Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

2015'te, Toyota; yepyeni güvenlik teknolojilerini, ortaya çıkaracak

 Toyota'dan yeni teknolojiler geliyorYeni modeller yeni teknolojiler gelmeye devam ediyor..Dünyanın en çok otomobil imalk eden ve satan markasıToyota'dan yapılan açıklamaya göre, büyük yatırımlarla geliştirdiği yeni jenerasyon haritalama ve görüntüleme teknolojileriyle kazasız bir geleceğin mimarı olmaya hazırlanan Toyota, yeni güvenlik teknolojilerini lansmanını 2015'te gerçekleştirecek. 
Bu teknolojiler, 2017 yılının sonuna kadar Japonya, Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında satışa sunulacak birçok Toyota modelinde yer alacak.

Toyota tarafından kullanıcıları ve yayaları korumaya yönelik geliştirilen geleceğin güvenlik teknolojileri arasında, çevresel haritalama sistemleri, üç boyutlu bilgilendirme sistemi ve hem gece hem de gündüz yoldaki objeleri takip etmeye olanak tanıyan sistemler yer alıyor. Toyota araçlarındaki üç boyutlu bilgilendirme sistemi sürücüye, gelişmiş bir sürüş yardım sistemiyle bilgileri aktarıyor.

Toyota'nın geliştirdiği yeni teknolojilerden biri de Otoyol Sürüş Asistanı. Sürücü direksiyondayken aracın güvenli bir şekilde kontrol edilmesini sağlayan bu sistem, saatte 110 kilometreye kadar olan hızlarda otomobili otomatik olarak kontrol edilebiliyor. Otoyol Sürüş Asistanı'nın özelliklerinden biri de aracın güvenli bir şekilde şeridinde kalmasına yardımcı oluyor ve otoyollarda aracın diğer araçlarla arasında güvenli bir mesafe kalmasını sağlıyor. Radarlı sistem yoldaki diğer araçları algılıyor ve güvenlik için gerekli hız ve mesafeyi koruyor. Şeritten çıkıldığında sürücüyü görsel ve sesli olarak uyaran Şerit Takibi Asistanı da sürücüye en güvenli yolu çiziyor. Bu sistemde otomatik olarak ayarlanan direksiyon açısı da otomobilin diğer araçlarla yeterli mesafeyi koruması için devreye giriyor.
 Yeni teknolojiler 2015 te tanıtılacakToyota tarafından geliştirilen bir başka sistem ise yüzeylerin üç boyutlu modellerinin çıkarılmasını sağlayan Tek Fotonlu Lidar Sistemi. Milimetrik dalga radarlarına ve üç boyutlu kameralara sahip bu sistem objelerin şekillerini ve pozisyonlarını belirleyebiliyor. Aktif sensörler hem gece hem de gündüz kullanılabiliyor.

Toyota'nın yenilikçi üç boyutlu Head-Up Display sistemi de aracın durumunu trafik koşullarını ve yol tabela bilgilerini ön cama yansıtıyor.

Sürücü fren yapmakta geciktiğinde otomatik fren yapan Çarpışma Önleyici, gece seyahatlerinde en iyi görüşü sağlamak için otomatik ayarlanan Otomatik Uzun Huzmeli Far Asistanı gibi sistemler de sunulan güvenlik paketleri arasında yerini alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..