Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomotivde hangisi doğru?

Hangisi daha yerli yada ilk yerli kim!
Otomobil üretimi Türkiye'de, üretim ve satış olarak önemli bir yere sahip.Yerli otomobil, ticari araç konusunda ilk yerli şu'dur veya bu'dur gibi haber ve reklamlar çoğu zaman basında, televizyon ve internet aleminde yer almıştır, almaya devam edecektir.Örnek; ülkemizde ilk üretilen otomobil aslında bir Ford'tur.1929'lar, modelin adı A'dır.


yerli olsun bizim olsun  :)



1958-61 arasında ise ilk yerli otomobil Nobel'dir; 3 tekerlekli küçük bir otomobil..
1961'de gerçek (ilk) yerli; Devrim Otomobili ortaya çıkar.4 adet üretilebilen otomobil seri üretime alınamıştır.

1966'da ilk seri üretim yerli Anadol'dur.
Günümüzde yeni ve yerli otomobil çalışmaları içinde olan bazı girişimler ilk yerli otomobili biz üreteceğiz derken basın da bunu ilk yerli diye manşetlere taşıyor.

Soru; yukarıda saydıklarımızdan hangisi yerli?Neye göre ve ne oranda yerli?

Bunun dışında dünyanın dört bir yanına otomobil ve ticari araç, traktör, iş makinesi , askeri araç ihracatı yapabiliyoruz..Bunların sonuncusu ise Bursa'da üretilen Fiat Doblo; Amerika Birleşik Devletleri'ne Ram Promaster olarak ihraç edilecek..



Bazı basın yayın organlarında, sosyal medyada ''Doblo, otomotivin anavatanına ihraç edilen ikinci Türk malı araç konumunda.'' benzeri haberler veya yorumlar var.Bence yanlış.

ABD'ye ihraç edilen ilk araç Uzel'in üretim yaptığı zamanlarda imal ettiği Massey Ferguson traktörler. İkinci ise Adanalı Temsa. Otobüsleri halen Kuzey Amerikla da satılıyor.

Üçüncü ihraç edilen Otosan imalatı Ford Transit Connect. Ve 4'cü sırada Ram Promaster var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..