Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kış lastiği için +7 dereceyi beklemeyin

 kış lastiği gerekli Kış kapıda; soğuklar, kaygan zemin trafiği zorlaştırdığı kadar kaza riskinide arttıracak..Aralığı beklemeden önlemleri almak gerekiyor. kendimiz kadar sevdikleirmizn güvenliği ve sağlığı çok önemli..Hava sıcaklığının +7 derecenin altına düşmesi durumunda, kış lastiklerinin kullanılması gerekiyor. TÜVİK’in açıklamalarına göre her yıl karlı ve buzlu zeminde yaklaşık 20.000 adet kaza meydana geliyor. Kış lastikleri +7 derecenin altındaki havalarda ıslak, karlı ve buzlu zeminde meydana gelebilecek kazaları önlemeye yardımcı oluyor.

01 Aralık – 01 Nisan tarihleri arasında yolcu ve yük taşıyan araçlarda kış lastiği kullanımını zorunlu kılan uygulama kapsamındaki denetimlerin faydasına dikkat çeken Türk Pirelli Ticaret Direktörü Aşkın Bedük, araç kullanıcılarının da bu konuya önem vermelerinin gerektiğine işaret etti. Aşkın Bedük: “Tüketicilerimizin kış lastiklerini taktırmak için kar yağışını beklememelerini tavsiye ederiz çünkü kış lastikleri hava sıcaklıklarının +7 derecenin altına düşmesiyle Kasım ayından itibaren önemli bir ihtiyaçtır” şeklinde konuştu.  
Lastiklerin araçların yerle temas eden tek noktaları olduğu için güvenlik açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Bedük, mevsim koşullarına uygun lastik kullanımının hayati önem taşıdığına dikkat çekti ve “Kış lastikleri karlı ve buzlu zeminde meydana gelebilecek kazaların önüne geçmeyi, yaya ve yol güvenliğini sağlamayı kolaylaştırıyor” dedi.
Kış lastiği; çünkü… 5 metre hayat kurtarır
Kış lastiklerinin, farklı desen ve kauçuk bileşenleri sayesinde frenleme ve yol tutuşta en iyi performansı sunduğunu söyleyen Aşkın Bedük “Marka, model ve güvenlik donanımına bakılmaksızın, +7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında kış lastikleri kullanılan araçlar, 90 km hızla giderken yaz lastikleri kullananlara göre 5 metre daha kısa fren mesafesinde durabiliyor. Araç kullanıcılarının bu mesafenin hayat kurtaracağını akıllarından çıkarmamalarını diliyoruz” şeklinde konuştu.
Diş derinlikleri düzenli kontrol edilmeli
Unutulmaması gereken bir diğer konunun da kış lastiklerinin sağladıkları güvenlik avantajından yararlanabilmek için diş derinliklerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirten Aşkın Bedük, diş derinliklerinin 4 mm’nin altında olmaması gerektiğini belirtti. Aracın dört lastiğinin de kış lastiği olarak değiştirilmesini tavsiye eden Bedük, 2 yaz ve 2 kış lastiği kullanımında patinaj, aracın dengesinin bozulması ve yoldan çıkma gibi tehlikesi çok yüksek durumların ortaya çıkabileceğini söyledi.
Kar yağdığında bayi aramak doğru değil
 kış lastiği gerekliÖzellikle geçtiğimiz yıllarda, büyük kentlerde aniden bastıran kar yağışlarının, tüketicilerin lastik bayilerine akın etmesine neden olduğuna dikkat çeken Aşkın Bedük “Canlarını ve mallarını tehlikeye sokacak durumların önüne geçmek adına kullanıcıların daha dikkatli davranması gerektiğine inanıyoruz. Araç kullanıcılarının kış lastiğiyle ilgili hazırlıklarını önceden yapmaları her anlamda daha avantajlı olacaktır” dedi.
Kullanılmayan lastiklere depola hizmeti
Kullanılamayan lastikler için Pirelli Yetkili Satıcılarının depolama hizmeti sunduğunu belirten Bedük, “sürücüler yaz ve kış lastiği olmak üzere 2 set lastik aldıklarında hem güvenlikleri hem de lastiklerinin ömrü artacaktır. Bu nedenle araç sahiplerinin kış lastiklerini ektra bir maliyet değil, güvenlik için yapılmış bir yatırım olarak görmeleri gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..