Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobil kullanmaya yeni başlayanlar için tavsiyeler

Araç kullanmak keyifli olduğu kadar bazı zamanlarda stresli bir iştir..Heyecanınızı yenmek, kurallara uymak ve başka bir şeyle ilgilenmemek en önemli kriterler..Acemi sürücüler diğer bir deyimle deneyimsiz şoförler için araç kullanmak, özellikle İstanbul trafiğinde tedirginlik ve strese yol açabiliyor. Online sigorta broker’ı, Koalay.com, çiçeği burnunda sürücüler için stresi keyfe dönüştürecek altın değerinde ipuçları verdi.
Araç kullanmaya yeni başlayanlar bir süre sonra sürüş keyfine varsalar da başlarda durum hiç de kolay olmuyor! Trafikte yoğunluğa ve kazalara neden olan stresi azaltmak için kullanıcıları bilinçlendirmek, yapılması gerekenlerin başında geliyor.
Yeni sürücüler, ilk kez direksiyon başına geçtiğinde acemilikten ve yanlış bir şey yapma korkusundan kaynaklanan stres yaşıyor. Bu stres, istenmeyen kazaların yaşanmasına da yol açabiliyor. Araç kullanmaya yeni başlayanların neden olacağı kazaları önlemek amacıyla koalay.com bazı tavsiyeler derledi. Koalay.com’a göre tavsiyelerden en önemlisi ise, sürücülerin tamamen trafiğe yoğunlaşması ve konsantrasyonunu bozacak davranışlardan uzak durması.
İşte, deneyimsiz şoförler için altın değerinde tavsiyeler:
Konsantrasyonunuzu Koruyun
Araç kullanırken gözünüzü yoldan ve dikiz aynasından ayırmayın; yüksek sesle müzik dinlemeyin, mesaj yazmayın, selfie çekinmeyin, telefonla konuşmayın, konuşmanızı gerektirecek durumlarda, aracı kenara çekin.
Trafik kurallarına uyun
Trafik kurallarına uygun şekilde araç kullanmak öncelikle sizin can güvenliğinizi sağlayacaktır. Hız limitlerine mutlaka uyun. Yol işaretlerine dikkat edin. Hem kısa yolda hem de uzun yolda mutlaka emniyet kemerinizi takın.
Araç aynalarını doğru kullanın
Dikiz aynası, sadece arkanızdaki trafiği gösterdiğinden kontrollü sürüş için yeterli değildir. Sağ ve sol tarafınızdaki araçları görebilmek için yan aynaları da etkili şekilde kullanmanız gerekir. Şerit değiştirirken başınızı çevirip kör noktayı mutlaka kontrol edin.
Araç takip mesafesini aşmayın
Takip mesafenizi belirlemeniz için son derece basit ve bilinen bir yöntem olan 88- 89 kuralını uygulayabilirsiniz. Bunun için öndeki aracın herhangi bir noktadan çıktığı an normal bir tempoyla 88’den 89'a kadar saydığımızda (bu yaklaşık iki saniyedir) aracımızın aynı noktaya varması, uygun bir takip mesafesi olduğunu gösterir. Belirlediğiniz noktaya iki saniyeden önce geliyorsanız, yavaşlamanız sizin için iyi olacaktır.
Son olarak: Rahatlayın! Sadece dikkatinizi yola verin ve sürüşün keyfine varın. Aşırı stres yapmak bazen olumsuz sonuçların temel nedenidir. “Yapabilirim” diyerek, kendinize güvendiğinizi hissettirin!
Koalay.com sigorta alıcılarına piyasadaki en iyi araç sigortasını satın almak için hızlı ve kolay bir imkan sunmaktadır. Pratik ve akıllı bir hizmet arayanların web sitesine girmeleri ve 7 kısa soruyu yanıtlayarak sınırlı kişisel bilgilerini iletmeleri halinde, sistem onlar için en uygun fiyatlı sigorta teklifini sunacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..