Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobiller zirveye tırmandı

 Trial de zorlu sezon bitti. Tırmanma  Şampiyonası ve Trial Kupası'nda  son yarışlar zorlu ve heyecan dolu geçti..Ankara ve Bolu'daki finallerde renkli , birbirinden farklı güçteki araçların birbirini geçme çabaları ilgiyle izlendi.Her iki yarışta Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlendi..

Kazan Tırmanma Yarışı, 09 Kasım Pazar günü Ankara’nın Kazan ilçesinde organize edildi.
Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından 8,5 km uzunluğundaki parkurda iki çıkış üzerinden koşulan yarış, Engelsiz Motorsporları Kulübü, Yön Sanat Derneği ve Dünya Serebral Palsi Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirildi.
 Organizasyonda Engelsiz Motorsporları Kulübü başkan yardımcısı Erman Eranıl da, Sinan Saatçi pilotajındaki öncü otomobilde co-pilot olarak start aldı.
Kategori 1'de Renault 11 TXE ile Çağlar Ünvar, Kategori 3’de Opel Astra GSI ile Cem Şit, Kategori 5’te Mitsubishi Lancer EVO IX ile Kadir Altuntaş ve Kategori 6’da da Porsche 997 GT3 ile Ümit Ülkü’nün birinciliği ile sonuçlanan yarışta, Taner Canbolat Kategori 3 ikinciliğini kazanırken, Sinan Özdil ve Galip Atar finişe ulaşamadılar.
 
Kategori 1'de Bursa’dan Engin Apaydın, Kategori 2'de İzmir’den Egemen Çivicioğlu, Kategori 3'de Antalya’danTaner Canbolat, Kategori 4'de İzmir’den Taner Şengezer, Kategori 5'de Ankara’dan Kadri Murat Altuntaş ve Kategori 6'da ise yine İzmir’den Ümit Ülkü şampiyonlukları paylaşan sporcular olurken, Ülkü Motorsport da 2014 Türkiye Tırmanma Takımlar Birinciliği'nin sahibi oldu.
 
 Trial Kupası’nda sezon finali Bolu Mudurnu’da yapıldı. Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü tarafından, düzenlenen yarış renkli mücadelelere sahne oldu...
TOSFED Trial Kupası’nın 6. ve son yarışı 08-09 Kasım tarihlerinde Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü (BOLOFF) tarafından Mudurnu Kaymakamlığı ve Mudurnu Belediye Başkanlığı destekleri ile Bolu’nun Mudurnu ilçesinde katkıları ile organize edildi.
 9 takım, 18 araç, 36 sporcu katılımına sahne olan organizasyon; 2 araç ve 4 sürücüden oluşan ekiplerin renkli ve heyecanlı mücadelesine sahne oldu. Özel olarak hazırlanan parkurda engel ve kapıların ekip olarak aşılması esasına dayalı trial yarışında, ekipler tüm engelleri en kısa zamanda aşmak için ter döktü.
 Trial de zorlu sezon bitti. 
Land Rover Discovery 2 ile Selim Ustaoğlu-Oktay Gündoğdu ve Tolga Selik-Ayşe Gevher Karacabey'den oluşan İkizler takımı zorlu mücadele sonunda birinciliğin sahibi oldu. Suzuki Jimny ile Okan Sayın-Cemafer Bulut ve Suzuki Vitara ile Kaan Sayın-Ali Demirayak'tan oluşan Superzuki takımı ikinciliği elde ederken, Suzuki Samurai'ler ile Ahmet Kurt-Fuat Sarper ve Sencan Özkurt-İsa Üstündağ'dan oluşan Teleferik takımı da üçüncü oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..