketleri, araçlarını küçültmeye çalıştılar.



 Chevrolet'in küçük sedanlarından biri Cobalt


Günümüzde ise diğer otomobiller gibi daha küçük, daha ekonomik ve biraz daha Uzakdoğulu! Corvette gibi efsane olmuş modeller ise istisnai bir durum olarak, yeni versiyonlarıyla yollarına devam ediyor.


 


Özellikle, küçük ve ekonomik fiyatlarıyla satış basamaklarının üstünde yer almaya başlayan Chevrolet, Türkiye ve bazı Avrupa pazarlarından belki,de istemeyerek Opel lehine çekilme durumunda kaldı.Chevrolet'in Türkiye internet sitesi; chevrolet.com.tr'de




Batı/Orta Avrupa'da Chevrolet araç satışını durdururken Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu genelinde Chevrolet tüm serilerin satışına ve Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre ve İngiltere dahil olmak üzere belirli Avrupa pazarlarında ise Corvette ve Camaro modelelrinin satışına devam edileceği ayrıca General Motors'un Avrupa operasyonlarının devam edeceği , gelecekte ise kaynaklarını Opel/Vauxhall markalarına yoğunlaştıracağı yazıyor..



 


Fakat Özellikle İngiltere, Fransa ve İtalya'da Türkiye'de de yollara çıkan otomobillerin satışı sürüyor. Zira araçların fiyatları belirtilmiş.
Almanya'da ise sadece Corvette ve Camaro'nun satışı sürüyor..



  Rusya'nın en modern ve en hesaplı 4x4 lerinden biri.



Türkiye'deki Chevrolet sahipleri
chevrolet.com.tr/yardim/servis-bulma.html bağlantısından yetkili servisleri bulabilecek veya 0232 853 3012 ve 0 800 415 98 16 numaralı telefonlardan sorularına cevap alabilecekler..2024 yılına kadar Chevrolet Türkiye, otomobillerin orijinal parçalarını temin ediyor, edeceğini internet sitesinde belirtiyor.

Sonuç olarak Chevrolet, nispeten Opel satışlarının artması muhtemel pazarları terketti gibi görünüyor...


Autovaz ve GM işbirliğinin ürünü Chevrolet Niva ise yenilenerek yola devam ediyor.

Not; Louis Chevrolet ve William C.Durant'ın 3 Kasım 1911 tarihinde kurduğu, Chevrolet Motor Company'nin logosu genel olarak papyon olarak adlandırılıyor.Bu konuda zaman zaman tartışmalarda basında yer almıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..