Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Nesil Skoda SuperB


Skoda, bu kez en üst modeli SüperB ile dünyanın karşısına çıkıyor. Firma, aracı şu şekilde anlatıyor; bugüne kadar üretilmiş en iyi Skoda modeli...Yeni tasarım stili, iç mekanın yerleşimi, yepyeni teknolojiler ve daha bir çok detay, Yeni SüperB ile ancak 2015 Ağustos'ta Türkiye'ye gelecek.


 Yeni Skoda SuperB



Araçta 1.4 litreden 2.0 litreye kadar farklı güç ve hacimde benzinli ve dizel motor bulunacak.. 
Yeni Superb, üst düzeyde fonksiyonelliğin, göz alıcı tasarımın, yüksek bagaj kapasitesinin yanında konfor, bilgi ve iletişim teknolojileri, güvenlik, performanslı ve çevreci motorlarıyla da farkını ortaya koyacak. Yeni Superb’de, farklı güçlere sahip benzinli ve dizel motor seçenekleri bulunacak. 




İlk iki neslinde arka koltuktakilere sınıf ortalamasının da üzerinde geniş bir mekan sunan Superb, bu geleneği üçüncü neslinde de bozmadı. Sınıfına bu anlamda da yeni standartlar getirecek olan Superb’de, daha lüks donanımlar yer alıyor. Superb’de sunulan isteğe bağlı donanımlarda çeşitlilik artırılarak 150’nin üzerine çıkarıldı.




Bunlar arasında üç boyutlu navigasyon seçeneği sunan, internet erişimine açık, Mirror-Link ve Smart Gate fonksiyonları olan 8 inçlik yeni nesil Colombus Multimedya ve Navigasyon Sistemi, iPad bağlantısı ve tutucusu, 3 boyutlu ses teknolojisine sahip 12 hoparlörlü Canton müzik sistemi alternatifi de bulunuyor. Ayrıca yeni nesil Superb’de üç bölgeli klima, elektronik bagaj mekanizması ve dokunmadan açmayı sağlayan “sanal pedal” fonksiyonu, Dinamik Şasi Kontrol Sistemi gibi farklı unsurları da bulmak da mümkün olacak.

Güvenlik alanında sunduğu aktif ve pasif güvenlik destek sistemleri ile segmentinde çıtayı yükselten yeni Superb’de, “Kör Nokta Uyarı Sistemi”, “Adaptif Hız Sabitleyici”, “Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi”, “Geri Görüş Kamerası”, “Şerit Takip Asistanı”, “Akıllı Far Yardımcısı”, “Sürücü Yorgunluk Tespit sistemi” gibi unsurlar da yer alıyor. Ayrıca yatay/dikey park yapabilen ve parktan çıkabilen yeni nesil Park Yardımcısı da seçenekler arasında. 


“Bugüne kadarki en iyi Skoda” olarak nitelenen yeni Superb, tüm bu özellikleriyle hayran kitlesini genişletmeyi ve markaya yeni müşteriler kazandırmayı hedefliyor. Böylelikle Superb, Skoda’nın gelecekteki yeni değerlerini de temsil ediyor. 


Etkileyici Yeni Tasarım 

2001 yılında piyasaya çıktığından bu yana iki nesliyle 700 bin adedin üzerinde satışa imza atan Superb, üçüncü neslinde daha güçlü hedeflere sahip. Geçtiğimiz yıl Cenevre Fuarı’nda sergilenen ve Skoda’nın gelecekteki tasarım dilini ortaya koyan Vision C konseptinden alınan detaylarla şekillendirilen üçüncü nesil Superb, markanın prestij simgesi olacak şekilde geliştirildi. Ölçeklenebilir mimarisi sayesinde tasarımcılar için mükemmel oranlar sunan MQB-B platformu, bu özelliği sayesinde Yeni Superb’in devrimsel gelişimine ve ayırt edici görünümüne olanak sağladı. Güçlü bir karakteri yansıtacak keskin yüzeyler, sofistike, modern, şık ve dinamik çizgileri üzerinde barındırırken, özel detaylarıyla da çarpıcı bir etki yaratıyor.


Yan bölümden bakıldığında, Coupé formunda eğimli tavan çizgisi görünümü sunan yeni Superb’de, dinamik tasarım ile bütünleşen LED teknolojili ön ve arka far grubu ise görsel ihtişamın en önemli elementlerini oluşturuyor. 

Yeni Superb, 4861 mm (+28 mm) uzunluğa, 2841 mm (+80 mm) dingil mesafesine sahip. Aracın yüksekliği ise, eskisine göre 6 mm’lik artışla 1864 mm’ye çıkarıldı. Bununla birlikte yeni Superb, 1864 mm (+47 mm) ile sınıfının “en geniş” otomobili. 


İlk iki neslinde arka koltuktakilere sınıf ortalamasının da üzerinde geniş bir mekan sunan Superb, geleneği üçüncü neslinde de bozmadı. 980 mm baş mesafesi ve 157 mm diz mesafesine sahip Superb, arka koltukta yolculuk yapacak kişiler için segmentin en geniş alanlarını sunmaya devam ederken, sedan versiyonda bagaj hacmi stepne bölümü dahil 625 litre, Combi versiyonda ise 660 litreye ulaşarak bu alanda da liderliğini pekiştiriyor. 

Bagaj kapağı, isteğe bağlı olarak elektronik kilitle donatılırken, eller dolu olduğunda bagaj kapağının kolayca açılabilmesine olanak tanıyan “sanal pedal” sistemi de sunulacak. Bu sistem, ayağın tamponun alt kısmına uzatılması sayesinde bagaj kapağının kendiliğinden açılmasını sağlıyor.


Daha Lüks Detaylar

Aracın iç mekanı da, D segmentinde rekabeti bir adım daha ileriye götürecek unsurlarla şekillendirildi. Daha lüks detaylar ve fonksiyonelliğin birleştirildiği iç tasarımda, elektonik park freninde bulunduğu orta kumanda paneli, ambiyans aydınlatmaları ve ısıtma direksiyon fonksiyonuyla da sunulacak. 



 Yeni Skoda SuperB


Üç bölgeli otomatik klimanın da bulunacağı yeni Superb’de, bir makam aracında da gerekli olabilecek farklı çözümler ve donanımlar da kullanıldı. İsteğe bağlı olarak arka koltuklara entegre edilebilen iPad ve iPhone için ön koltukların arkasına konulan tutucular, arka koltuktakilerin kullanımına özel harici ikinci bir USB bağlantısı ve 230 voltluk elektrik soketi, arka koltuklardaki kol dayama yerlerinde bardak tutucular Superb’de sunulan ince düşünülmüş fonksiyonel ve lüks detaylar olarak yerini alıyor. 


Bunun dışında yeni nesil Superb, kullanıcısının ihtiyacı olan modern dünyanın iletişim gereksinimlerine de cevap veriyor. İsteğe bağlı sunulan yeni nesil 8 inçlik Colombus Dokunmatik Multimedya ve Navigasyon Sistemine sahip Superb, internete kablosuz bağlanma imkanı sunarken, ayrıca Smart Gate ve Mirror-Link sistemleriyle de akıllı telefonlardaki uygulamaların araç içinde de kullanılmasını, özel uygulamalar aracılığıyla araçla ilgili bilgilerin telefonlardan takip edilebilmesine de olanak veriyor. 

İstenirse üç boyutlu navigasyonla alınabilen Superb’e ayrıca müzik keyfinin sınırsız yaşanabileceği üç boyutlu ses teknolojisine sahip 12 hoparlörlü Canton ses sistemi de alternatif olarak sunuluyor. Ayrıca “Dinamik Şasi Kontrolü” (DCC) sayesinde araç, gerektiğinde konfor ve sportif sürüş seçenekleriyle sürücüsünün stiline ayak uyduruyor. 



En Üst Düzeyde Güvenlik

Yeni nesil Superb, modelin güvenlik çıtasını da en üst düzeye çıkarıyor. Euro NCAP testlerinde 5 yıldızı hedefleyen yeni Superb’de, yeni nesil aktif ve pasif güvenlik sistemleri kullanılıyor.

Yeni Superb’de, muhtemel bir kaza öncesi kemerleri gerginleştirip, açık camları kapatarak ön koltuktaki yolcuları korumaya alan “Çarpışma Hazırlık Sistemi”, “Kör Nokta Uyarı Sistemi”, 210 km/s hıza kadar kullanılabilen “Adaptif Hız Sabitleyici” gibi sistemleri bulmak mümkün. Bunların yanında “Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi”, “Geri Görüş Kamerası”, özellikle şehir içinde öndeki araçla aradaki mesafenin tehlikeli boyutlara gelmesi halinde frenleme yapabilen “Ön Bölge Yardımcısı”, sürücü istem dışı şeritten ayrıldığında, gerekirse direksiyona küçük müdahalelerle aracı tekrar şeride döndüren “Şerit Takip Asistanı”, karşıdan gelen araçların rahatsız olmaması için şiddetini kendi ayarlayan “Akıllı Far Yardımcısı“, “Sürücü Yorgunluk Tespit sistemi” gibi unsurları da dikkat çekici. Ayrıca dikey park yapabilen ve parktan çıkabilen yeni nesil Park Yardımcısı da seçenekler arasında. Yeni Superb’de hava yastığı sayısı ise, “diz hava yastığı” da dahil olmak üzere 9’a ulaşabiliyor. 


Ekonomik ve Performanslı Motorlar

Yeni nesil Superb, ilk etapta 5 farklı güçte benzinli ve üç dizel motor seçeneğine sahip olacak. Benzinli motor seçenekleri 1.4 lt TSI (125 ve 150 HP), 1.8 TSI (180 HP) ve 2.0 lt TSI (220 ve 280 HP) olarak sıralanıyor. Dizel motorlar ise 1.6 lt (120 HP), 2.0 lt (150 ve 190 HP) seçeneklerden oluşuyor. 125 HP’lik 1.4 lt TSI motor dışındakilerin neredeyse tamamında, DSG otomatik vites seçeneği de bulunuyor. Yeni nesil Superb, Ağustos ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.

1 yorum:

  1. Superb değeri bilinmeyen bir otomobil. Passat'ta VW yazması arabaya cazibe katıyor, halbuki alakası yok. Mercedes, Bmw olsa anlarım ancak vw sıradan otomobiller üreten bir marka yani kısacası Skoda ve Vw arasında hiçbir fark yok benim için... Fiyat-performans olarak kıyas edecek olursak elbette superb fersah fersah üstün bir araç, aklınızı kullanın arkadaşlar.+ Olarak passat'ın yakın zamanlarda makyaj yemesi muhtemel diye düşünmekteyim.Skoda Superb daha çıtır çıtır taze bir otomobil

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..